Monday, January 31, 2011

No MonDaY BLueS!

Minggu ni x de istilah monday bluesssssssss..

Sebabnya aku tengah menikmati saat2 indah dengan family tersayang di kampung halaman.. syoknya!!!!!!!!!!

lupa sekejap keje kat office..

lupa sekejap kat traffic jammed..

lupa sekejap nak berebut parking dgn jiran2..

Bestnya perasaan ni........


Aktiviti hari ni mungkin nak cat bilik kot.. sebab nak bagi ceria cikit bilik tu.. bagi mood pengantin baru balik.. hehehehe..


Tengahari nanti dapat lunch dengan penuh berselera.. setiap kali balik kampung, nafsu makan memang x dapat nak tahan ok..

Takpe, balik Putrajaya control makan balik.. hihihi..


So, pada yg bekerja hari ni "selamat bekerja" yer.. siapkan keje cepat then korang leh blogwalking lps tu..

Have a nice day guys!!!!!!


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Friday, January 28, 2011

New Year Giveaway By KedaiGambarKami Part 1

*STICKY POST.. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY.. TQ..*


Apa yg pasti GA ni tersangat istimewa sebab anjuran dari KGK yg terlalu istimewa di hati aku & en adiey..

Kali pertama masuk blog KGK, hati terus terpaut.. jatuh hati yg sedalam-dalamnya..
hati meronta2 nak KGK design photobook utk aku..

Kebetulan masa kali pertama masuk blog tu, KGK tengah buat promotion utk photobook.. tinggal 1 jer photobook yg tinggal utk harga promosi tu.. terus hantar sms utk booking photobook tu..


Alhamdulillah mmg rezeki aku utk photobook tu.. aku buat photobook tentang perjalanan cinta aku & encik adiey.. dari tunang sampailah kahwin..


Hasil photobook tu memang terbaik!! design photobook ni sgt unik..

Paling aku suka, ayat2 romantisssss yg KGK selitkan kat dalam photobook aku tu.. terus feel2 jiwang dengan suami setiap kali tgk hasil photobook dari KGK..


Pengalaman dari tempahan ni memang tip top.. sms + email semuanya dibalas cepat.. apa yg aku nak kat photobook tu dipenuhi SEPENUHNYA oleh KGK..

Dari segi harga,
KGK memang bagi harga yg berpatutan.. sesuai dgn hasilnya.. KGK jugak rajin buat promotion.. so rasanya berbaloi2 harga tempahan yg kita bayar dgn hasil yg kita dapat..

Photobook dari KGK ni lebih tahan lama
.. kalau nak simpan gambar dalam album, senang jer orang nak ambik gambar kita tu kan.. tapi photobook ni lain.. dah macam buku cerita/majalah.. boleh feel muka kita masuk dalam majalah/buku cerita.. unik kan!!

KGK bukan fokus kat photobook jer..
service fotografi dari KGK pun ada.. so sape2 nak buat photoshot tu boleh la cuba KGK.. cakap jer nak photoshot apa, semua ada.. utk newborn, birthday celebration, family gathering, weedding, pre/post wedding & maternity photoshot pun ada.. meriah betul service KGK ni!!!


Service utk tempahan logo, banner & header blog pun KGK ada buat.. pendek kata, macam2 adalah..


Memang KGK tersangat unik.. service unik + design unik.. so hasilnya dah tentu unik dan menawan hati..

Setiap gambar membawa erti,
Kenangan indah kekal di hati,

Jika ingin memori kekal abadi,

Jemputlah singgah ke KedaiGambarKami..


"It's more than meets the eyes!! Jom ke KedaiGambarKami(www.kedaigambarkami.com) sekarang!"


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

CiNa RaYa TaPi MeLaYu YanG CuTi


Untuk semua my lovely followers & readers, aku just nak bagitau yang aku akan bercuti dari 29 Januari hinggah 6 Februari ni..

Ada gak yg cakap lama betul cuti..

"sape yg beraya sebenarnya ni??" hihihihi..

Maklumlah, ada cuti Hari Wilayah & Cuti Raya Cina.. so aku apply terus cuti seminggu.. hihihi.. nak balik ke kampung & habiskan masa dengan family & family in law..

Masa bercuti ni aku akn update jugak entry2 baru kat blog ni.. cuma guna phone je la.. so xdelah nak letak banyak sangat gambar kan.. hihihi.. tp still update yer.. so sila la lawat2 selalu blog ni yer..

Pada yg sudi terjah blog ni, tq so much yer!!!!!!

p/s:doaokan kitaorang selamat sampai ke destinasi yer.. musim cuti2 ni jalan jammed.. pd yg memandu tu, hati2 ok..

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

MaLaM JuMaaT YanG InDaH

Mood hari ni over ceria..

ada pulak yg menyakat kata mentang2 mlm td mlm jumaat..apakah?

Klau ceria jer kaitkn dgn mlm sblmnya..

Klau ngantuk lak kata "mlm td buat apa n tido pkl bape?"

Apakah??? Redha jer la kan..

Mood ceria sbb nak cuti panjang la..xsabar tunggu petang ni..rindu pd fmly n fmly in law..

Bercuti selama 10 hari..mmg best!!

Have a nice day!!

p/s: cubaan pertama update guna new hp..hihihi
Published with Blogger-droid v1.6.6
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Thursday, January 27, 2011

Mari BerPanTuN


dua tiga kucing berlari,
mana nak sama si kucing belang,
dua tiga anak dara mandi perigi,
pasti teruna xlepas pandang.







kalau ada sumur di ladang,

boleh hamba menumpang mandi,
kalau ada free tiket wayang,
bolehlah ajak saya sekali.

sepandai-pandai tupai melompat,
akhirnya jatuh ke tanah juga,
sepandai-pandai sotong paul meramal tepat,
akhirnya mati juga.

Tu antara pantun yg sempat aku buat pagi tadi.. semua tu gara2 blog Neslo ni lah..

Pagi2 dah buat aku gelak guling2 dengan pantun yg dia buat.. kreatif giler..

Sape2 yg pandai berpantun marilah kita berpantun sama2..

Pantun dua kerat boleh, 4 kerat boleh tapi jangan sampai x berkerat2 sudah la yer..

. www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Ada Apa Atas Meja


Hari ni sajer nak buat tag yg aku ambik dari blog La Dolce Amira aka Myra ni..

Tag ni untuk korang tunjukkan apa yg ada atas meja korang (meja kerja ke, meja belajar pun boleh la kot).. dan syaratnya xpayah la korang kemas2 meja tu yer..

Ok, meh sini aku tunjuk apa yg ada atas meja office aku ni..

Office aku ni memang amalkan 5S, so semua meja kenalah kemas & tersusun..

Tapi selalunya kalau dah terlalu bz, petang barulah ada peluang nak kemas.. dan semua rajin kemas bila nak audit 5S jer.. hihihihi..


Ni bahagian paling aku suker.. stationery + mug cumil + kalendar (motif kalendar sampai2???) huhuhu...

Semua board kat meja pegawai & kakitangan bahagian aku ni seragam jer.. xboleh sesuka hati tampal sebarang notis yg mengarut2 kat board tu.. nampak kosong jer kan?? tapi dah itu amalanya.. kenalah ikut kan..



So, sesape yg rajin boleh la buat tag ni yer.. leh kongsi apa yg ada kat meja korang pulak..

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Wednesday, January 26, 2011

PeMeNanG "aDieyZa BirthDay GA" - TAHNIAH!!!!


Syukur Alhamduillah kerana diberi peluang untuk anjurkan GA sempena birthday suami tersayang..

Terharu sebab masih ramai yg sudi join GA ni.. dapat kenal ramai blogger baru & dapat macam2 idea dari semua bloggers yg join GA ni.. thank u so much utk semua yg sudi join GA ni yer..

Hope zana berpeluang untuk buat GA lagi nanti.. doakan yer..

Pemenang utk GA ni diadili oleh encik suami sendiri..

Tahniah diucapkan kepada
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Miza Yusof

Tahniah dear..

Ramai yg bagi jawapan yg sama macam Miza Yusof, tapi since dia org yg pertama bagi cadangan ni so encik suami telah memilih Miza Yusof sebagai pemenang..

Reason encik suami

So sweet bila kita dapat bagi kek & birthday card yg kita buat sendiri utk yg tersayang.. even x mahal tapi cukup menggambarkan betapa kita berusaha utk buat yg terbaik demi org yg kita sayang..

Lagipun untuk kali pertama celebrate birthday utk yg tersayang rasanya kita boleh tunjukkan kesungguhan kita.. kesungguhan hadiahkan sesuatu dari hasil tangan kita sendiri.. sebab hasil tangan sendiri tu akan lebih bermakna..


Tak semua org mampu buat kek birthday ni.. so if kita mampu belajar & buat kek sendiri utk yg tersayang, rasanya itu dah membuktikan betapa kita benar2 ikhlas utk hadiahkan sesuatu yg indah utk org yg tersayang..

Miza Yusof, congrats again!!


Miza Yusof boleh la tinggalkan comment or e-mail kat zana yer.. boleh la pilih keronsang mana yg menjadi idaman hati.. hope dapat reply selewat-lewatnya Jumaat ni yer.. hadiah akan menyusul nanti..


Untuk Miza Yusof, tahniah diucapkan.. pada yg x berjaya, mungkin boleh cuba lagi nanti.. tunggu GA seterusnya dari zana yer..semua idea yg peserta GA ni bagi sangat menarik, tertarik & berguna..


Terima kasih pada semua yg sudi join GA kali ni.. really appreciate it!!


Luv u guys!!!

*nampaknya zana kena belajar utk buat kek ni.. hihihi*

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

PeMeNanG "aDieyZa BirthDay GA"


Terima kasih yg x terhingga utk semua yg sudi join GA yg aku anjurkan..

GA kali ni terlalu istimewa sebab aku anjurkan sempena birthday encik suami..

Terlalu banyak idea & pandangan yg aku dapat melalui GA ni.. terasa bertuah sangat sebab ramai bloggers yg sudi join GA ni..

Untuk birthday encik suami, aku cuba untuk gabungkan idea & pandangan dari bloggers yg join GA ni..

Alhamdulillah sambutan tu terlalu bermakna..


InsyaAllah sebelum 2 petang ni aku akan umumkan pemenang utk GA ni.. tunggu yer..

Thanks sangat2 utk semua yg join & bagi support utk GA ni.. really appreciate it!!

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Tuesday, January 25, 2011

BraZiLiaN WaX + B2B + WiFeY aT HoMe


Enrty kali ni agak 18sx cikit.. so, meh rapat2.. takut orang lain dengar lak.. hihihihi..

Utk yg dah berkahwin, utk yg nak lalui malam pertama & utk husband yg sayangkan isteri digalakkan membaca.. utk adik2 yg sekolah, bimbingan orang dewasa amat digalakkan.. hahahaha.. dah macam nak buat filem la pulak... apakah??????

Brazilian wax..

Aku dulu dengar cerita tentang brazilian wax ni masa dekat2 nak bertunang.. excited lebih nak tau.. tanda2 gatal nak kahwin la tu kan.. hihihi

Sekarang ni ramai gak rupanya B2B yg berani utk cuba brazilian wax ni.. pada yg masih samar2 tu, maybe boleh tengok tentang brazilian wax ni.. nak lagi jelas, boleh baca info ni pulak..

Mula2, terfikir gak nak cuba be4 kahwin.. kononnya utk malam pertama la kan.. ahakss!!!

Tapi perasaan takut tu sangat kuattttttt!!!! malu x payah ckp la kan.. gerenti malu punya.. giler seram gak bila fikir2 utk buat brazillian wax ni.. so sampai sudah x buat jugak..

Lepas kahwin ni, semangat nak memanjakan & mencantikkan diri tu makin menebal ok.. demi encik suami tersayang.. hihihi..

Entry sebelum ni, aku ada citer tentang mobile spa dari FlowerPowerSpa.. so dipendekkan cerita, aku booking Tim untuk buat wax kat rumah..

Tapi aku x terus buat brazilian wax sebab takut lagi..

Sebagai permulaan, aku cuba body wax & skin lightening kat bahagian armpits..

Mula2 tu Tim panaskan dulu honey utk wax.. bila dah panas baru lah Tim apply honey tu kat armpits..


Sakit???

Ada la jugak rasa sakit tu.. ada jugaklah menjerit cikit2 especially bila Tim strip tu.. rasa terkejut2 cikit.. hihihihi..

Then lepas dah selesai wax tu, Tim buat skin lightening kat bahagian armpits.. masa ni x sakit dah..

Skin lightening tu ambik masa lama gak..

Perbezaan???

Perbezaan memang boleh terus nampak.. aku sendiri macam terkejut tengok hasilnya.. terus hilang perasaan malu.. yg ada perasaan happy jer.. teruja nak bagitau kat encik suami... oppppsssss... hihihihi..

So far semuanya ok lah.. even aku x try lagi brazilian wax, tapi pengalaman buat skin lightening pun dah cukup hebat!!!!!!!!

So, bagi sesape yg nak cuba tu, boleh la cuba contact Tim yer.. service memang terbaik!! ada gak review dari B2B yg pernah cuba brazillian wax dari Tim ni..


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Monday, January 24, 2011

D'Aura Spa SpeCiaL FoR HusBanD & WiFe or B2B

Ingat lagi x tentang D'Aura Spa yg aku cerita dalam entry ni??

So hari ni aku akan review tentang D'Aura Spa ni sebab aku rasa spa ni banyak pakej yg menarik dengan harga yg berpatutan..

Location D'Aura spa ni terletak kat Seri Kembangan.. berhadapan dengan Jusco Taman Equine.. memang senang nak cari spa ni.. dulu spa ni kat South City Plaza but diaorang dah berpindah kat depan Jusco ni sejak 2 bulan lepas..

Antara promosi terbaru..


Maybe ada yg pernah terbaca tentang spa ni since banyak kali jugak iklan tentang spa ni kat majalah2.. rancangan Nona,TV3 pun ada buat review tentang spa ni..

Pakej harga yg spa ni tawarkan sangat berpatutan.. kalau nak yg lebih baik, jadilah ahli spa ni.. sebab terlalu banyak keistimewaan yg kita boleh dapat..

Just bayar RM138 utk pendaftaran seumur hidup.. nak lagi best??? tambah RM100 shj if pasangan kita pun nak jadi member..

Antara keistimewaan jadi member ni:

1) once daftar, dapat 1 voucher percuma utk 1 jacuzzi treatment.. if korang daftar dgn pasangan so terus dapat 2 voucher.. so kita & pasangan boleh guna sama2..

2) setiap kali birthday, dapat 1 voucher percuma lagi utk 1 jacuzzi treatment..

3) setiap kali anniversary, dapat 2 voucher percuma utk 1 jacuzzi treatment.. so kita & pasangan akn dapat treatment percuma sebagai hadiah anniversary kita.. best kan????? so setiap kali anniversary, kita berdua akan dapat layanan terbaik dari D'Aura Spa ni..

*harga biasa utk 1 jacuzzi treatment bernilai RM138.. so bayangkan berapa banyak yg kita boleh dapat jimat if kita jadi member???*

Utk para isteri, x perlu risau tentang husband yer.. sebab yg buat treatment utk husband kita adalah staff lelaki.. so x perlu risau if ada wanita lain yg memanjakan suami kita.. hihihihi

Keistimewaan lain, discount utk setiap treatment & pakej yg ditawarkan.. korang boleh nampak beza harga bagi ahli & bukan ahli..

Utk B2B pun ada pakej yg menarik.. postnatal treatment pun ada.. harga memang sangat berpatutan.. service memang terbaik.. staff sangat professional & ramah..

Environment memang mendamaikan.. dengan alunan muzik yg menenangkan.. hilang rasa penat & stress..
So, pada sesape yg x tau nak bagi hadiah apa utk yg tersayang, maybe boleh cuba ke D'Aura Spa ni.. sekurang-kurangnya setiap kali hari bersejarah utk kita & pasangan, kita akan dapat layanan dari spa ni..

Semakin mesra & bahagia bila kita dapat luangkan masa bersama yg tersayang di spa!!

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

MeNanTi 100 FoLLoWeRs


Aku tengah menanti follower yg ke 100.. ada sesuatu yg istimewa untuk follower bertuah itu..

Siapakah??? mari kita sama2 nantikan.. hihihi..


Pada semua followers yg sedia ada, tq so much sebab sudi follow blog ni.. aku hargai sangat2.. semua comment2 dari followers sangat2 aku hargai..


Untuk silent readers, tq so much sebab sudi singgah di blog ni..


InsyaAllah aku akan terus update blog ni yer.. keep in touch ok!!!!!!!!


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Friday, January 21, 2011

FirsT BirthDay CeLeBRaTioN aS HusBanD


Semalam merupakan antara hari2 yg terindah untuk dikenang..

20 Januari 2011 merupakan birthday encik adiey yg ke 28 (sayang, mcm x percaya sayang dah 28thn.. hihihihi)

Syukur Alhamdulillah semua yg dirancang berjalan dengan lancar.. kenangan kali pertama celebrate birthday suami memang indah..

Tepat 12 malam, menjadi org pertama yg wish birthday depan mata encik adiey sendiri.. feel yg sangat lain.. hihihihihi..

Aktiviti pagi just luangkan masa berdua.. tapi ni pun dah cukup bermakna.. mentang2 birthday dia, habis la aku kena buli kan.. semua benda x boleh buat sendiri.. katanya ni lah masa nak manja lebih.. nasib la birthday tu setahun sekali kan..

Petang keluar makan kat Pizza Hut.. dah lama rasanya x gie makan kat fast food.. misi nak control dari makan kat fast food terpaksa dilupakan sekejap.. sila abaikan muka saya yg makin tembam itu!!!!!!

Lepas dah kenyang haruslah jalan2 kan.. penat gak shopping kali ni sebab sana sini kedai buat sale.. maklumlah, nak raya cina so haruslah sale sana sini..

Dah lewat petang encik adiey ajak balik rumah.. tapi dia x tau yg aku dah booking sesuatu utk kitaorang berdua.. then terus aku ajak dia ke 1 tempat..


So, terus menuju ke D' Aura Spa kat Taman Equine.. tenang sangat masa masuk spa ni.. suasana & alunan muzik memang menenangkan jiwa..

Sebenarnya, aku memang dah buat booking utk couple massage kat D'Aura Spa ni.. just ambik pakej 1 hour body massage..

Nak bagi peluang kat encik suami berada di spa masa birthday dia..

Memang namanya couple massage, tapi ada tabir yg menghalang antara room aku & room encik adiey.. sebab yg urut aku dah tentulah ladies kan dan yg urut encik adiey pulak dah tentulah lelaki.. even x nampak muka, tapi still berborak dengan encik adiey..

Service sangat puas hati.. nanti aku review tentang D'Aura Spa ni yer.. sebab pakej & harga yg ditawarkan tersangat menarik.. lagi best utk yg dah kahwin sebab dapat buat spa treatment dgn yg tersayang.. tunggu review tu yer sbb memang menarik!!!

Lepas buat body massage, terus balik rumah.. time tu maybe encik adiey ingat x de hadiah dari aku sebab aku dah bawak dia ke spa.. tapi sangkaan dia meleset sama sekali..

Hadiah jam ni aku belikan khas utk dia pakai utk aktiviti lasak.. sbb be4 ni dia banyak koleksi jam utk kasual & formal jer.. lagipun kebelakangan ni encik adiey makin minat dengan aktiviti lasak..

Plus, masa beli jam ni kat City Chain, memang tengah ada sale.. since jam ni new edition sempena Tahun Baru 2011 & ada 10% discount so memang haruslah beli kan..


Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. happy sangat bila encik adiey happy sepanjang hari.. semoga kegembiraan semalam akan terus kekal hingga akhir hayat..

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

GamBaR SenDiRi PaDa BanTaL


Terjumpa lagi 1 laman web yg sangat menarik...

Hari tu aku ada post tentang Name PillowCase kan? siap ada comment dari Faiz Farish yg kata lagi best kalau ada gambar kat bantal tu..

So, now aku dah jumpa website yg ambik tempahan utk letak gambar kita kat car cushion & pillow.. sangat cute!!!!!!!

So Faiz Farish, ko boleh order cushion yg ada gambar ni utk ko yer.. kalau baik hati, boleh terus tempahkan & bayar utk aku.. hehehehe..

Then ada jugak segala macam barangan yang kita boleh tempah utk letak gambar kita kat barang tu..

Ada keychain, mug, puzzle, t-shirt, mousepad, badge, car sign & mcm2 lagilah.. terlalu banyak sampai x larat nak listkan semuanya.. hihihi..


Credit to heartbeat

Sangat unik.. nampak yg memang barangan tu khas utk diri kita kan..



www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Thursday, January 20, 2011

aDieyZa BirthDaY GiVe aWaY!!

*STICKY POST.. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY.. TQ..*


Istimewa utk bloggers.. Give Away (GA) utk dimenangi!!!

GA ni dibuat sempena bakal meraikan birthday My LoVeLy HusBanD, eNCik aDieY pada 20 JaNuaRi ni..

Since ni kali pertama eNCiK aDieY sambut birthday sebagai suami, so aku nak kongsi kegembiraan ni dengan semua blogger..


Lagipun aku baru aktif balik dalam dunia blog ni. rasanya ni lah masa yg sesuai untuk aku tambah rakan blogger..


Syarat2 GA ni sgt mudah..

1) follow blog ni..

2) create 1 entry tentang GA ni bertajuk aDieyZa BirthDaY GiVe aWaY!!

Dalam entry tu bagitau hadiah apa yg korang akan bagi kat pasangan (suami/isteri/tunang/gf/bf) masa pertama kali celebrate birthday pasangan & bagitau sekali reason kenapa korang nak bagi hadiah tu..

Kalau boleh, hadiah yg korang cadang nak bagi kat pasangan tu biarlah yg menarik (maybe yg orang lain x pernah terfikir nak bagi kat pasangan).. reason tu x kisah la panjang or pendek..

3) Letakkan banner GA ni kat entry dan sidebar korang & link kat entry ni..


4) Tinggalkan link entry GA korang kat ruangan komen entry ni yer..

Pemenang dipilih melalui jawapan yg paling menarik dan reason yang paling kreatif oleh eNCiK aDieY sendiri pada 20 Januari 2011..

Hadiah?? pemenang akan menerima salah 1 daripada 3 brooch dari Avon seperti gambar kat bawah ni..


Pemenang boleh pilih sendiri brooch mana yg berkenan di hati..

Tarikh tutup GA ni adalah pada 20 Januari 2011.. pemenang akn diumumkan pada 26 Januari 2011..

Selamat mencuba!!!

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

HaPPy BirthDaY My LoVeLy HusBanD


Selamat Hari Lahir sayang..

Baby doakan semoga sayang sentiasa dimurahkan rezeki, diberkati usia & sentiasa berada di dalam lindungan-Nya hendaknya..

Semoga Allah memberikan sayang kesihatan yg baik, kejayaan yg diidamkan & dipermudahkan segala urusan sayang di dunia & di akhirat kelak..


Semoga birthday tahun ni akan membawa lebih kebahagiaan dalam hidup sayang..

Happy Birthday to u..
Happy Birthday to u..
Happy Birthday to sayang..
Happy Birthday to u..

Love u so much sayang!!!!



www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Wednesday, January 19, 2011

NaMe PiLLoWCaSe UnTuK YanG TerSaYanG


Terus jatuh hati tengok pillowcase ni..



credit to Suezir Boxes

Sesuai dihadiahkan utk yang tersayang..

Sweet jer bila tido atas bantal yg ada nama kita sendiri kan..

Luv the idea!!!!!!!!
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

FirsT BirthDay aS WiFe


Memandangkan esok adalah kali pertama encik adiey akan celebrate birthday sebagai seorang suami, so semestinya akn jadi 1 kenangan yg indah untuk dikenang..

So, hari ni aku nak imbas balik kenangan aku celebrate birthday kali pertama sebagai isteri.. dah lama pun birthday aku ni.. tapi since masa tu xaktif dalam blogging, so kali ni aku akn citer kenangan tu semula yer..

Even dah lama, aku tetap ingat sebab tu kenangan yg indah dalam hidup aku sebagai seorang isteri..


Kali pertama celebrate birthday sebagai isteri..
Kali pertama celebrate birthday pada 1 Ramadhan..


Birthday aku tahun lepas memang jatuh pada 1 Ramadhan.. feel tu sgt lain..

Semua ucapan gabungan "happy birthday + selamat berpuasa".. pakej terus!! hihihi

Tepat 12 mlm semestinya encik suami dah nyanyi lagu Happy Birthday..

Perasaan yg indah & sukar nak digambarkan.. merasai pengalaman diraikan oleh suami tu memang sangat indah!!!!!


Petang tu macam biasa, encik adiey ambik aku kat office pukul 4.30 petang.. terus gie Alamanda.. memang ramai orang time tu sebab first puasa, so semua nak makan kat luar la kot..

Encik adiey terus booking seat kat Pizza Hut.. sementara tunggu buka puasa, jalan2 dulu.. tapi x jalan sangat pun.. konon hari pertama puasa kan..


Time ni dah terfikir, 'hadiah apa eh yg encik adiey nak bagi??'

Sebab xde hint langsung tentang hadiah birthday aku.. of course la nak hadiah kan?? hihihi.. lagipun birthday pertama sebagai isteri.. feel tu lain cikit la kan..

Buka puasa kat Pizza.. then dapat sesuatu dari encik adiey..
-
-
-
-

Cute kan??? Bukan cute jer, tapi sangat yummyyyyy!!

Tu chocolate yer.. bukan cake.. ramai yg ingat cake.. since celebrate berdua jer, so aku memang dah pesan awal2 xnak cake.. takut x habis jer nanti if beli cake..

Encik adiey kata since aku suka chocolate, so dia decide tempah chocolate jer.. chocolate istimewa ni encik adiey tempah dari Chocoqaseh Coklat..

Masa makan ni dah x ingat hadiah.. maklumlah time buka puasa selera makan tu lebih..

Sampai rumah dapat surprise hadiah dari encik adiey..

Hadiah birthday pertama sebagai isteri dari encik suami tersayang..

Handbag CarloRino.. suka sangat material handbag tu..

Thank u so much sayang!!!

Ni pulak kad birthday dari office.. doa serta ucapan daripada boss & staff.. luv it so much..

Esok insyaAllah giliran encik adiey utk merasai pengalaman pertama celebrate birthday sebagai suami..


Semoga esok akan membawa kenangan indah dalam hidup kami berdua!!

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ