Wednesday, January 2, 2013

Atasi Masalah Sendi Dan Tulang : Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee

Masalah sakit sendi bukan sahaja menyerang golongan berusia tapi turut dialami oleh golongan muda!!! Seram jer bila dengar statement tu.. terus rasa macam ruginya dari dulu x jaga kesihatan tulang.. hihihi.. so, jom kita cuba atasi masalah sendi dan tulang dengan Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee..

Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee
 
Sedangkan orang zaman dulu lebih banyak jaga pemakanan dan amalkan macam-macam petua pun selalu kita dengar diaorang ada masalah sakit sendi, 
ini kan pulak golongan muda sekarang yang jarang ambik berat tentang soal pemakanan..

Zaman sekarang ni, dengan fast foodnya, dengan makanan bergoreng, makanan sejuk beku & macam-macam lagilah.. tu tak termasuk mandi air sejuk waktu malam-malam, minum ais pagi petang siang malam & kurang bersenam (tepat kena batang hidung sendiri!!)..

Jadinya sempena tahun baru 2013 ni, kita kena cuba ubah diri kita untuk lebih jaga kesihatan yer.. jom tambah ilmu kita tentang sendi:

Sendi membentuk hubungan antara tulang-tulang yang memberi sokongan dan membantu kita untuk mudah bergerak. Sendi terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi) yg memberikan keselesaan antara tulang-temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

Semakin umur meningkat, tulang rawan akan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerap tulang rawan dan menyebabakan ketidakselesaan pada sendi dan membataskan pergerakan seseorang..


Tapi sekarang ni aku dah kurang risau pasal kesihatan sendi & tulang ni since Shaklee ada vitamin yang dapat membantu untuk menjaga kesihatan tulang & sendi, Advanced Joint Health Tablet (AJHT)..



Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee


 Tapi, kalau makan vitamin ni kenalah jugak rajin minum susu, jaga pemakanan & kesihatan fizikal jugak.. bukanlah bermakna makan vitamin ni confirm2 x ada masalah.. kalau makan vitamin or supplement confirm2 x ada masalah kesihatan langsung, rasanya semua sanggup beli & makan vitamin kan?? kena faham yang vitamin ni cuma membantu menambah apa yang kurang.. 



Kelebihan AJHT Shaklee:


Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee

So, jangan biarkan sakit sendi menghalang kita semua dari bergiat aktif! PENCEGAHAN AWAL sangat penting!! sama ada kita menghidap sakit sendi atau tidak, penting bagi kita mendapatkan nutrisi sendi seiring dengan peningkatan usia.. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee dengan harga istimewa atau menjadi sebahagian daripada team "miracle" Shaklee Zana? boleh hubungi zana melalui cara berikut:

FB : https://www.facebook.com/zana.adieyza
Page : https://www.facebook.com/Cinta.Sihat.Adieyza
Call/SMS/Whatsapp : 013-6065246
Emel : adieyza_1110@yahoo.com

- Salam sayang untuk semua -

Zana Adieyza 
"A Miracle is Another Word for Effort"

Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

Disclaimer #2 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

2 comments:

  1. wow!sambil berblog..berbisness demi masa depan yang lebih sihat...Alhamdulillah....:) teruskan membantu:)

    ReplyDelete
  2. So true,advanced joints and what’s perhaps even more devastating is that there’s been so little support to help the community rebuild.Thanks

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ