Thursday, May 27, 2010

BunGa HanTaRaN LaGi..

Misi membeli bunga hantaran lagi.. 

bunga hantaran

Sambungan dr entry bunga SSF..


So smlm lps blk kerja, cik adiey ajak gie beli bunga utk hiasan hntrn lagi.. kali ni bunga utk hiasan hntrn dr pihak cik adiey utk aku..

Memandangkan dh petang, so gie yg dekat je lah.. kitaorg gie kdai bunga Fah Lean yg kat Balakong tu.. kedai bunga ni selalu gak masuk mjlh pengantin..

Kedai ni mmg pemborong bunga.. so hrga mmg murah sesgt.. lgpun skrg diaorg wat sale sampai 70%.. mmg semuanya murah..

Even dh 3 kali gie sini but kali ni sale betul2 membuatkan aku jd rambang mata.. sale sana sini ye..

Then trs cr bunga ikut tema.. tema pink & white.. kalau dh namanya pink, sah2 la byk pilihan kan?? so just cr yg sweet di mata & mengikut budget..

Memandangkan ni bunga hiasan hntrn utk aku dr cik adiey, so semua bunga adalah pilihan cik adiey.. aku just follow jer..

Kedai ni tutup pkl 7mlm.. so xleh la lama2 kat situ kan.. kalau ikut hati mcm nak beli jer bunga utk hiasan LoVeLyHoMe.. but cik adiey kata lain kali je la sbb masa dh suntuk..

So pd B2B, sempat lagi u all terjah kedai ni since sale diaorg sampai 31/5/2010 ni.. mmg sale sana sini!!!
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Wednesday, May 26, 2010

HunTinG BaRanG HaNTaRaN DoNe


Akhirnya, misi membeli brg hntrn selesai.. Alhamdulillah..

Padahal bukannya byk sgt pun brg hntrn yg perlu dibeli.. lgpun hntrn nnti 7 dulang berbalas 9 dulang je pun.. tp saje cr alasan nak kuar stp mggu utk dating tp guna alasan cr brg hntrn.. hehehehe

So lepas je blk dr SSF utk beli bunga, cik adiey lak ajak gie Jusco utk beli brg hntrn.. ada beberapa brg jer lg yg x complete..

Memandangkan Jusco tgh wat sale, so trs je la pilih mana yg berkenan di hati.. lgpun family bg tempoh sampai hujung bulan ni jer utk cr brg hntrn..

Lepas dh round & survey2, akhirnya aku & cik adiey berjaya utk beli brg hntrn.. even 4 brg jer, but puas hati sesgt2..

Kali ni cik adiey jer yg pilih.. sbb kalau nak tunggu aku yg pilih, mmg lmbt la.. asyik nak survey jer, belinya tdk.. hehehe


So lps ni leh la bwk brg hntrn ni blk kg.. akk aku dh x sabar nak gubah hntrn tu.. aku just tau siap je nnti..

Pada B2B yg gubah & hias sendiri hntrn tu, mmg aku tabik la.. sbbnya gerenti korang kreatif.. jeles dgn B2B yg DIY sana-sini.. korang mmg rajin & superb la..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Tuesday, May 25, 2010

BunGa SSF


Hye to all my LoVeLy ReaDeRs..

Lama xupdate blog.. sbbnya kat office ni byk sgt keje.. mmg xsempat nak buat entry baru..

So nak citer ttg last week program & progress persiapan LoVeLyDaY..

Sabtu lps, aku & Balqish, my best friend gie SSF kat jalan TAR.. Balqish ni merangkap pengapit aku for LoVeLyDaY nnti..


(me & balqish)

Niat utama nak cr bunga utk hiasan hntrn utk cik adiey nnti.. tema purple & white..


(kira bunga utk make sure 1 bunch ada 10pcs)

Susah gak nak cr bunga yg berkenan di hati.. cian gak kat Balqish sbb penat nak layan karenah aku.. dekat sejam barulah ada yg berkenan di hati..


(posisi tepi yg menampakkan aku makin chubby)




Buat masa ni, aku just beli bunga jer.. riben & hiasan lain akk aku yg akn beli sbb dia yg akn gubah hntrn aku tu nnti..

This week akn blk kampung utk hntr bunga ni since akk aku dh start nak gubah awal bulan 6 nnti..

Kalau nak suruh aku yg gubah, mmg ntah apa lah jdnya.. hehehe.. sbb aku mmg x kreatif.. tangan xde seni..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Thursday, May 20, 2010

FFIL & PerMaTa HiJRaH

Masa FFIL dtg Putrajaya, sempat gak bwk diaorg try produk Permata Hijrah.. mmg syok jln2 dgn FFIL.. esp bila dh dekat2 nak LoVeLyDaY ni..

Bakal ayah mertua yg mula2 nak try produk Permata Hijrah ni.. memang dia ecxited nak try.. for info, bakal ayh mertua aku ni pakai cermin mata.. tu yg dia nak try sgt..

Then bakal adk ipar yg no 5 lak nak try.. sbb nmpk mcm best jer bila bkl ayh mertua aku guna produk tu.. dia pun pakai cermin mata & power pun agak tinggi, so mmg patut la dia nak try..

Bila tgk bakal ayh mertua & adk ipar try, aku terus pujuk bakal mak mertua try sekali.. even bakal mak mertua x pakai cermin mata, but kdg2 ada gak mslh xberapa nak nmpk..

Aku & adk ipar suka sgt time bkl mak mertua try produk Permata Hijrah ni.. sbb nmpk bibir bkl mak mertua sgt seksi.. hihihi.. nmpk comel!!!


(comelnya bakal mak mertuaku...)

Kiranya produk ni berkesan gak lah.. berdasarkan komen positif dr FFIL aku.. so kalau korang nak try, leh la.. harga pun berpatutan.. slmt mencuba!!

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Wednesday, May 19, 2010

BerMesRa BerSaMa FFIL


Semalam sempat bermesra dgn future family in law (FFIL).. even sekejap but still happy..

Memandangkan abg kpd cik adiey pun stay kat Putrajaya, so senang la diaorg nak dtg jenguk.. kiranya, boleh singgah kat umh abg cik adiey & leh jugak singgah tgk aku kat LoVeLyHoMe..

(cik adiey, me, bakal mak mertua & bakal adk ipar)

So memandangkan diaorg just dtg kejap jer, so sempat belanja diaorg mkn jer.. nak blnja tgk wayang, mcm xde citer menarik lak yg sesuai utk ditonton..

Ayh & mak cik adiey sempat gak bincang ckit2 ttg persiapan kahwin kitaorg.. nmpknya persiapan keluarga cik adiey pun dh makin rancak.. Alhamdulillah..


(cik adiey, bakal abg ipar, bakal biras)


(bakal mak mertua, bkl adk ipar & bakal ayh mertua)

Hope kemesraan antara aku & FFIL akn berkekalan..


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

EnTrY Ke 100


Tajuk mcm poyo jer kan??

Org lain dh buat beribu enty.. tp aku yg baru 100 entry ni dh nak kecoh.. hehehe

So aku nak ucapkan tahniah pd siri sendiri ( masuk bakul angkat sendiri betul la bdk zana ni kan? ) sbb dh berjaya membuat 100 entry.. tahniah!!!

Terima kasih jugak pd semua follower or silent readers (ada ke eh?) yg sudi read this blog.. really appreciate.. thank u so much!!


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Tuesday, May 18, 2010

NZa WeDDinG CarD


Last week balik kerja check peti surat.. dlm banyak2 surat tu, ada 1 yg nmpk mcm menarik utk dibuka..

Mestilah menarik utk dibaca & dibuka isi kandungan surat tu.. sbbnya tu Kad Kahwin pRincEsS_N..

Aku mmg rajin baca blog N.. kiranya dia ni blogger tegar gak la sbb hr2 mesti ada entry..

Thanks pd N sbb sudi pos wedding card ni.. InsyaAllah kalau xde aral melintang, aku & cik adiey akn gie wedding N ni.. time tu cuti sekolah, mmg ramai member2 yg kahwin time tu..

So pd N, nmpknya hari bahagia dah makin dekat.. mulalah OPS DEBOR kan?? hehehe..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Monday, May 17, 2010

NeW LaYouT


New layout!!!

Memandangkan skrg ni mood nak kahwin makin menebal dlm jiwa (gatal!!!) so aku tkr la layout aku..

Try cr yg dekat2 wrna tema LoVeLyDaY, but xdelah.. xkisah la kan..

Even aku bukanlah peminat wrna hijau & wrna tema majlis aku nnti pun bukanlah hijau, but rasanya ni lah layout yg sesuai dgn mood aku skrg..

Ok ke x??

X ok pun buat2 ok jer lah eh.. hehehehe..


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

JoM HeBoH & HaRi BeLiA Di PuTRaJaYa


Weekend hr tu ada jom heboh TV3 & smbutan hari belia kat Putrajaya..

Dah duduk kat Putrajaya xkanlah x gie kan? haruslah singgah walaupun sekejap..

Aku & cik adiey gie hari Sabtu.. gie petang dlm pkl 5.. xlarat nak gie tghr2 buta.. panas!!! dgn ramai org lagi.. so mmg xkan kuar tghr tu..

Kitaorg parking kat jbtn perdana mntri then menapak gie ke Masjid Putra.. sbbnya jln byk sgt tutup..

Lps tu terfikir mcmne nak gie presint 2,3 & 4?? sbb jom heboh kan kat presint 2 & karnival hari belia kat spnjg jln presint 2,3, & 4..

Tgh ronda2 kitaorg nmpk ada bas comel mcm kat zoo tu.. semua org naik bas comel tu.. rupanya bas tu akn bwk kita gie presint 2,3 & 4 tu.. free je naik bas tu..

So kitaorg naik jer la bas comel tu.. kalau nak jln kaki mkn masa gak la.. (pemalas sebenarnya bdk zana ni..hehehe)


Meriah gak sbb diaorg gabungkan jom heboh & karnival hari belia.. mmg byk kedai & pameran.. tapi kitaorg x beli sgt pun..


Time nak blk, bakal abg ipar & biras aku call.. bgtau diaorg otw nak gie jom heboh tu.. so tunggu diaorg jap..

Diaorg ajk jln sama.. so ronda lg sekali.. mmg penat but happy..

Orang Putrajaya ni mmg xleh tgk karnival2 ni semua.. kalau blh, xkisah la nak buat karnival stp mggu.. maklumlah putrajaya ni agak membosankan.. byk bangunan jer.. shopping complex pun setakat Alamanda tu jer..

So bila ada karnival ni semua, mcm happening ckit la putrajaya ni.. kalau x, hujung mggu mmg sunyi sepi jer.. kalau xcaye, leh la try dtg Putrajaya ye..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Friday, May 14, 2010

Baru 3 BuLaN...


Salam syg to all my LoVeLy ReaDeRs..

Pagi tadi tgk kat ticker.. rupanya hr ni genap 3 bulan aku & cik adiey bertunang.. syukur Alhamdulillah..

Apapun, masih terlalu awal utk aku katakan ttg perjalanan hidup antara aku & cik adiey.. aku sendiri xtau apa akn terjadi pd masa depan..

Jodoh pertemuan, ajal maut semua di tangan Allah.. kita hanya boleh merancang tp tuhan yg menentukan segalanya..

Selama 3 bulan ni, semuanya indah berlaka.. lps jer tunang kitaorg dh sibuk fikir utk persiapan LoVeLyDaY.. sbb kitaorg bertunang 4 bulan lebih jer.. so mmg makin bahagia bila memikirkan ttg hari bahagia tu..

Gaduh? Dugaan? tipulah kalau xde gaduh langsung kan.. ada gak selisih faham but stgh jam lps tu dh elok blk.. sbbnya kitaorg mmg x biasa gaduh lama.. plg lama kitaorg gaduh pun sehari jer kot..

Syukur Alhamdulillah.. semoga situasi ni akn terus bertahan sampai akhir hayat kitaorg..

Aku pun berdoa agar semua B2B yg lain juga akan kekal bhgia bersama psgn masing2 hingga akhir hayat.. sama2lah kita jaga hubungan cinta yg kita bina akn diredhai Allah hendaknya.. amin..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Wednesday, May 12, 2010

DooRGift Bunga TeLuR DoNe

Last weekend aku sempat gie beli bunga telur utk dijadikan doorgift time LoVeLyDaY nnti.. bunga telur tu akn dimasukkan sekali dlm paper bag yang aku beli dr BLC hr tu..

Ada jugak yg kata dh x sesuai bg bunga telur zaman skrg ni.. but bg aku, tradisi yg lama if dikekalkan bgus jugak.. ni pd pndpt aku la kan.. lain org lain pndpt..

Aku gabungkan unsur tradisonal dgn moden dlm bab doorgift ni.. dlm paper bag tu nnti, aku akn masukkan cupcake (moden), bunga telur (tradisional) & ada special doorgift kecil dlm paper bag tu nnti..

Bagi B2B yg lain, mmg xsesuai ke bunga telur dijadikan doorgift zmn skrg ni eh? apapun, lain org lain citarasa kan..

Back to my story..

Time beli bunga telur ni, kedai tu baru jer bukak.. so apa lg, mntk kurang sehabis mungkin.. dr sekuntum RM1.50 aku mntk tawar sampailah dpt hrga RM1.00 sekuntum..

So dpt jimat RM0.50.. tu baru sekuntum, bayangkan beli 1k pcs.. bape byk dh jimat??

Alaaa.. sebenarnya hrga bunga telur tu msti lg murah but cina tu mstilah nak untung so letak hrga tinggi ckit.. kitalah yg kena pandai tawar menawar kan..

So dh selesai 1 doorgift, tinggal lg 2..

Cupcake aku dh tempah dgn member aku.. kan doorgift time tunang hr tu cupcake.. aku tempah dgn member aku ni lah.. dah semua feedback kata cupcake tu sedap, so aku tempah la lg utk LoVeLyDaY nnti..

Sekarang ni aku tgh bz lekatkan TQ tag kat paper bag tu.. penat gak but buat sikit2 stp mlm.. hilang ckit bosan ddk LoVeLyHoMe sorang2..

Hope semuanya berjalan lancar.. sbb masa pun dh suntuk skrg ni.. B2B yg lain, slmt mmbuat persiapan jugak ye..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Monday, May 10, 2010

TemPaH OuTFiT NiKaH


Last week, aku gie tempah outfit nikah.. tempah kat tailor yg mmg biasa kitaorg adk brdk tempah.. kata adk brdk semua perempuan, so mmg semua nak tempah kat tempat yg sama..

Time gie tempah ni, aku bwk akk aku yg no 4.. sbb aku perlukan idea dia sikit utk design outfit nikah aku..


Bila tunjuk je design apa yg aku nak, tailor tu terus senyum.. dia kata mmg sesuai design tu dgn badan aku ni.. just kitaorg ubh ckit idea since xnak terlalu seksi utk aku yg bertudung ni..

Time ukur utk buat outfit nikah ni, tailor ni kata pinggang aku dh kecik ckit.. alaaaa, nak ambik hati la konon.. padahal aku xrasa kecik pun.. makin chubby adalah.. hehehe

Outfit nikah akn siap 11/6 ni.. then leh la fitting utk make sure semuanya ok.. so ada masa sebulan be4 mjlis utk make sure outfit nikah tu sesuai kat badan aku yg chubby ni..

Aku buat design yg biasa2 jer.. xnak over2 sbb aku cadang nak pakai outfit nikah tu utk raya nnti.. jimat!!

Msti gak fikir jimat sbb kehidupan lps berkahwin pun pntg jugak kan?
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

KaD KaHWiN & BunTinG DoNe By Me


Ingat lg x entry Kad Kahwin Done By aBah & Mak ni?

So last week aku gie la kedai kad kahwin ni.. nak check balik if ada kesalahan yg abah & mak terlepas pandang.. so far semua ok.. mmg abah & mak buat yg sehabis baik time tempah kad kahwin aku & cik adiey tu..

Sebabnya, kedai kahwin tu leh ingat semua details yg abh bgtau tanpa rujuk invois or resit.. bila aku tanya mcmne leh ingat, then org tu jwb,

"sbb u punya ayah sgt ecxited masa tempah kad kahwin u.. nmpk dia sgt happy.. mmg dia beria2 pilih kad kahwin yg cntik utk u"
(muka amoi ni pun excited bila citer ttg abah & mak)

Then discuss ttg bunting.. aku tunjukkan cnth bunting yg aku suke.. Alhamdulillah diaorg setuju utk buat design bunting mcm yg aku suke tu.. happy sgt..

So, 1/6 ni kad kahwin siap.. mmg x sabar nak ambik sbb msti excited bila nampak nama sndiri pada kad kahwin.. ye lah, selalunya nmpk nama org lain kan..

Bunting lak insyaAllah siap pertengahan bulan Jun.. hope design bunting adalah seperti yang aku & cik adiey harapkan..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Thursday, May 6, 2010

PaPeR BaG FroM BLC

Hari ni nak update tentang paper bag utk LoVeLyDaY nnti..

Aku ada order paper bag dr BasketLab Creative Favour (BLC).. aku order paper bag kat situ since harga mmg murah.. plus design mmg cun.. dr english concept sampailah tradisional concept..

Semalam dh dpt paper bag yg aku order.. puas hati sgt sbb mmg cun lah di mata aku ni.. hehehe..

(pic dr blog BLC)

Service BLC mmg superb.. semua msg aku dibalas dgn cepat.. penghantaran percuma lak tu.. hntr sampai depan pintu rumah dgn selamatnya..

Memandangkan harga & service yg mmg superb, x lama lg aku akn order doorgift yg bakal diisi dlm paper bag tu dr BLC gak.. sbbnya aku rasa selesa deal dgn diaorg.. sape xnak hrga murah & service yg tip top kan??

Misi aku seterusnya utk lekatkan TQ tag kat paper bag tu.. misi gunting TQ tag tu baru hbs smlm.. so mlm ni dh blh start lekatkan TQ tag tu kat paper bag..

Chaiyok2 zana!!
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Wednesday, May 5, 2010

HunTinG BaRanG HaNTaRaN

Miss this blog.. miss all LoVeLy ReaDeRs..

Lama xupdate sbb lately ni mmg bz.. nak jengah blog pun xde masa apatah lg nak buat entry baru..

Last week sempat gie hunting brg hntrn dgn cik adiey.. cadangnya nak beli mcm2 but yg dptnya hanya 3.. sbb aku & cik adiey ada sikit alasan nak gie date byk kali.. hihihihi..

So last week just sempat cari kasut cik adiey & jam tangan utk aku n cik adiey.. tu jer yg kitaorg beli.. kalau tgk list mmg banyak lg xbeli..




Tapi memandangkan fmly bg tempoh smpai hujung bln ni, so sempatlah la nak date byk kali lg.. aku harap semuanya ikut perancangan..

InsyaAllah paling lewat aku & cik adiey akn beli semua hntrn be4 akhir bulan ni.. sbb bulan 6 dh nak deco2..

So this week insyaAllah akn hunting brg hntrn lg.. nmpknya stp mggu date jer.. bila nak pantang utk tak berjumpa ni????
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ