Saturday, January 11, 2014

Tips Rawat Rambut Gugur dan Kelemumur - ProSante Shaklee

Rambut adalah mahkota wanita.. penjagaan rambut amat penting bagi memastikan rambut sentiasa sihat dan bersinar.. wanita yang bertudung amat disarankan memilih jenis shampoo yang bersesuaian dengan kulit mereka untuk mengelakkan masalah kelemumur dan rambut gugur..  kali ni nak cerita tentang tips rawat rambut gugur dan kelemumur dengan ProSantee daripada Shaklee..


Set penjagaan rambut Shaklee yang dikenali sebagai ProSante ni adalah bebas kimia, dan selamat untuk digunakan. terdapat beberapa rangkaian produk penjagaan rambut daripada Shaklee mengikut masalah dan juga keperluan pelanggan..


Long Lasting Finishing Spray 
"Medium hold" memastikan gaya rambut tidak berubah
Memberikan perlindungan UV
Menguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut.

Revitalizing Shampoo
Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.

Purifying Shampoo
Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain
Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.

Replenishing Conditioner
Perapi dan pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera
Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi

Lightweight Conditioner
Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat,sihat
Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus 

Nourishing Scalp Treatment 
Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala. 
Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda. Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya. Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak

Perbezaan Shaklee
ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.




Berikut merupakan beberapa cadangan yang boleh anda ambil sebelum memilih shampoo yang bersesuaian dengan masalah dan keperluan anda:

Bagi mereka yang mengalami masalah keguguran rambut anda boleh gunakan set berikut:
1.Revitalizing Shampoo 
2.Lightweight Conditioner 
3.Nourishing Scalp Treatment 
(note : set ni boleh digunakan secara harian)

Bagi mereka yang mengalami masalah rambut berkelemumur (juga boleh untuk rambut gugur, rambut bercabang, rambut rosak dan berminyak) anda boleh gunakan set berikut:
1.Purifying Shampoo 
2.Replenishing Conditioner 
3.Nourishing Scalp Treatment 
(note : set ni utk kegunaan 1-2x seminggu..bukan harian)


Ramai yang dah jatuh cinta dengan kesan shampoo ProSante daripada Shaklee.. anda bila lagi? PM Zana untuk mendapatkan harga yang menarik..



Kalau berminat nak dapatkan Vitamin Shaklee khas untuk rambut gugur, boleh click link kat bawah ni untuk terus membuat pembelian..

[ VITAMIN RAMBUT GUGUR

Berminat untuk membeli produk Shaklee dengan harga isitmewa atau menjadi sebahagian daripada team "miracle" Shaklee zana? boleh hubungi zana melalui cara berikut:

FB : https://www.facebook.com/zana.adieyza
Page : https://www.facebook.com/Cinta.Sihat.Adieyza
Call/SMS/Whatsapp : 013-6065246
Emel : adieyza_1110@yahoo.com

- Salam sayang untuk semua -

Zana Adieyza 
"A Miracle is Another Word for Effort"
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

1 comment:

  1. oooo.shaklee ada jugak set rambut rupanyaaa. igt vit jeaa. okeh. next time boleh cuba. sb memang d masalah kelumumur. hehe

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ