Thursday, January 28, 2010

Jom KahwiN Kat Jabatan Pendaftaran Negara


Jabatan Pendaftaran Putrajaya ada sediakan pelamin utk sesiapa yang nak berkahwin.. without charge tau!!

Untuk bakal pengantin kat luar tu, x kiralah malay ke, indian ke, chinese ke semua boleh bersanding kat pelamin yang disediakan.. kira sape2 yang x cukup budget tu, blh la bersanding kat sana.. kalau budget utk kek kahwin xde pun xpe.. sbb kek kahwin pun ada disediakan..

Sebenarnya aku baru balik dr lawatan kerja ttg pelaksanaan 5S kat Jabatan Pendaftaran Negara Putrajaya.. lawatan kerja tu as benchmark utk pelaksanaan 5S kat Kementerian Kewangan..

Kat JPN tu, ada 1 Bahagian perkahwinan & penceraian.. kat Bahagian tu mmg ada disediakan pelamin utk pengantin yang mendaftar perkahwinan kat situ.. tentunya yg daftar perkahwinan tu just utk non muslim jer.. but still ada pelamin utk malay sbgai hiasan..

Diaorg sediakan pelamin tu kiranya utk bg feel lebih la kat pengantin baru yg daftar perkahwinan kat situ.. mmg meriah la Bahagian tu..

Kiranya mmg bagus lawatan ni sbb byk prkara baru yg boleh diambil sbgai panduan dlm pelaksanaan 5S kat Kementerian Kewangan ni..

Sbg penutup entry, jom layan pic yg sempat aku capture..

ambik peluang.. ambik berkat... hehe.. (sila jgn nak menggatal ye cik zana)


perkahwinan kaum india


perkahwinan kaum cina


perkahwinan kaum melayu

pelamin... soft green..

kek perkahwinan



www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Monday, January 25, 2010

Berat aDieyZa 203.8!!!


Beratnya adieyza!!!

Agaknya kalau masuk the biggest loser boleh kurus x eh??

Korang rasa kalau sedut lemak berkesan x?

London Weight Management tu boleh tlg kuruskan or turunkan berat ke eh?

Makan pil or ubat sapu bagi turun berat tu ada bad effect x eh?

Sebenarnya aku nak story kat korang ttg berat blog.. bukan berat badan..hehehe

Korang tau x berat blog korang??

Kalau korang nak tau, leh visit page IzzahFarhana..

Tadi check berat blog aku.. resultnya 203.87 kb & 7 seconds load time.. xberat sgt pun sbb aku kan baru jer buat blog ni.. lgpun aku x de lah letak widget2 bagai.. so cepat la kot kalau nak loading tu kan..

So, cuba korang try & baru korang tau samada ur readers kena tggu lama ke x utk load page korang..

Selamat Mencuba!!!
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Jeritan Kuntilanak

Salam semua..

Weekend hr tu mmg full dgn xtvt.. pg sabtu bz kemas LoVeLyHoMe.. tgh syok2 kms tu, dpt call from future family in law.. diaorg bgtau nak dtg LoVeLyHoMe.. adoi!!!!!! gabra lak aku.. bknnya x biasa jumpa but bila diaorg nak dtg LoVeLyHoMe yg aku baru ddk seminggu mmg rasa gabra lah..

Petang tu beli brg dapur since barang dapur dh agak berkurangan.. lps tu trs gie Alamanda since future family in law nak tgk wayang.. we all tgk citer Jeritan Kutilanak.. biasa2 jer citer ni.. x seram sgt plus jalan citer mcm dh selalu tgk jer.. tp panggung still penuh, maybe sbb weekend kot..




Lepas tgk citer ni trs gie KFC.. tapau apa yg patut.. then trs balik LoVeLyHoMe.. future family in law bg komen yg positif ttg LoVeLyHoMe.. syukur Alhamdulillah.. mlm tu tido lewat sbb gossip dgn future sis in law..

Pagi ahad bangun awal.. buat bfast then bfast sama2.. pkl 9 diaorg gerak blk N9.. lps ni kena ddk sorang2 balik.. adoiiiiiiii..

Tengahari ahad tu masak then lps mkn terus lelap sbb letih lorrrrrrr.. bangun ptg tu call cik adiey ajak gie jalan2 sbb aku dh tahap bosan ddk umh sorang2..

So, mmgu lps mmg mggu yg happy.. sbb parents aku dtg tido kat LoVeLyHoMe 3 mlm, then celebrate birthday cik adiey & lastly future family in law dtg bermalam kat LoVeLyHoMe.. happy!!!!!!!!!
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Friday, January 22, 2010

Bintang Paling Popular 2009 Milik Siapa??

Berita dunia hiburan skrg ni semua dh start citer ttg Anugerah Bintang Popular (ABP) Berita Harian..

Top 5 utk semua kategori pun dh ada.. kalau dh masuk dlm top 5 ni selalunya mmg hebat2 la kan.. lps ni msti market semua artis Top 5 tu terus melonjak naik..

Agaknya thn ni Bintang Paling Popular tu milik siapalah eh?

Jom kita review pemenang ABP sejak pertandingan ni diperkenalkan


1990 - Aishah


1991 - Zainal Abidin


1992 - Eman Manan


1993 - Sofea Jane


1994 - M Nasir


1995 - Ziana Zain


1996 hingga 2001 - Siti Nurhaliza (7kali berturut-turut)


2002 - Rosyam Nor


2003 - Saiful Apek


2004 - Siti Nurhaliza


2005 hingga 2007 - Mawi (3 kali berturut-turut)


2008 - Nabil


2009 - ???????????

Korang rasa sape yg menang eh? Mungkinkah Nabil lagi?

Apapun, sama-samalah kita nntikan..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Pesona Pengantin Februari 2010

Semalam cik adiey belikan lg majalah Pesona Pengantin keluaran Feb 2010.. sejak last year lg cik adiey belikan majalah ni utk aku.. tp aku x de update pun dlm blog.. then kali ni rasa nak update lak citer ttg mjlh ni..

Majalah ni mmg popular di kalangan bakal pengantin.. sbb byk info berguna utk persiapan majlis pertunangan atau perkahwinan.. plus, bakal pengantin blh join pertandingan2 yg ada dlm majalah ni.. hadiah agak lumayan mcm pakej pelancongan, pakej hantaran & pakej rawatan spa sebelum bergelar raja sehari..

Jom kita terjah apa yg menarik dlm Majalah Pesona Pengantin edisi Feb 2010 ni..


16 rahsia indahkan majlis resepsi di rumah




Buat sendiri bunga telur, bunga tangan & cenderahati




Tips percutian bulan madu




Tips untuk tenang sewaktu diijabkabul




Mentua vs Menantu




Tips menjimatkan kos busana pertunangan



Pantun di ranjang malam pertama




Ini sebahagian drpd isu menarik dlm Majalah Pesona Pengantin Feb 2010.. if nak maklumat lanjut, blh la korang beli majalah ni sbb byk direktori butik andaman, fotografi, hiasan hntrn & kelengkapan majlis perkahwinan ada disediakan..

Selamat membaca!!
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Thursday, January 21, 2010

Adnan Sempit Memang Best!!

Semalam aku & cik adiey gie GSC Alamanda.. nak tgk movie yg mana respond utk citer ni sgt2 positive.. so, mmg sgt teruja nak tgk sbb semua kata citer ni mmg kelakar & fun habis..

So, smlm aku & cik adiey beli la tiket wayang citer "Adnan Sempit"..

Be4 beli tiket, sempat gak la posing kat motor "Adnan Sempit" tu..


Show pkl 12.30 tghr.. hari rabu hrga wayang mmg murah la kan.. time beli tiket tgk byk sit yg penuh.. ramai gak tgk citer ni, kira penuh la panggung utk citer ni.. padahal weekdays & time office hour tu.. kalau gie weekend & lps office hour, agaknya msti lg ramai org..

Citer ni best.. x rugi tgk citer ni.. jalan citer yg x membosankan, dialog ok, pelakon pun hayati watak dgn berkesan plus ada pengajaran yg baik dlm citer ni..

Aku sarankan kat sape2 x gie lg tgk citer ni, gie la tgk citer ni ye.. atleast kita sokong gak la filem tempatan.. lgpun, citer ni mmg best.. berbaloi-baloi..

"DI MANA ADA KEMAHUAN, DI SITU ADA HIGHWAY"
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

HappY BirthDaY SaYanG!!!

Happy birthday to u
Happy Birthday to u
Happy birthday to sayang
Happy birthday to u..

Selamat hari lahir syg.. semoga panjang umur, murah rezeki & dilindungi Allah selalu.. on ur birthday ni, baby berdoa agar sayang sntsa ditemani kebahagiaan, kegembiraan & kejayaan yg berpanjangan..

20/01/2010 genaplah usia cik adiey 27thn.. (tp cik adiey kata dia 21thn.. sgt perasan itu org tua ye.. hahahaha)


Ramai yg wish birthday dia & mostly wish yg lbh kurang sama.. nak tau apa?

"smga pnjg umur & murah rezeki.. cepat ckit kahwin!!" "smga berbahagia selalu disamping zana.. ni last birthday sbgai seorg bujang sebelum bergelar suami" "happy birthday.. smga pnjg umur & kekal bhgia disamping zana"
(ni antara msg2 dr kwn2 cik adiey..)

"happy birthday.. smga panjang umur & murah rezeki.. jaga zana baik2.. mak cik doakan jodoh korang berpanjangan..
(ni wish dr mak aku.. dh mcm wish utk Big Day lak.. huhuhu)

So, smlm aku & cik adiey ambik cuti.. pg tu hantar mak & abah gie service kereta.. lps tu lunch sama2.. then hntr mak & abh balik..

Tghr tu ajak cik adiey gie Alamanda.. nak blnja dia tgk wayang.. kitaorg tgk citer "Adnan Sempit"..

Birthday cik adiey kali ni so simple.. aku just ajak dia tgk wayang, jalan2 & shopping ckit2.. sempat terjah kedai kek utk cik adiey.. mmg sedap kek ni.. yummy2!!!


Hadiah? hantaran E-Day 14/2 ni lah hadiahnya.. hihihihi.. xdelah.. aku hadiahkan dia baju.. sbb mmg rasa lain sgt2 kalau x bg hadiah birthday utk dia.. even hadiah baju jer, tp mmg nampak yg dia happy sbb kitaorg dpt luangkan masa bersama smlm..

Happy Birthday Sayang..!!
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Bestnya Cuti!!!


Salam semua..

Rindunya kat blog ni.. lama dh x bukak blog.. kalau dh blog pun x bukak, entry baru lg lah xsempat update ye..

Memandangkan aku bercuti dr sabtu mggu lps sampai smlm, so mmg x sempat nak terjah blog ni.. cuti kali mmg dihabiskan utk masuk LoVeLyHoMe..

For info, aku dh start pndh masuk LoVeLyHoMe ahad hr tu.. sampai hr ni x siap kemas lg.. penat!! parents aku stay kat LoVeLyHoMe 3 mlm.. dan mlm tadi merupakan mlm pertama aku ddk LoVeLyHoMe sorang2.. (bosan + sunyi + takut... hehehe)

Tapi setakat ni semuanya berjalan lancar.. beli barang pun ikut keperluan.. sbb takut budget utk E-Day & Big Day lari la pulak kan.. hehehe

So, mood hr ni ala2 malas ckit.. (teruk btl zana ni!!).. balik dr bercuti mmg kerja byk yg tertangguh.. so kena slow2 buat.. yg pntg kena siapkan semua kerja be4 dateline.. chaiyok2 zana!!!!!!
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Friday, January 15, 2010

Birthday Kena Ada Hadiah Ke??

Setiap kali birthday mesti ada kek, lilin, belon & hadiah..

Setiap kali birthday mesti kita sibuk fikir nak bg hadiah apa kat org yg sambut birthday tu kan?

Kalau zaman budak2 dulu, time birthday kwn2 sekolah bg hadiah mcm buku, anak patung(4 girls), robot(for boys), kotak pensil, water colour..

Bila dh sek menengah dpt hadiah frame gmbr, wallet, mug, lampu meja study.. kata budak sekolah, so xkan la kwn2 kita nak bg kita jam tangan ke, handbag ke kan..

Aku dulu kalau xde hadiah nak bg kat org, aku x gie birthday party dia.. segan lorrr.. xkan nak dtg mkn kek jer kan??

Hari nak story ckit pasal upcoming birthday seseorg..
Rabu depan aku cuti.. sbb birthday cik adiey!!! last birthday dia as bachelor.. (ayat x blh bla..)


Hari tu cik adiey tanya nak bg hadiah apa kat dia.. aku kata xde hadiah2 thn ni.. anggap jer barang hantaran tu semua hadiah.. hahahha.. jahat sungguh jwpn aku.. cik adiey buat majuk time aku bg jwpn mcm tu..
Sebenarnya aku sendiri x fikir lg ttg hadiah birthday dia.. selalunya stp thn, 2 mggu be4 birthday cik adiey aku dh survey hadiah utk dia & plan surprise birthday utk dia.. tp thn ni terlalu bz dgn E-Day & LoVeLyHoMe sampaikan aku mcm xsempat nak fikir ttg birthday dia..

Xpe, masih sempat lg.. hope dpt idea utk meraikan birthday dia.. bab hadiah mmg aku dh xtau nak bg apa sbb selama 8thn ni dh mcm2 aku bg.. kalau kali ni xmau bg hadiah then bwk gie jln2 ok gak kot..

Memang kalau birthday jer, ada hadiah kan? nape eh?? (mula buat soalan budak darjah 1 la pulak budak zana ni..)
ke korang tau nape time birthday org bg hadiah??
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ