Friday, January 4, 2013

Derita Radang Sendi - Artikel Berita Harian Pada 3 Januari 2013

Baru 2 hari lepas aku cerita tentang masalah sendi.. semalam ada artikel dalam Berita Harian tentang Derita Radang Sendi @ Osteoarthritis (OA)..



Artikel tu ada menyatakan tentang kajian yang menunjukkan satu daripada enam penduduk menderita penyakit OA. Data yang dikeluarkan oleh Badan Kesihatan Dunia (WHO) pula menyatakan 40% penduduk dunia yg berusia lebih 70tahun akan menderita OA lutut. Daripada jumlah tersebut, 80% mengalami keterbatasan pergerakan!

Cuba kita tengok fakta nombor dan informasi tentang penyakit OA ni..


 Bila ada kenyataan yang mengatakan OA penyakit nombor dua selepas penyakit jantung yang mengganggu aktiviti pesakit, tak kan kita nak terus berdiam diri kan?? 


Jom sama-sama kita jaga kesihatan sendi daripada peringkat awal.. ataupun boleh jugak kita cuba bantu ahli keluarga terutamanya mak & ayah kita yang ada masalah sakit sendi ni dengan mencuba rawatan yang sesuai.. tak salah jugak kalau kita cuba hadiahkan diaorang dengan Vitamin yang sesuai.. :)
Untuk maklumat lanjut, boleh PM Zana di page Cinta.Sihat.Adieyza 
http://www.facebook.com/Cinta.Sihat.Adieyza ] atau 
direct emel, [ adieyza_1110@yahoo.com ].. 
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog adieyza.blogspot.com!!

[Atasi Masalah Sendi Dan Tulang : Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee]
Vitamin Shaklee]
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

5 comments:

  1. kena start rajin bersenam sejak muda...utk kuatkan otot supaya boleh support sendi

    ReplyDelete
  2. mencegah lebih baik dari merawat kan zana ;)

    ReplyDelete
  3. ada testimoni tak untuk mereka yang makan vitamin tu?

    ReplyDelete
  4. Ada dear...nnti zana share yer..blh bg emel? Or emel zana utk lbh info..adieyza_1110@yahoo.com

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ