Saturday, September 27, 2014

Kisah Vision Board dan Kereta AUDI

Vision Board ni adalah antara perkara yang penting dalam bantu kita nak capai impian atau keinginan kita.. letakkan gambar apa impian kita dekat tempat yang mudah kita lihat.. ada jugak yang letak dekat destop komputer atau handphone masing2.. ada jugak yang letak gambar impian dekat ruang kerja supaya setiap hari bersemangat kerja lebih kuat untuk capai impian yang diharapkan..
jenama kereta idaman saya!

Contoh mudah.. kita idamkan nak beli kereta impian kita.. kita cari gambar kereta tu dekat internet atau kita ambik gambar bila nampak kereta tu dekat mana2 atau boleh pergi showroom ke kan, kemudian letakkan gambar tu dekat tempat yang kita idamkan.. jangan lupa letakkan target bila kita nak impian kita tercapai.. contoh tulis dekat gambar impian kita, "kereta Audi TT Coupe cash pada 31 Disember 2016".. tengok gambar impian kita setiap hari, insyaAllah impian tu akan lebih jelas dan kita tau apa yang kita perlu buat untuk capai impian tu.. 

Setiap kita ada target dalam hidup.. so target dalam hidup ni kalau nak lebih jelas dan nampak kena ditransform secara tulisan atau gambar.. barulah kita boleh nampak lebih jelas.. 

*Gambar Vision Board dekat PC office.. nanti kita edit letak gambar Vision Board dekat entry ni yer.. 
Salam sayang untuk semua :)

~ Zana Adieyza ~

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CABARAN 30 HARI BLOGGING


Day 1 - Siapa Saya
Day 2 - Resepi 
Day 3 - Tempat Makan Best 
Day 4 - Tips Kemas Rumah
Day 5 - Apa dalam bag saya
Day 6 - My Love
Day 7 - Apa Yang Saya Baca
Day 8 - Fashion Saya
Day 9 - Selfie
Day 10 - Vision Board

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

2 comments:

  1. monitor PC dkt ifis pnuh dgn sticky post to do list..hehe..pape pun cara yg bgus utk motivasi diri ni..:)

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ