Thursday, March 21, 2013

Kesalahan Semasa Berblogging?

Saya tak ada mood nak update blog hari ni.. banyak benda dalam kepala ni.. saya nak apply cuti daripada dunia blog untuk minggu ni boleh? hehehe..

So, nak tinggalkan korang semua dengan link tentang 


Maybe kita semua boleh belajar sesuatu daripada entry tu.. menulis di blog walaupun untuk kepuasan diri sendiri, tapi kena jugak fikir tentang orang yang membacanya kan? bukan senang nak puaskan hati semua orang.. tapi sekurang-kurangnya kita mencuba untuk yang lebih baik kan? blogging ini memang seronok, tapi kita pun x boleh la terlalu rasa syok sendiri kan?




Masa awal-awal blogging dulu aku hanya sekadar nak hilangkan rasa bosan.. maklumlah, masa tu baru-baru kerja.. kerja kat office pun x banyak.. balik rumah tengok tv jer.. maklumlah duduk sorang-sorang kan.. then mula excited untuk tulis tentang persiapan kahwin.. 

Lepas kahwin mood blogging ke lautttttt habis selama setahun lebih!!! lepas setahun lebih senyap dalam dunia blogging, tetiba muncul.. dan sampai sekarang, masih nak meneruskan coretan kat blog tersayang ni.. 

Tapi masa selalu mencemburui.. mood kelaut jugak selalu menjenguk dan menghadirkan dirinya tanpa diundang.. idea, gambar, cerita banyak jer untuk dikongsikan.. tapi, ntahlah.. mood blogging tu hanya datang di awal-awal bulan.. semangat membara tu hanya datang di awal bulan.. masuk minggu kedua, kelauttttttt.. siapa ada tips untuk aku aktif dan rajin blogging balik boleh bagitau eh.. * macam la ada orang nak baca blog ko hari2 zana oiiiiii...

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

19 comments:

  1. Assalamualaikum zana. hehehe. sheila dulu cerita pasal hal2 kehidupan sahaja. skrg ni macam universal blog pula. ahahhahahhaa

    ReplyDelete
  2. Susah jugak nak komen pasal benda alah ni, sebab mood berblog macam lari2..huhu. Kenapa? uwaaa

    ReplyDelete
  3. nice sharing dear..betul tu kadang2 byk mood kelaut bila nak update blog. tapi bagi nisa, blogging & update blog ni sbg mind therapy. so mood rajin nak update tu datang.hehe..

    ReplyDelete
  4. sama la kite..kadang kalau mood tuh xde kan mmg idea pun langsung2 xde..hehe

    ReplyDelete
  5. samalah.. sy ni sebab masa terhad nak menulis.. gambar banyak, tiba masa free idea pulak hilang... banyak entry autopublish... kalau komen pun blh autopublish dah buat dahh hahahahaha......

    ReplyDelete
  6. betol!!kadang2 sangat excited nak tulis blog...kalo mood malas memang nak on pc pon berat je...heeee

    ReplyDelete
  7. teman bukan mood ke laut.. tp sebab terpaksa bataskan masa untuk ber blog.. hu2.. en suami dh bising.. =P

    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. bila idea banyak ok....
    kekeringan idea buat hati tak keruan he..he..

    ReplyDelete
  9. hmm..betul tu..kdg2 bila tulis something..mesti kena fikir perasaan org yg m'baca jgk..apapun, niat yg baik pasti baik hasilnya kan :)

    ReplyDelete
  10. Adat blogging zana..ada turun naiknya.eka pun kadang takde mood juga.naknya bila bz kan.takde masa lagi la

    ReplyDelete
  11. kita pulak, bace blog rajin. nak tulis entry kemain la malasnya. kadang2 dah tulis pastu padam. ade gak stakat masuk draft je. padahal banyak cerita nak cerita. nasib ada nuffnang. atleast ade la jugak penyumbang semangat nak blogging :)

    ReplyDelete
  12. berblog ikut mood dan angin..hehehe

    Zana jom join GA Mak Dara, boleh tengok maklumat detail kat blog Sal..hadiahnya banyak..

    ReplyDelete
  13. hey ida baca blog zana tauuu... ida pun ade perangai yang malas gilee nak update... yang terlbih rajinn gile updateee.. biasalah mood kan zana... hehehehe

    ReplyDelete
  14. samalah kita...js bkn ke laut dh ke sungai ...hihi

    ReplyDelete
  15. blog ni mmg ikut mood kan..kalau xde mood, w/pun banyak giler idea nak karang, last2 kelaut jgak..hehe

    ReplyDelete
  16. senasib la.... dh mula rasa berblogging menghambarkan ...

    ReplyDelete
  17. i selalu takde masa nk blogging kt ofis. waktu malam jelah blogging then buat auto post entry huhu. weekend baru blogwalking

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ