Tuesday, June 25, 2013

Seminggu Sepi...

Seminggu sepi tanpa sebarang update.. kesibukan yg menjerat aku utk terus ber'blogging'..

Hari ni semangat nak update.. tapi tau kenapa x boleh masuk dashboard blog sendiri.. terus mcm stress! Update blog guna phone x berapa nak best la.. kurang feel.. huhuhu..

Baru cadang hari ni sampai Jumaat nak update macam2 perkara dekat blog.. dah jadi macam ni, malas pulak jadinya..

Nanti kalau aku rajin, aku update balik yer.. take care guys!

Wednesday, June 19, 2013

WordLess Wednesday - Di sebalik Warna Pink


Warna kegemaran melambangkan keperibadian??? ada yang kata orang suka warna pink ni romantik.. ada yang penyayang.. tapi, ada jugak yang kata orang yang suka warna pink ni tak suka menerima cabaran! ada jugak yang kaitkan warna pink dengan sikap pendiam..

Tapi aku ni pulak jenis suka bercakap.. ha, macam mana tu???

Nota cinta: kesibukan sehingga hujung bulan nanti.. tak sempat nak update.. blogwalking pun dapat kejap2 jer.. take care guys!


Photobucket

Tuesday, June 18, 2013

Menipu Kawan Kerana Nak Untung Besar?

Rasa serik bila ada member yang beria ajak jumpa tanpa bagitau apa tujuan untuk berjumpa.. sampai2 tempat nak jumpa, terbentang la segala barang & risalah perniagaan.. arrgggghhhh!!!!

Aku pun berniaga.. walaupun baru jer mulakan, tapi aku tetap happy.. sebab tak ada paksaan untuk aku buat sales.. aku beli vitamin untuk makan sendiri pun dah boleh dapat bonus.. badan sihat, duit poket pun sihat la jugak.. Alhamdulillah.. bila rasa kesan baik, aku kongsi kat kawan2..

Tapi, kalau aku nak ajak orang jadi ahli, aku share jer kat FB or blog.. tak ada aku panggil semua berkumpul dengar ceramah aku.. tak ada aku paksa orang untuk jadi ahli sampai kena berhutang sana sini.. ko jadi ahli sebab ko nak beli Vitamin dengan harga ahli, silakan.. ada jugak pelanggan aku yang tak nak jadi ahli sebab katanya nanti aku kurang sorang pelanggan.. hahahaha.. sampai gitu sekali kan..

Aku bukan nak kata Shaklee jer ok yang lain x ok.. semua perniagaan ok jer.. semua jual produk yang bagus.. semua ada business plan yang bagus.. 

Yang jadi tak bagusnya, macam mana kita nak tarik orang untuk beli atau join perniagaan tu.. aku nak ingatkan kat diri aku sendiri & dekat semua, kalau boleh berniaga tu biarlah jujur dari awal.. jangan nak selindung2 tentang bentuk perniagaan yang dijalankan..

Kes pertama, tetiba ajak Encik Adiey jumpa sebab nak cerita something.. time ni Encik Adiey bawak la aku.. sampai tempat tu aku dah rasa lain macam.. apasal bersusun kerusi bagai macam nak dengar ceramah ni kan.. terus terfikir, "sah, ini mesti nak dengar tentang business plan!!".. sekali betul ko.. patutnya pagi sampai petang, tapi lepas sejam aku paksa Encik Adiey balik! nak habis sejam tu pun hati aku dah panas sangat2!

Aku bukan marah dekat Encik Adiey.. tapi marah kat kawan dia.. nape tak bagitau nak jumpa sebab nak kitaorang dengar tentang marketing dan business plan tu??? bagitau jer la secara jujur kan.. kalau betul business ko mantap,mesti orang akan ikut ko.. ni ko risau orang tak ikut ko sebab business ko pun belum kukuh ke?sebab ko nak kejar untuk cari ahli bawah ko?adoiiiiii...

Kes kedua, beria ajak aku jumpa sampai aku nak tengah makan pun tercekik2 la sebab dia suruh datang time tu jugak! aku jumpa atas dasar kawan.. sekali sampai sana, bersusun barang dalam bag & penuh katalog atas meja! tak pasal2 aku kena dengar ceramah dengan keadaan menu lunch yg x sempat lagi nak hadam! baik aku makan lagi bagus!

Aku terasa hati gak la dengan kawan aku.. sebab patutnya dia bagitau jer apa tujuan dia nak jumpa.. kalau betul aku berminat, mesti aku jumpa.. percayalah.. tapi, bila ko dah macam ada unsur tak jujur di awal2 tu kan, terus aku jadi hilang mood.. tambah hilang mood sebab nak jadi ahli & beli barang aku kena berhutang dengan buat pinjaman pulak!!!

Aku ni berniaga kecik2 jer.. tapi order selalu la jugak masuk.. tapi semua tak keluar modal pun.. customer bank in duit, aku order.. untung cikit, aku buat pusing modal untuk beli vitamin so boleh COD direct kat customer or beli terus vitamin untuk aku & family.. 

Ni kalau nak beli barang pun kena berhutang bagai, aku tak berapa nak minat la.. ni dah macam terdesak lak sampai berhutang semata nak beli barang & jadi ahli untuk dapat untung! 
Aku rasa macam tak berapa sesuai if baru nak mula berniaga, tapi dah ada hutang keliling pinggang.. kalau buat pinjaman sebab nak buka business sendiri tu lain la cerita.. lagi tambah parah, kawan aku baru join business tu tapi dah beria suruh upline dia terang macam bonus dia pun dah beriban2.. lemas aku!



Sebenarnya, nak berniaga apa pun tak salah.. tapi, janganlah sebab nak berniaga, kita hilang kepercayaan daripada kawan2 @ family terdekat.. terus terang jer dari awal tentang business plan kita.. if orang tu minat, orang tu sendiri akan cari kita.. if orang tu nak beli, orang tu sendiri akan datang kat kita.. 

Rezeki Allah tu luas.. kongsi jer tentang kebaikan, khasiat, manfaat & kelebihan perniagaan/produk kita.. insyaAllah, perkongsian tu yang akan membuatkan orang yakin dengan kita.. kalau kita jujur dari awal, insyaAllah kebaikannya akan sampai.. biarlah lambat, tapi yang penting kita jujur dengan apa yang kita buat.. 

Nota cinta : bukan tujuan untuk jatuhkan mana2 perniagaan.. sekadar berkongsi.. dan sebagai peringatan untuk diri aku sendiri jugak agar jangan sampai kawan hilang kepercayaan & rasa tak selesa dengan perniagaan yang dibuat..

Salam sayang untuk semua!!!

With love,
~ aDieyZa ~
Photobucket

Monday, June 17, 2013

Pengalaman Ke Kelantan

Badan masih letih dan sedikit lesu.. perjalanan ke Kelantan untuk majlis perkahwinan adik ipar yang membuatkan seluruh urat badan ni lenguh2.. orang tak biasa jalan jauh gitu la gamaknya kan..

Selalu balik kampung sejam setengah dah boleh sampai.. kalau gerak dari office pukul 5.00 petang hari Jumaat tu, pukul 6.30 petang dah boleh sampai.. ada masa setengah jam kat luar rumah untuk teman abah siram pokok bunga & teman mak bersembang kat atas buaian.. hahahaha..




Tabik pada yang kampung jauh2 tu.. mesti lagi penat kan.. aku ni yang naik bas pun rasa letih melampau.. macamlah aku yang bawak bas kan?? padahal dalam bas banyak tido jer.. bak kata biras2, "yelah, kak ngah boleh tido lena sebab peluk angah.. kitaorang tak leh tido lena sebab bawak anak2".. hehehe.. 




Biras2 bawak anak kecik, kena bagi perhatian lebih cikit.. sebab tak nak bagi diaorang bosan & menangis kat atas bas tu.. bapak2nya masing2 boleh main game candy crush.. hahaha.. mak2 jugak yang berkorban jaga anak.. tapi nasib baik budak2 kecik tu ok.. ada lah nangis cikit2.. 


Kitaorang sampai Gua Musang sebelum Subuh.. sementara nak tunggu kenduri tengahari, semua bantai tido dekat rumah penginapan yang disediakan.. masa ni rasa nikmatnya dalam melunjurkan badan.. hehehe..


Pak cik driver tu bawak laju betul time nak pergi tu.. aku pegang kuat2 tangan Encik Adiey.. nak tido pun tak berapa nak lena.. time balik tu ok cikit la.. maybe sebab separuh perjalanan waktu siang kan.. 

Time balik tu, pak cik driver pasang filem Karak time lalu kat highway Karak.. adoiiiiii, sajer la pak cik driver ni tau!! seram!


Alhamdulillah perjalanan dipermudahkan Allah.. nanti ada masa aku cerita la cikit majlis kahwin adik ipar aku.. masalahnya, majlis kahwin adik ipar yang kahwin bulan 8 tahun lepas pun aku x update lagi, ni kan pulak nak update cerita adik ipar yang baru kahwin bulan ni.. ntah tahun bila aku nak update.. hahahah..

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~
Photobucket

Friday, June 14, 2013

Penghantaran Vitamin Shaklee Di Sekitar Putrajaya!!!

Cash On Delivery (COD) Vitamin Shaklee sekitar Putrajaya, Bangi, Seri Kembangan, Kajang, Balakong & kawasan sekitarnya.. 




Jangan lepaskan peluang untuk memiliki Vitamin Shaklee dengan harga yang istimewa.. hanya nyatakan yang anda pembaca/pengunjung blog adieyza, anda berpeluang untuk mendapatkan rangkaian produk Shaklee dengan harga yang istimewa.. 

1) vitamin untuk kulit/kecantikan
2) vitamin untuk suami isteri
3) vitamin untuk berpantang
4) vitamin untuk penyusuan
5) vitamin untuk wanita hamil
6) vitamin untuk kanak-kanak
7) vitamin untuk warga emas
8) vitamin untuk dalaman wanita/lelaki
9) vitamin untuk penurunan berat badan
10) vitamin untuk menambah berat badan
 

~ Zana ~
Independent Distributor Shaklee (No. ID: 910244)


Untuk maklumat lanjut, boleh PM Zana di page Cinta.Sihat.Adieyza
http://www.facebook.com/Cinta.Sihat.Adieyza ] atau
direct emel, [ adieyza_1110@yahoo.com ]..
fast reply, call/sms/whatsapp [ 013-6065246 ]
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog adieyza.blogspot.com!!




Photobucket

Tips Bahagia Suami Isteri


Sebuah perkahwinan memerlukan persefahaman.. berilah sebanyak mana tips bahagia suami isteri, tapi perkara asasnya adalah persefahaman.. sebuah perkahwinan yang berlandaskan syariat Islam dan disusuli dengan persefahaman, insyaAllah akan lebih bahagia..


Setiap orang ada kelebihan dan kekurangan tersendiri.. dalam perkahwinan, hidup suami isteri saling melengkapi.. suami isteri perlu terima dengan hati terbuka segala kelemahan pasangan.. kelemahan pasangan mungkin boleh menjadi penguat kasih sayang antara suami isteri..

Jangan cuba mengubah diri pasangan untuk menjadi orang lain.. jangan cuba membandingkan pasangan dengan orang lain.. dan jangan pernah samakan pasangan dengan orang lain.. kerana, setiap orang adalah istimewa & tersendiri.. 

Namun, mengubah pasangan ke arah kebaikan dengan cara yang berhemah adalah lebih baik daripada mengubah pasangan dengan cara mengkritik dan menjatuhkan "air muka" mereka.. 

Salam sayang untuk semua!!!

With love,
~ aDieyZa ~

Photobucket

Thursday, June 13, 2013

Duit Gaji Shaklee Setiap Bulan




Syukur Alhamdulillah.. hari ni "pay day" untuk business Shaklee.. setiap bulan nampaknya bonus bertambah.. setiap bulan nampaknya pelanggan pun bertambah.. pelanggan tetap pun dah ramai.. syukur Alhamdulillah..

Bertambah gembira, bila makin ramai anak2 Shaklee yang join business ni dengan aku.. diaorang ni semangat nak beli untuk diri & family.. seronok dengar bila masing2 bagitau family support business & dalam masa yang sama family amalkan Vitamin Shaklee setiap hari!

Business Shaklee memang mudah.. 


~yuran keahlian hanya RM65 + RM10 (postage)

~bonus setiap bulan even kalau hanya beli vitamin untuk makan sendiri.. 

~ tak memerlukan maksimum order.. 

~tak perlu nak simpan stok banyak2.. 

~order vitamin dengan Shaklee hanya melalui call/emel.. kalau ada masa lebih, boleh la beli direct dekat Shaklee..

~kalau nak gie kelas, depan komputer pun boleh, waktu malam2 pun boleh.. maklumlah, kelas untuk business ni 90% melalui online! 

~kalau nak virtual class pun, boleh angkut suami & anak2 sekali.. santai jer kelasnya.. 

~kalau agak2 tak ada masa nak ke pejabat pos, Shaklee sendiri yang tolong poskan vitamin dekat pelanggan.. 

Mudahnya!!!

Jadi, kalau ada yang pernah amalkan Vitamin Shaklee ni, apa kata korang join jadi ahli.. banyak kebaikannya.. badan sihat plus poket pun sihat.. hehehe.. dapat jugaklah tolong cover perbelanjaan seharian kan.. sambil makan vitamin untuk diri sendiri pun dah boleh jana pendapatan!

Untuk info, boleh call/sms/whatsapp aku (013-6065246).. if nak emel pun boleh (adieyza_1110@yahoo.com).. kalau nak tinggalkan jer komen kat entry ni pun boleh, tapi jangan lupa bagi emel yer, senang nak contact..

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~
Photobucket

Tuesday, June 11, 2013

Vitamin Shaklee Yang Membantu Penurunan Berat Badan

Bila nak raya mulalah fikir pasal risau baju raya tak muat.. bila nak dekat2 raya, mulalah planning nak turunkan berat badan.. tapi time raya boleh pulak makan macam2 kan.. diet ntah hilang ke mana.. lepas raya, menyesal tak sudah! hahaha..

Aku tengah amalkan vitamin Shaklee untuk turunkan berat badan.. part paling best, senang betul proses "detox/membuang" lepas aku amalkan vitamin Shaklee ni.. ni yang detox sampai rasa lega & terasa badan jadi ringan.. mula2 rasa ringan2 dulu la kan.. lepas2 ni mana tau betul2 boleh ringankan berat ni.. hehehe..

Turun berat tu, dah turun cikit la.. cuma, masih belum di tahap yang aku nak.. banyakkkkk lagi yang aku nak turunkan.. tapi, inci memang senang kecik.. kain baju kurung aku banyak dah longgar.. nak lagi best, berat setakat ni tak naik lagi.. tapi, aku ni kan pemalas bersenam.. tu yg slow cikit.. hehehe..

Tapi bila berat tak naik, tu yang buat aku rasa macam, "eh, boleh makan lebih cikit la hari ni, sebab berat pun tak naik2 lagi kan".. not good.. not good.. not good.. jangan tiru perangai aku tu eh.. patutnya bila berat dah tak naik, time tu lah pulun untuk turunkan lebih banyak berat kan?


Lecithin tu bukan hanya untuk pecah lemak, tapi elok untuk kecantikan dan kesihatan kulit.. Alfalfa tu pulak bukan hanya untuk detox lemak tapi bagus jugak untuk dalaman terutamanya wanita, memang terbaik!

InsyaAllah aku akan konsisten makan 2 vitamin ni.. nanti kalau ada perubahan yang ketara, aku update balik yer.. teringin jugak nak dapat berat sebelum kahwin ni.. huhuhu..



~ Zana ~
Independent Distributor Shaklee (No. ID: 910244)


Untuk maklumat lanjut, boleh PM Zana di page Cinta.Sihat.Adieyza
http://www.facebook.com/Cinta.Sihat.Adieyza ] atau
direct emel, [ adieyza_1110@yahoo.com ]..
fast reply, call/sms/whatsapp [ 013-6065246 ]
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog adieyza.blogspot.com!!


Photobucket

Aktiviti Riadah Cuti Sekolah Bersama Anak Buah Tersayang

Cuti sekolah hari tu, rumah aku memang betul2 meriah.. ramai anak buah yang "berkampung" kat rumah tu.. bila ramai askar2 dalam rumah tu, dah tentu2 suara akulah yang paling banyak sekali kedengaran..


Nasib baik la ada bunga yang menyerikan di antara askar2 tu semua.. kan Alya? tapi yang perempuan pun sama melasak jugak.. budak baru dapat kaki ni tak reti nak rehat/tido.. asyik nak berjalan jer.. 


Lasaknya masing2.. menakutkan tengok diaorang main gaduh2 sampai tertonggeng2.. hehehe.. kakak2 aku asyik mintak maaf sebab anak2 diaorang menyepahkan rumah.. tapi, aku tak kisah pun pasal rumah berselerak tu.. sebabnya bukan selalu diaorang ada kat rumah aku tu.. budak2 tengah membesar memang rumah selerak.. normal la tu kan.. lagipun, boleh kemas pun.. 


Cumanya, jangan sesekali menconteng dinding & melompat atas sofa! tu memang aku tak berapa nak suka.. setakat ni semua anak2 buah tau peraturan tu.. baru nak lompat, mata Acu dia dah buntang dulu.. terus tak jadi buat.. hahahahaha..



Waktu riadah kat taman permainan & swimming pool memang seronok sangat2.. masing2 nak bermanja.. tapi, bukan manja dengan aku.. tapi manja lebih dengan Encik Adiey.. huhuhu.. 



Maklumlah, diaorang kata aku terlebih garang sedangkan Encik Adiey terlebih baik hati.. ye lah kan, Encik Adiey tu rajinlah melayan karenah diaorang.. aku ni, sibuk nak bergosip dengan kakak2 aku, jadi biarlah Encik Adiey jer yang melayan.. huhuhu.. 



Tu pun masing2 berebut nak tido sama dengan Encik Adiey.. dah, kalau korang nak tido sama dengan Pak Cu korang, Mak Cu nak tido mana??? atas sofa??? hukhukhuk..


Bila diaorang dah balik rumah masing2, memang sunyi sangat2.. terasa sangat.. bukan bermakna aku & Encik Adiey kat rumah diam membisu jer.. selalu jer main kejar2 dengan dia.. eh?? hahahah.. tapi, bila ada budak2 tu meriah dia lain macam kan.. kalau ada anak mesti meriah rumah aku tu.. *insyaAllah masanya akan tiba..

Nota Cinta: kadang2 cemburu bila anak buah lebih rapat dengan Encik Adiey.. tapi, rasa happy sebab dapat tengok sikap penyayang Encik Adiey kat budak2 tu.. 

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~
Photobucket

Monday, June 10, 2013

Testimoni Meal Shakes Shaklee: Masalah Kurang Berat Badan & Memilih Makanan

Istimewa untuk ibu bapa di luar sana yang terlalu risau bila mana anak-anak diaorang terlalu memilih makanan, Shaklee ada menawarkan produk yang dapat membantu untuk mengatasi masalah tersebut..

~ Meal Shakes Shaklee ~




Kalau ada ibu bapa yang terlalu risau berat badan anak-anak terlalu ringan/kurus & anak kerap demam/selsema, boleh jugak amalkan Meal Shakes Shaklee.. 1 bekas Meal Shakes ni tahan dekat 2 bulan.. jimat.. dengan rasa vanilla yang sedap, tak mustahil la anak-anak sukakan Meal Shakes ni.. 

Testimoni paling best daripada rakan Shaklee aku, Mama Elly.. memang teruja tengok perkembangan Isya.. memang jauh beza gambar sebelum dan selepas amalkan Meal Shakes Shaklee tu..




Bulan Jun 2013 ni tengah promosi harga menjunam untuk Meal Shakes.. rugi kalau tak rebut peluang untuk beli Meal Shakes ni.. dan jangan tak tau, Meal Shakes ni jugak boleh diamalkan untuk pelbagai masalah/keadaan lain jugak..




Menarik kan? jadi, kenapa nak tunggu lagi kan? tengah ada promosi hebat ni, mestilah beli kan.. bulan depan harga dah jadi biasa balik.. so, cepat2 PM Zana yer..


~ Zana ~
Independent Distributor Shaklee (No. ID: 910244)


Untuk maklumat lanjut, boleh PM Zana di page Cinta.Sihat.Adieyza
http://www.facebook.com/Cinta.Sihat.Adieyza ] atau
direct emel, [ adieyza_1110@yahoo.com ]..
fast reply, call/sms/whatsapp [ 013-6065246 ]
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog adieyza.blogspot.com!!

Photobucket

Usia Perkahwinan : Baru atau Lama?



Last week aku update 1 status kat FB tentang usia perkahwinan.. keluar status tu pun sebab ada persoalan daripada beberapa orang rakan baru yang kenal dekat blog then add dekat FB tentang dah berapa lama aku kahwin..

Aku biasanya akan jawab, "baru setahun", "baru 2 tahun" dan utk this year jawapan aku "baru 3 tahun"..

Kenapa aku jawab "baru 3 tahun" dan bukannya "dah 3 tahun"? sebab aku sentiasa rasa baru berkahwin dengan Encik Adiey.. aku rasa banyak benda lagi yang aku kena belajar tentang alam perkahwinan.. aku rasa setiap hari ada jer benda baru yang aku belajar tentang Encik Adiey tu..

Maybe bagi sesetengah pihak, 3 tahun tu dah kira lama.. tapi, ada jugak yang rasa 3 tahun tu baru.. x kisah baru atau lama, yang penting kita tau macam mana nak uruskan perkahwinan tu.. 

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~
Photobucket

Saturday, June 8, 2013

Tips Hilangkan Jerawat & Selsema Dengan Vitamin C Shaklee

Kerap selsema?
Kerap demam?
Kerap kurang selera makan?
 
Masalah jerawat di muka & badan?
Masalah kurang daya tahan badan?
Masalah sukar menelan vitamin berbentuk tablet?
 
 
Chewable Vita-C Pluss Shaklee (100mg) boleh membantu menyelesaikan masalah di atas.. pengambilan maksimum 5biji sehari, dapat membantu kita untuk menikmati kehidupan yang lebih sihat!
 
Chewable Vita-C Plus boleh diambil oleh seisi keluarga.. pelbagai peringkat umur dengan pelbagai jenis masalah.. konsisten pengambilan Chewable Vita-C Plus akan menjadikan tubuh badan lebih sihat & kulit lebih lembut/cantik..
 
 
~ Zana ~
Independent Distributor Shaklee (No. ID: 910244)

 
Untuk maklumat lanjut, boleh PM Zana di page Cinta.Sihat.Adieyza
[ http://www.facebook.com/Cinta.Sihat.Adieyza ] atau
direct emel, [ adieyza_1110@yahoo.com ]..
fast reply, call/sms/whatsapp [ 013-6065246 ]
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog adieyza.blogspot.com!!

 
Photobucket

Thursday, June 6, 2013

Promosi Pembelian Tudung! 15% Diskaun Istimewa Untuk Pembaca Blog Adieyza

Siapa yang suka shopping tudung bawal, tudung awning, shawl & aksesori untuk tudung???

Rasanya sekarang ni kebayakannya memang suka membeli tudung melalui online.. maklumlah masa terhad.. macam-macam website dan blogshop yang menjual tudung sekarang ni.. pilih jer yang mana berkenan dan menawarkan harga yg berpatutan..

Harga mesti la berpatutan.. kualiti pun nak yang terbaik.. nak lagi best, bila blogshop tu boleh bagi harga diskaun kan.. so, kalau korang nak beli pelbagai jenis tudung ni, korang cuba cuci2 mata dekat website 

Tudung2u.com.my


Banyak pilihan tudung yang boleh korang pilih.. harga memang mampu milik dan berbaloi.. corak yang dijual pun cantik2.. rasanya memang kebanyakan tudung dekat "Tudung2u" ni mementingkan design & colour tudung sebab aku tengok kebanyakannya warna yang tengah "in" sekarang ni..



Kalau yang memang peminat setia bawal dari dulu, kini dan selamanya tu memang sesuai sangat cuci mata & shopping tudung dekat "Tudung2u" ni sebab banyak pilihan bawal yang boleh dipilih..



Kalau ada yang suka buat koleksi kerongsang pun boleh shopping dekat "Tudung2u" ni.. nak cari anak tudung pun ada dijual.. memang pakej combo yg berbaloi.. satu blogshop tapi jual pelbagai jenis tudung & aksesori.. memang pilihan yang terbaik!


Siapa tak suka shopping dapat diskaun kan.. so, istimewa untuk pembaca & pengunjung blog adieyza, korang boleh dapatkan diskaun 15% untuk setiap pembelian tudung atau aksesori seperti kerongsang yang korang beli dekat "Tudung2u" ni dengan hanya menyatakan kod voucher 


(ADI2013)


Ingat yer, kod voucher ADI2013 ni hanya untuk pembaca dan pengunjung blog adieyza sahaja.. masa buat order tu, akan ada satu bahagian untuk kod voucher.. masukkan kod voucher tu, then korang memang layak dapat 15% diskaun! 


If ada masalah, boleh direct PM/Call/Whatsapp/SMS aku yer, 013-6065246.. or korang boleh call direct "Tudung2u", 03-3318 3800..

Kod voucher ni hanya sah sehingga 30 Jun 2013 sahaja.. so, rebut peluang sepanjang bulan Jun ni.. lepas ni dah tak ada diskaun lagi.. boleh beli siap2 untuk pakai hari raya nanti.. 

Selamat "bershopping!"

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~

Photobucket

Wednesday, June 5, 2013

Nuffnang : Earnings RM0.00


Setelah bulan Mei aku tak dapat sebarang CPUV Campaigns daripada Nuffnang, so hari ni aku decide nak cash out kan jer duit dalam akaun Nuffnang tu.. sedih tengok total earnings dah jadi RM0.00!

7 BE dalam tempoh sepanjang Januari hingga April 2013.. bagi aku, tu dah cukup bermakna.. maklumlah, blog ni biasa2 jer.. jarang update lak tu.. huhuhu.. so harapnya bulan June ni adalah rezeki aku untuk dapat BE baru.. 

Dah plan nak buat apa dengan duit ni.. walaupun tak banyak, tapi mesti digunakan untuk kenang-kenangan sama macam duit hasil Nuffnang pertama dan kedua dulu.. insyaAllah...

Thanks pada semua yang sudi singgah blog picisan ni.. 

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~

Monday, June 3, 2013

6 Bulan Berlalu...


Sekejap jer dah masuk bulan Jun.. rasanya baru jer melangkah ke tahun 2013.. semuanya berlalu dengan pantas.. 

Impian untuk mendukung baby sendiri di tahun 2013 nampakya belum diizinkan Allah lagi.. ada lagi baki 6 bulan jer.. tapi impian untuk hamil tu masih banyak masa lagi.. terus berdoa, berusaha & bertawakal agar Allah makbulkan impian tu.. kalau belum ada rezeki jugak, Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk aku & Encik Adiey..

Bulan Mei sendiri dah bagi banyak berita gembira dekat diri aku.. dan aku betul-betul teruja nak melalui hari-hari yang menggembirakan sepanjang Jun ni.. 

Aku tak pernah sangka bulan Jun tahun ni akan bawak macam2 berita dekat aku.. tapi, sebelum bulan Jun lagi aku dah terima banyak berita gembira yang akan aku lalui sepanjang bulan Jun ni.. serius aku teruja sangat2 dengan bulan Jun tahun ni!


Selamat menempuhi bulan dan minggu baru dengan penuh kegembiraan yer.. semoga korang akan melalui bulan Jun ni dengan seribu rasa kebahagiaan.. insyaAllah..

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~

Saturday, June 1, 2013

Shaklee Untuk Hubungan Mesra Suami Isteri

Semua pasangan suami isteri mesti nak jaga kecantikan muka & badan di depan mata pasangan.. tapi, jangan lupa yang kecantikan dalaman pun penting jugak yer..

Nak jaga hubungan suami isteri, kena  pentingkan kesihatan dalaman.. tapi jangan ambil sebarangan produk.. silap haribulan, elok2 nak jaga kesihatan terus kena penyakit/jangkitan!

Shaklee ada menawarkan Vitamin E untuk suami isteri yg mementingkan keintiman & kemesraan.. GLA pulak sesuai utk isteri yg nak jaga dalaman & luaran.. memang terbaik!

1 botol Vitamin E Shaklee tahan 4 bulan.. boleh makan suami isteri.. jimat & berbaloi! GLA pulak jimat sehingga 2bulan.. yang pasti halal & selamat!

Call/SMS/Whatsapp: Zana, 013-6065246..
FB: Zana Adieyza
Page FB: Cinta Sihat


Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...