Monday, November 30, 2009

Bertimbun Fail

pg td time sampai office mmg rasa letih sesgt.. baru baik dr demam la katakan.. so mmg mood agak kureng ye.. then, bila aku sampai je kat meja aku, terkedu aku dibuatnya..


baru cuti 4 hari, dh penuh fail atas meja.. semua tu nak kena update be4 khamis ni.. tu x cmpur dgn keje2 lain yg aku dpt be4 cuti hr tu..

stress sekejap.. then, utk bg aku x terus gilerrr n stress, aku bukak FB aku dulu.. bls2 komen, wish birthday kat kwn2, tgk2 gmbr..



bila dh hilang ckit rasa stress tu, baru lah aku akan update semua fail2 yg bertimbun ats meja aku tu.. tp nmpk gayanya mcm lps lunch je baru nak buat semua tu.. hehehe.. hope sempat la..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Andam Majlis Pertunangan

morning semua.. lama x update blog.. sbb balik kg time cuti raya ni, de byk bnda yg aku nak uruskan & de byk gak hal yg terjadi tnpa diduga..

cuti raya hr tu, sempat gie buat confirmation & byr duit utk andaman majlis pertunangan aku nnti.. so far semuanya berjalan lancar.. tetiba dpt harga diskaun sbb aku dtg time hr raya.. hehe.. dr RM400 dpt RM300.. sgt jimat ye..

time gie sana, camera & handphone lupa bwk.. so, dpt tngkap gmbr guna handphone ank buah jer.. aku ambik 2kali make-up & mini pelamin.. baju buat sendiri jer..







memandangkan aku demam time balik raya tu, so aku just sempat uruskan hal andaman ni jer.. sedihhh.. mak aku kata xpelah sbb de masa lg..

org yg lebih risau ialah wedding planner sbb dia dh rancang mcm2 & dh buat appointment dgn beberapa kedai utk survey harga tp last2 xjd sbb aku demam..

so, bila aku dh sihat nnti aku kenalah blk kg utk uruskan semua hal yg tertangguh tu..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Wednesday, November 25, 2009

Salam Aidil Adha

Time tulis entry, aku dh terbayang2 muka family aku.. xsabar nak blk kg.. padahal baru 2 mggu lps blk kg ye.. sungguh manja ini budak.. huhu..

so, memandangkan esk dh cuti, meh aku wish awal ckit ye.. Selamat Hari Raya Aidil Adha utk semua.. hargailah pengorbanan yg telah org lain lakukan utk kita esp pengorbanan family kita..

kat kg nnti xsure lah aku on9 ke x.. bergantung la samada aku bz ke x ye.. mcm2 aktiviti & perkara yg nak diselesaikan..

Salam Aidil Adha utk semua..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Kucing Dalam Kerete??

Tadi dpt msg dr June.. dia kata mlm ni nak hantar Lulu kat Putrajaya since esk aku nak blk kg dah.. Lulu tu adalah kucing yg sgt comel yg aku mintak dr June time aku lepak umah dia be4 convo hr tu..

June dgn baik hati sanggup bg kat aku sbb dia tau aku & cik adiey suke kucing.. be4 ada umh sendiri, kitaorg decide hntr Lulu blk kg dulu.. suruh mak & abah jaga.. family aku mmg suke kucing, so xde mslh..

Tapi, esk aku akan bwk blk Lulu naik kereta ye.. mmg la dah belikan cage utk Lulu, tp xtaulah mcmne keadaan Lulu dlm kereta tu.. 2jam lak tu dlm kereta.. hope everything ok..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Mood Raya

Masa tulis entry ni, hati dah xde kat office.. sbb xsabar nak blk kg esok.. hehe.. aku rasa semua org pun excited nak blk beraya kn.. esk aku dh cuti.. so mood hr ni adalah mood raya plus mood bercuti.. hehe

tp blk raya mmg penat ckit kot.. byk bnda nak kena buat.. semuanya bkaitan preparation utk bulan 2 & 7 thn depan.. mak aku awal2 dh call bgtau,

"blk ni teman mak gie cari tabir bilik tidur.. cr sekali door gift nak bg kat tetamu utk mjlis tunang nnti.. lps tu kita gie cr kain utk buat alas dulang"

adoiii.. byknya nak kena buat dlm tempoh 3 hr tu mak.. wedding planner pun dah call.. mcm2 nak ditanya & diberitahu.. dia kata,

"blk ni kita gie cr set bilik tidur utk tunang ye.. lps tu kita gie butik kak rose pilih pelamin utk sarung cincin time tunang nnti.. kalau sempat kita gie survey hiasan utk buat hantaran"

gilorrr la.. mcm2 nak disiapkan.. bertambah pening aku.. aku ingat blk raya leh la relaks2 ckit kat umh tp tidakkkkkk.. mknanya cuti raya hj aku mcm xcuti jer..

cik adiey lak dh buat plan utk mggu dpn.. dia kata kalau nak tunggu aku yg plan lmbt sgt.. hehe.. sorry ye syg.. so start Year End Sale (YES), cik adiey kata nak gie beli brg utk hantaran.. wah, cik adiey makin pandai merancang ye..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Tuesday, November 24, 2009

Nokia E71

Ahad hr tu aku & cik adiey gie Low Yat.. sajer jalan2 sambil cuci mata.. tp ntah mcmne aku & cik adiey rasa nak trade in handset Nokia 5800 XM yang baru di beli beberapa bln lps..



sbb mmg penat pakai handset touch screen ni.. aku pakai sebulan jer dh bosan.. terus ckp dgn cik adiey xmau pakai.. leceh nak cr2 lagu la handset tu..

Mula2 cik adiey kata trade in handset tu & ambik Nokia 5370 XM.. dh byk kedai kitaorg survey, harga boleh tahan.. tp 3 kedai suggest xyah beli handset tu sbb customer ramai bg feedback ttg handset tu yg sememangnya cepat rosak.. so, cik adiey terus xde hati nak trade in..

tp last sekali gie 1 kedai tu, baik btl amoi ni.. hbs semua handset dia terangkan kat kitaorg.. cik adiey as usual xnak pakai Sony Ericsson.. kalau setakat tkr pakai dgn aku leh, tp utk handset sendiri dia xmau Sony Ericsson..

last2 dh pening kpla, cik adiey kata kat aku nak trade handset dia dgn E71.. aku ok je, xde halangan.. trade in dpt RM800, so tambah RM300 je utk E71 tu..

kira oklah handset E71 tu.. xyah penat2 nak touch.. hehe.. nak beli yang mahal2, rasanya nnti2lah dulu..

better beli barang utk persiapan tunang & kahwin dulu.. sbb pejam celik dh bulan 2/2010.. then xlama lps tu bulan 7/2010.. masa kan cepat berlalu.. xnak la last minute preparation.. nnti kelam kabut.. hope everything berjalan lancar..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Thursday, November 19, 2009

Encik Adiey


Petang2 mcm ni xtau nak buat entry apa.. so, kita buat sesi memperkenalkan cik adiey.. memandangkan dia xpopular mana, sbb dia bukan artis, so aku rasa kat blog ni je lah leh tayang muka cik adiey & wat entry ttg dia..



xpayah la aku citer mcmne detik pertemuan antara aku & cik adiey sbb terlalu panjang kisahnya.. yg pntg, aku & cik adiey dah menjadi pasangan kekasih sejak 8 thn yg lalu.. kalau ditukar jalan citer kpd manusia, dh masuk darjah 2 budak tu kan.. hehe..

aku sendiri xsangka yg hbgn antara aku & cik adiey akan bertahan selama ni.. mungkin sikap penyabar cik adiey yg mbuatkan hbgn kami bertahan.. plus hbgn yg sememangnya mndpt restu keluarga sejak dr mula lg.. walaupun masa tu budak sekolah lg ye.. huhuhu.. sungguh menggediks ye ini budak.. kecik2 dh brcinta..


cik adiey ni mmg jenis yg penyabar.. semua ckp mcmne dia leh sabar dgn perangai aku yg sememangnya kuat merajuk, manja & kuat membebel.. bila soalan ni ditanyakan kat dia, dia hanya mampu memberikan senyuman yg seribu makna & sukar utk difahami..


dia xpandai wat kejutan tp selalu buat kejutan.. fhm x? hehe.. mksudnya, dia selalu try nak buat kejutan tp kejutan dia x mnjd sbb aku selalu leh tau kejutan apa yg dia nak buat.. selalu kantoi la senang citer..

cik adiey ni pemalu.. kalau dgn org yg dia xkenal, sgt susah nak dgr dia borak2.. tp kalau dh kenal, dia yg lg kuat menceceh dr aku.. ramai yg kata, krn sikap pendiam cik adiey ni lah yg buat kami bhgia sbb kalau 2-2 nak bercakap & kuat membebel, sape nak dgr kan?



perangai dia yg lain, xyah aku list kan sini kan.. nanti org kata aku perasan mcm aku sorang je de bf.. aku percaya semua pasangan akn mengatakan yg terbaik ttg pasangan diaorg kan? setiap org ada kelebihan & kekurangan masing2.. terima pasangan seadanya dia..

selama 8 thn kenal dia, byk yg aku pelajari ttg cinta, ksh syg, pengorbanan & kesetiaan.. masalah, dugaan & cabaran adalah lumrah dlm percintaan.. tp setakat ni aku & cik adiey dpt pertahankan hbgn ni.. bersama mengharungi susah senang demi hbgn yg sekian lama kami bina bersama..


hope hbgn yg aku bina bersama cik adiey akan kekal bhgia hgga akhir hayat.. andainya cik adiey yg tercipta utk aku, aku akan jaga serta bersama dia & terus menyayangi dia.. tiada kata di dunia ini yg dpt gambarkan betapa aku sygkan dia.. yg psti Allah sahaj atau betapa aku sayangkan dia :)


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

5A in UPSR

Masa aku tgh tulis entry ni, aku tersgt bhgia.. td time meeting dpt 1 msg drpd along.. along bgtau,

"Alhamdulillah, Intan dpt 5A dlm UPSR"

Ya Allah, syukur pd Mu kerana telah memberikan kejayaan yg cemerlang pd anak buahku.. kepada Mu kami sekeluarga memanjatkan kesyukuran atas kejayaan ini.. For info, Intan adalah anak buah sulung dlm keluarga kami.. cucu pertama mak & abah.. cucu yg paling ladies sekali.. hehe..

we call her 'Model'.. sbb dia suka bergaya, tinggi n cute.. mmg dr kecil terselah yg dia minat belajar.. memandangkan dia anak sulung, anak buah sulung & cucu sulung dlm fmly aku, jd dgn kejayaan yg dia dpt hr ni boleh jd pembakar semangat utk anak2 buah aku yg lg 12 org tu.. sbb mesti semua jdkan Intan sbgai role model dlm study..

Intan, mak su bangga dgn kejayaan Intan.. mak su dulu pun x dpt 5A tau.. hehehe.. sbb tu mak su selalu marah Intan supaya jgn jd mcm mak su, dah masuk sek men baru nak nyesal sbb semua kwn baik dpt masuk asrama.. mak su lak asmara (bercinta ok) dgn cik adiey kau.. sila jgn ikut perangai mak su ni k.. hehehe..



Intan mmg suke wrna pink.. ni gmbr terbaru fmly kak long, time raya puasa hr tu..

Tadi dh call Model ni, aku nangis kegembiran.. dia yg dh mmg happy, tmbh happy n bgtau,

"acu, ingat x acu janji apa kalau Intan dpt 5A? "

Aduhhhh.. ingatkan dia lupa, sekali dia ingat daaa.. janji terpaksa ditunaikan..nasib baik dia just mntk handset yg aku pkai skrg, kalau dia mntk handset baru parah gak aku.. hehe.. tp aku tanya gak, kalau dia nak yg baru aku leh belikan tp betapa baiknya hati budak ni, dia kata,

"xpelah, nak yg acu pakai tu je, Intan xnak susahkan acu sbb acu dh byk berkorban utk Intan.."

So sweet jwpn dia.. sbb perangai sopan ni lah yg semua dok syg dia.. aku td nak call dia pun try byk kali sbb semua dok bz call dia.. maklumlah, dia kan model.. ahaks.. so, congrats again pd Intan & semua students yg dpt result cemerlang dlm UPSR..

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Wednesday, November 18, 2009

Persiapan Bermula

Sekarang ni aku tgh bz melakukan persiapan awal utk majlis pertunangan aku.. misi mencari barang-barang keperluan dh bermula.. pening gak memikirkan persiapan ni semua..

Tapi aku dh lantik my lovely sis sbgai wedding planner aku.. so dialah yg bz dr aku.. asyik call tanya nak colour apa, design apa, materials apa.. tp memandangkan dia sgt kreatif, so semua tugas aku menjd lbh mudah..

Buat masa ni, aku dh confirmkan jurusolek & jurugambar utk majlis pertunangan aku nnti.. memandangkan 2 org ni teramat penting, so aku mmg dh tempah awal2 lg.. xnak last minute cari.. takut semua nnti dah fully booked..

Jurusolek aku akan guna khidmat butik La Rose yg mana dia pernah jadi jurusolek utk my sis.. so my sis la yg deal dgn kak rose tu.. ambik solekan & pelamin kecil dr butik kak rose, harga sgt berbaloi2 ye.. just RM400.. tp aku belum decide lg nak pelamin yang mana akan digunakan utk majlis tu nnti.. insyaAllah, raya haji nnti aku akan gie butik kak rose & decide which pelamin yang sesuai..

Jurugambar lak, aku guna khidmat kak moon.. ni pun setelah aku terpesona dgn hasil kerja kak moon.. mmg kak moon ni sgt baik hati ye.. senang je nak deal dgn dia.. kak moon akn shot utk 4 jam pd mjlis tu nnti.. dr pkl 10pg sampai 2ptg.. harga yg kak moon tawarkan sgt berbaloi2 ye.. just RM450 termasuk charge transportation..

Setakat ni, tu jer yg mampu aku siapkan buat masa ni.. wrna tema adalah gold.. manakalai dr pihak cik adiey adalah black & silver.. insyaAllah, balik cuti raya ni aku nak cari tabir bilik, baju tunang, lapik kain utk hantaran & set bilik tidur.. hope sempat la cr semua tu.. baju utk majlis tunang nnti pun aku x decide lg nk buat fashion mcmne.. xde idea lorrr..

Sabtu ni, insyaAllah akan spent time dgn keluarga bakal mertua.. hjg mggu ni mmg full dgn aktiviti.. so, mmg agak penat.. tp xpelah, asalkan dpt spent time dgn insan2 tersayang, rasa penat tu akan hilang.. so, kita ENJOY!!!!
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Wednesday, November 11, 2009

First Entry

salam semua..

hr ni merupakan hari pertama aku berjinak dlm dunia blog ni.. xpasti sebab utama yg membuatkan aku buat blog ni.. tp lepas aku visit satu blog yg tersgt superb terus membuatkan hati aku nak berblog.. hehe..

sebelum ni, setakat layan fs n facebook jer yg aku rajin.. tu pun setakat layan2 gitu jer.. tp aku bukan nak cuba jd superb mcm blog tu just nak share ttg apa yg aku tau n rasa..

maybe aku create blog ni utk anggap ini adalah diari kehidupan aku.. maybe utk kepuasan diri sendiri.. tp alangkah bahagianya kalau melalui blog ni, aku dpt kenal ramai kawan baru n dpt banyak info drpd bloggers lain.. kepada bloggers di luar sana,

"saya budak baru belajar, kalau salah tlg tunjukkan"..

so, salam perkenalan bg semua yg bakal membaca blog aku yg x seberapa ni...see u in the next entry..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ