Monday, September 29, 2014

Petua Orang Lama

Petua orang lama ni kadang-kadang macam kelakar kan? tapi kadang ada yang macam positif jugak.. dan selalunya kalau kita tanya apa kaitan petua tu mesti orang tua akan jawab, "jangan tanya.. ikut jer".. hahahaha.. 



PETUA RAMBUT LEBAT DENGAN DAUN POKOK BUNGA RAYA


Kalau petua yang sampai sekarang aku ni untuk rambut lebat guna daun pokok bunga raya.. dulu kat kampung memang ada pokok bunga raya, so selalu mak buat petua ni.. so kadang tu join jugak mak buat.. sejuk jer kepala bila kena daun pokok bunga raya tu.. syokkkkkk sangat tau! tapi pokok bunga raya dah tak ada kat kampung.. so rasanya mak pun dah tak buat petua ni.. hehehe.. kalau rasa malas nak guna petua orang lama ni, apa kata cuba amalkan pakai Shampoo daripada Shaklee.. ada Shampoo untuk rambut gugur, rambut lebat dan kelemumur.. Vitamin untuk rambut pun ada tau! 


PETUA RAWAT LUKA DENGAN LENDIR LIDAH BUAYA


Petua lendir daun lidah buaya dapat bantu cepat baiki luka.. yang ni rasanya memang ramai dah tau.. kalau kena pisau ke, luka jatuh basikal ke, luka sebab melecet ke boleh guna lendir daun lidah buaya untuk cepat sembuhkan luka.. tapi kalau ada yang tak ada daun lidah buaya tu, cuba beli Zinc Complex Shaklee.. luka lepas bersalin lagi elok makan Zinc Complex Shaklee ni tau!


PETUA BERAS AKIBAT TERKENA MINYAK ATAU AIR PANAS


Petua kalau kena air panas atau minyak panas dekat tangan, masukkan tangan tu dalam bekas beras.. kiranya seluk tangan dalam bekas beras tu dan biarkan tangan dalam tu.. beras tu akan bantu redakan kepanasan tu.. kalau tak percaya, cuba sajer2 seluk tangan dalam bekas beras tu, rasa sejukkkkkk sangattttt tau! Kalau sesiapa ada Herbal Blend Shaklee, boleh jugak sapu dekat tempat kena minyak atau air panas tu.. insyaAllah bantu untuk cepat melegakan rasa sebab panas tu.. 

So sesiapa ada petua orang lama boleh la share dekat ruangan komen yer.. sharing is caring!

Kalau ada sesiapa berminat nak dapatkan produk Shaklee pulak boleh la hubungi Zana seperti maklumat di bawah ni yer..

Page : https://www.facebook.com/Cinta.Sihat.Adieyza
Call/SMS/Whatsapp : 013-6065246
Emel : adieyza_1110@yahoo.com


Salam sayang untuk semua :)

~ Zana Adieyza ~

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CABARAN 30 HARI BLOGGING


Day 1 - Siapa Saya
Day 2 - Resepi 
Day 3 - Tempat Makan Best 
Day 4 - Tips Kemas Rumah
Day 5 - Apa dalam bag saya
Day 6 - My Love
Day 7 - Apa Yang Saya Baca
Day 8 - Fashion Saya
Day 9 - Selfie
Day 10 - Vision Board
Day 11 - 5 Lagu Cinta Kegemaran
Day 12 - Tips Kecantikan
Day 13 - Petua Orang Lama
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

3 comments:

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ