Tuesday, September 2, 2014

Bulan Baru Target Baru

Bulan baru semangat baru dan target pun mesti baru! Setiap awal bulan sedaya upaya nak set target baru.. set target untuk diri sendiri, keluarga, kerja hakiki dan business part time Shaklee.. senang ada target awal bulan, so kita boleh make sure setiap hari yang berlalu dalam bulan tu diisi dengan usaha2 untuk capai target yang dah ditetapkan masa awal bulan..


Bila selalu buat target, diri ni akan lebih "tersusun".. tau mana yang penting untuk dibuat, tau mana yang perlu disiapkan awal, tau apa yang perlu dielak untuk halang diri capai matlamat tu & macam2 lagi.. lagi tinggi target kita, lagi tinggi usaha kita.. tak adalah kita membazir masa dan terlalu leka..

Push factor kena berubah selalu.. bila ada push factor kita akan jadi lebih bersemangat.. contoh ringkas, kita usaha cari duit sampingan bulan ni sebab kumpul duit bayar road tax bulan depan.. so, kita akan berusaha sungguh2 sebab kita tau kalau kita tak usaha lebih, kita akan ada masalah nak bayar road tax tu nanti.. so, bila ada push factor kita akan lebih berusaha sedaya upaya..

Sebab tu awal bulan kena ada target.. supaya kita tau arah tuju kita.. so, apa target kita bulan ni? jom sama2 kita set target supaya kita sentiasa bersemangat..

Banyak cerita nak update.. akan cari masa untuk update cerita2 baru lepas ni.. :)

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

1 comment:

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ