Monday, May 25, 2015

Apa Istimewanya Shaklee?

Ramai yang tanya kenapa yakin dengan produk Shaklee? First aku akan bayangkan tiga prinsip asas Shaklee iaitu SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN DAN SENTIASA MESRA ALAM.. 3 asas Syarikat Shaklee ni buatkan aku yakin untuk amalkan produk Shaklee dan cuba jana pendapatan melalui business Shaklee ni..


Pada tahun 1915, Dr. Forest C. Shaklee  menghasilkan produk yang pertama dikenali sebagai “Vitalized Minerals” dimana beliau mengasingkan sebatian semulajadi dari sayuran untuk mendapatkan khasiat mineral.. Seorang biochemist menggelarkan sebatian tersebut sebagai “vitamins”.. Bermula kisah ni la  sejarah dimana perkataan vitamin terhasil.. dan pada tahun 1956, Dr. Shaklee menubuhkan Syarikat "Shaklee Product" yang masih bertahan sehingga hari ini :)

1915 sehingga 2015, selama 100 tahun Shaklee dah usia produk pertama yang Shaklee cipta.. sebab tu aku cakap aku yakin dengan Shaklee sebab produk ni dah lama.. kalau produk baru tu mungkin kita perlukan masa untuk pastikan ada kajian menyeluruh tentang produk tu kan..  

Shaklee sekarang ni merupakan syarikat pemakanan semula jadi nombor satu di Amerika Syarikat.. dan jangan tak tau, Shaklee menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti produk setiap tahun bagi memastikan ketulenan produk.. Setiap tahun $250 juta diperuntukan untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan..



100 tahun.. bukan suatu tempoh masa yang singkat.. jadi tak mustahil kalau dikatakan Shaklee menjadi antara produk yang menjadi kesayangan ramai pelanggannya :)

Nak daftar sebagai ahli Shaklee di bawah team MMC Zana? Clink link di bawah untuk maklumat lanjut atau whatsapp "Daftar Ahli" ke 013-6065246

DAFTAR AHLI SHAKLEE "


Salam sayang untuk semua

~ Zana Adieyza ~
Photobucket

No comments:

Post a Comment

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...