Monday, June 15, 2015

5 Perkara Perlu Difikirkan Sebelum Buat Business Part Time

Di saat kos sara hidup semakin meningkat, ramai yang memilih untuk buat business part time terutamanya menggunakan medium online melalui media sosial.. Jadi kalau ada yang nak cuba cari business part time, kena fikir beberapa perkara supaya business tu mendatangkan hasil..


Macam aku dulu pada awalnya tak terfikir pun untuk buat business Shaklee ni, jadi ahli pun sebab nak beli produk dengan harga jauh lebih murah.. tapi bila dah jatuh cinta dengan produk Shaklee terus berkongsi kebaikan produk ni.. bila aku share tentang kebaikan produk Shaklee ni, ramai pulak yang nak beli.. 

Sebenarnya ada beberapa perkara yang aku fikirkan sebelum buat business part time Shaklee ni.. 

1) Produk yang berkualiti, semulajadi dan berkesan

Dah tentu2 ni faktor paling penting sekali.. kita nak menjual kenalah jual sesuatu produk yang berkualiti kan.. 

Seronoknya buat business Shaklee ni sebab produk ni sememangnya semulajadi dan telah diuji oleh pakar sebelum dikeluarkan.. Shaklee dah lama bertahan, contohnya macam Vitamin Vitalea yang dah dipasarkan sejak 100 tahun dahulu.. produk yg mampu bertahan lama, maknanya memang produk yang berkualiti dan boleh dipercayai.. 


2) Yuran pendaftaran ahli yang murah dan boleh jadi PERCUMA!

Dah tentu2 sebelum nak buat business kita kena tau berapa kos permulaan utk daftar dan set up business tu.. since part time, better cari yang kos rendah dan lagi bagus kalau PERCUMA.. hehehe..

Macam Shaklee, daftar ahli RM68.90 sahaja.. bayar sekali seumur hidup.. tak perlu renew2 lagi.. kadang tu ramai ahli yang daftar PERCUMA jer.. beli beberapa barang then terus automatik dapat jadi ahli secara PERCUMA! 

3) Tak perlu simpan stok 

Kena fikir jugak tentang stok.. sebab kadang ada business part time yg memerlukan kita beli stok yg banyak.. bahaya gak sebab kita baru nak bermula, kalau nk simpan stok kena keluarkan duit.. then kalau dah banyak stok tapi pelangga. Tak ad ada macam mana kan?

Dalam business Shaklee yg aku join ni, aku tak perlu susah payah beli stok banyak2 dan letak kat rumah.. aku hanya order bila ada orang nak beli.. kalau ada stok pun untuk diri sendiri atau stok produk yang selalu orang beli.. Shaklee memang tak pernah suruh kita simpan stok.. ada orang nak order.. tak perlu modal nak buat stok segala.. mudah kan?

4) Belian online dan urusan postage lebih mudah

Lagi bagus kalau dapat cari business part time yang boleh dibuat semuanya secara online! Maklumlah sekarang ni zaman teknologi kan.. so lagi cepat gunakan online.. 

Bertambah seronok aku buat business Shaklee ni sebab semua urusan pembelian produk boleh buat secara online! jimat masa nak pergi HQ untuk beli stok.. sangat membantu bagi yang buat secara part time ni sebab masing2 memang ada kerja hakiki so tak ada banyak masa nak ke HQ.. so just order online then nanti Shaklee akan pos.. kalau nak hantar ke customer, letak jer alamat custmer so nanti Shaklee pos ke customer.. kita tak payah susah2 beratur kat pejabat pos lagi.. selalu order sebelum pukul 2 petang esoknya dah sampai.. 

5) Secret group yang sangat membantu

Kena fikir dan selidik juga latar belakang business dan ahli2 yang join business tu.. takut dah buat business tapi tak diberi bimbingan.. barang ada tapi tak diajar cara untuk menjual dan menjaga pelanggan.. susah la kan..

Aku beruntung sebab daftar dengan kumpulan yang betul2 menyokong aku buat business ni.. masing2 dalam secret group tu sentiasa menyokong kita ke arah kebaikan dan kejayaan.. bukan aspek perniagaan jer yang aku dapat, tapi aku belajar jugak tentang kehidupan dunia dan bekalan akhirat.. sebab tu aku nasihatkan, kalau nak mendaftar sebagai ahli Shaklee, pilih secret group yang mampu bimbing kita.. bukan lepas daftar terus senyap..

Sebab-sebab kat atas ni la yang buat aku nekad nak cuba buat business Shaklee ni secara parti time.. seronok sangat buat business yang sangat2 membantu memudahkan urusan business kita.. :) 

*****************************************************************

Click link di bawah jika berminat untuk dapatkan maklumat berkaitan business Shaklee:

"CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE"
"CASH BONUS SETIAP BULAN"
"APA ISTIMEWANYA BUSINESS SHAKLEE"
"KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE"

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

4 comments:

  1. good luck pd semua yg lakukan partime tmsk yui sendiri =)

    ReplyDelete
  2. bukan kerja mudah kan...yg penting kene ikhlas dan tabah dgn dugaan....

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ