Thursday, February 25, 2010

To aLL B2B

For lovely B2B...


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Tuesday, February 23, 2010

E-Day aDieyZa - Hantaran

Hari ni story ttg hantaran E-Day aku hr tu..

Tema hantaran dr pihak cik adiey utk pihak aku ialah white & red.. x cadang pun nak buat wrna ni.. sbb mula2 nak wrna black & silver but cik adiey kata mcm x menarik jer.. so changed that colour to white & red..

Hantaran dr pihak cik adiey 7 dulang.. cincin & full duit hantaran, kek, tuala sulam, handbag, chocolate, potpuri & sirih junjung..

Layan pic yg ada.. semua pic di capture guna handphone aku yg x bape canggih tu.. puas menunggu pic dr official photog punya.. lmbtnya!!!!









www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Monday, February 22, 2010

E-Day aDieyZa - Cenderahati

Hari ni story tentang cenderahati utk tetamu time E-Day aku hr tu..

Memandangkan tetamu hanya lingkungan 150 orang sahaja, so prepare cenderahati pun biasa2 jer lah.. just aku asingkan mengikut 3 kategori..

First, cenderahati utk pihak cik adiey & kawan2 aku.. dlm paper bag ni, aku isi cupcake yg aku tempah dr one of my friend, Wawa.. first time order kat Wawa.. respond utk cupcake ni positive, semua kata sedap.. harga pun sgt murah, RM1 utk 1 cupcake.. then dlm paper bag tu letak gak bunga telur, candy & towel handycraft..

Second, cenderahati utk kawan2 my mom & my dad.. dlm paper bag tu, my mom isi bunga telur, candy, jelly, towel handycraft & bungkusan lauk-pauk..

Lastly, cenderahati utk org kg & saudara.. dlm paper bag tu, kitaorg isi telur, candy, jelly & towel handycraft..

Jom layan pic cenderahati time E-Day aku hr tu.. sorry gmbr x bape banyak & x bape nak ikut susunan.. ambik jer yg mana dlm handphone aku yg x bape canggih tu.. hehehe








www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Thursday, February 18, 2010

E-Day aDieyZa - Rewang

Majlis pertunangan aku berlangsung kat rumah parents aku.. since umh parents aku ni kwsn kampung, so xdelah pakai catering.. jiran tetangga je lah yg masak..

Parents aku just beli barang2 then bgtau menu apa jer.. yg lain akn diuruskan oleh jiran tetangga aku.. time ni parents aku xleh dh nak masuk kat bhgian masak tu sbb nnti jiran2 akn rasa mcm parents aku x percaya lak diaorg buat kerja.. dh mmg adatnya gitu.. nnti time jiran aku buat kenduri, diaorg lak yg xleh ddk kat bhgian masak tu, turn parents aku lak yg masak..

Kiranya adat rewang (gotong royong) tu masih kuat lg la kat kwsn umh parents aku ni..

Menu majlis pertunangan aku simple jer.. tp sorry sbb x sempat nak snap gmbr sbb lupa nak suruh org tlg snapkan.. menu majlis pertunangan aku:

Ayam masak kicap
Daging masak lemak cili padi (org n9 la katakan)
Kerabu meranti
Sayur kobis (goreng2 jer)
Umbut masak lemak putih (ni mmg stail kg punya menu)
Ulam-ulaman
Ikan kering
Sambal belacan
Manisan cupcake
Buah tembikai
Air sirap orange (bila cmpur sirap n orange, sodap rupanya)

Lps majlis selesai, salam dgn mak cik2 & pak cik2 yg dtg rewang tu.. bungkuskan mknan utk dioarg & bg cenderahati sbgai tanda kenangan & terima kasih sbb sudi dtg tolong utk pastikan majlis pertunangan aku berjalan lancar.. time ni pun xde pic sbb masing2 mcm dh penat.. hehehe

Layan beberapa pic yg sempat anak buah aku snap pagi tu..










Cik Zali x rewang sbb dia jaga karaoke.. dr malam be4 majlis, sesi karaoke dh mula.. sajer nak bg org terhibur sambil siapkan apa2 yg x siap lagi..

Then, pagi tu semua org sekali lagi sambung karaoke.. aku yg kat dlm bilik punyalah gabra, diaorg boleh sedap2 karaoke x ajak aku.. hehehehe..


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Wednesday, February 17, 2010

E-Day aDieyZa

Salam..

Alhamdulillah.. akhirnya aku & cik adiey telah bertunang..


Majlis serba ringkas namun meriah dgn kehadiran teman2 & saudara mara..

Majlis pd 14/02/2010 bermula jam 10 pagi hingga 2ptg..

InsyaAllah aku akn update citer tunang ni later.. skrg ni masih banyak keje yg perlu disiapkan.. maklumlah, cuti lama.. rindu sgt kat blog ni & all lovely readers.. ada kelapangan, aku akn update dr masa ke semasa ye..

Buat masa ni, layan beberapa pic yg aku dpt dr handset teman2 & saudara mara.. kena tunggu gambar dr official photog dulu.. hehehe.. layan k..

my parents

bersama nenek

mini pelamin be4 letak kerusi

with hantaran handbag

with hantaran cincin

with hantaran potpuri

with hantaran chocolate

with hantaran sirih junjung

with hantaran tuala sulam

with hantaran cake

for cik adiey

for me

both hantaran

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Tuesday, February 9, 2010

Lovely Readers..


Lovely readers..

Seperti yg sedia maklum, majlis pertunangan antara aku & cik adiey akn berlangsung pd 14/2, hari Ahad ni.. tinggal beberapa hr jer lagi.. majlis serba sederhana tu akn diadakan kat umh parents aku di N9..

Since aku akan mula bercuti dr hari esk sampailah selasa minggu depan, so maybe aku x sempat nak update blog ni..

Dikesempatan ni jugak, aku berharap korang yg baca blog ni utk doakan agar majlis E-Day aku & cik adiey berjalan lancar & seperti yg dirancangkan..

Even majlis tu majlis simple & kecil tp aku berharap sgt agar korang mendoakan yg terbaik..

If ada kelapangan, aku akn cuba utk update blog.. InsyaAllah lps E-Day nnti, aku akan story ttg majlis tu kat blog ni..

Thanks pd yg sudi read & follow blog yg x seberapa ni.. thank you so much..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Monday, February 8, 2010

Last Dating as Bf & Gf

Semalam merupakan last date antara aku & cik adiey sbgai bf & gf.. ayat sgt poyo ye.. harap maaf la ye..

So smlm kitaorg kuar gie The Mines.. teman cik adiey gie gunting rambut.. gunting kat tmpt biasa.. yg quick cut tu, bayar RM15 then dlm masa 15minit rmbut akn siap digunting..


Then gie jalan2 & mkn2.. xde beli barang sgt since niat mmg sajer nak jalan2 jer.. spent time masa sama2..

So, smlm merupakan dating last kitaorg sbgai bf & gf.. lps ni dating as tunang.. ayat mmg poyo so mntk ampun ye readers ku..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Thursday, February 4, 2010

1001 Perasaan...

Minggu ni aku cuba utk tenangkan diri.. dah dekat2 nak E-Day ni, 1001 perasaan ada kat diri aku ni.. aku x nak serabutkan kepala aku dgn mslh remeh2.. so, kalau ada yg sakitkan hati aku pun, aku akn sabar jer.. sbb aku x nak emosi mengawal diri aku..

Setakat ni hbgn aku & cik adiey bertambah bhgia.. dr awal thn sampai skrg, Alhamdulillah xde gaduh lg.. kitaorg pun mmg jarang gaduh sbb bila aku marah or bebel pun cik adiey buat x layan jer.. penat oooo bebel sorang2..

Persiapan E-Day mcm biasa.. lgpun, majlis tu sederhana jer.. cuma aku harapkan semuanya berjalan lancar..

Bulan lps mmg duit mengalir laju sesgt.. sbb persiapan nak masuk LoVeLyHoMe serentak dgn persiapan E-Day.. tp setakat ni, semua masih within budget..

Last week tempah kek utk hantaran.. kali ni pilihan bukan dr aku tp dr kakak & abg ipar aku.. aku ikutkan jer.. sesekali ikut pilihan org lain ok gak..

Isnin hari tu set bilik tidur dah sampai.. memandangkan aku bertunang x lama, so set bilik tidur tu juga akan digunakan utk wedding aku nnti.. plus, blh la jugak jimatkan budget.. xkisah la org nak kata kedekut ke, xde beza tunang & kahwin ke or xmeriah ke.. kalau nak ikut semua apa yg org kata, mmg huru haralah hidup kita kan??

Yg pntg aku beli semua kelengkapan mengikut kemampuan aku & cik adiey.. sedaya upaya aku & cik adiey xnak susahkan family dlm persiapan majlis kami berdua.. dr kecik harapkan family, xkan la nak kahwin pun nak harapkan family kan.. sorry la ye, ni pandangan aku.. setiap org kan ada pandangan yg berbeza2..

Tapi mmg bakal suami terpaksa mengeluarkan budget yg lebih.. so bakal isteri, kenalah usahakan supaya persiapan kahwin nnti sesuai mengikut kemampuan bakal suami & tdk terlalu bergantung pd family sgt.. sekadar nak mntk tlg ckit2 tu xsalah..

So, aku berharap if sesiapa read blog ni berdoakan agar semua yang aku & cik adiey rancang berjalan lancar.. lu u all!!!
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Tuesday, February 2, 2010

February = Love


Februari..

Bulan Kasih Sayang..

Bulan Romantis..

Bulan Memadu Kasih..

Bulan Pertemuan Dua Hati..

Bulan Cinta..

FEBRUARI!!!

Sedar x sedar, dah masuk bulan Feb.. bulan yg sering kali dikaitkan dgn cinta, kasih sayang & romantis..

Februari thn ni amat bermakna bg hidup aku.. melangkah ke 1 tahap yg amat2 aku nantikan selama nie.. bertukar status daripada single kpd engaged..

Dalam kegembiraan dan debaran yang makin memuncak ni, aku amat bersyukur.. bersyukur di atas segala rahmat dari-Nya.. semakin hari, semakin bermakna hidup ni.. Alhamdulillah..

Even x sempat nak update blog sgt, aku tetap ingat kat blog ni.. for readers, thanks sbb sudi read my blog yg x seberapa ni.. insyaAllah aku akn cuba utk update blog ni if ada kelapangan..

Cuti hujung minggu lps dihabiskan sepenuhnya utk mengemas rumah di kampung.. setakat ni persiapan berjalan lancar.. even ada yg x seperti yang diharapkan, aku tetap terima dgn hati yg terbuka.. anggap tu semua sbgai dugaan & pengajaran..

Menanti detik terindah dalam hidup dgn 1001 rasa di hati.. even simple event but aku harapkan semuanya berjalan lancar.. biarlah bersederhana asalkan aku dpt berkongsi kegembiraan ni dgn semua org yg aku sayang..

FEBRUARY = LOVE


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ