Tuesday, June 23, 2015

Kejayaan Lebih Bermakna Bila Bersama Keluarga

Orang kata, kejayaan seorang lelaki pasti ada wanita di belakangnya.. kejayaan seorang isteri pula pasti ada suami dan anak2 di belakangnya.. setuju?


Pernah tak jumpa mana2 business yang boleh bawak bersama suami, anak2 atau ahli keluarga join sekali masa event atau class yang diadakan?  Alhamdulillah, dalam business Shaklee yang aku daftar sebagai ahli ni, semua aktiviti boleh bawak seluruh ahli keluarga yang berminat untuk join sekali dalam aktiviti yang dianjurkan.. 


Isteri bawak suami, anak2, mak ayah, keluarga mertua naik atas pentas terima award daripada Shaklee.. mak bawak anak ke kelas Shaklee yang mana mak ambik peluang dengar perkongsian ilmu dan anak2 ada tempat untuk bermain.. ada jugak yang anak berlari2 kat depan pentas, sedangkan mak dan ayah sedang beratur tunggu turn nak ambik award ataupun mak ayah sedang khusyuk dengar ceramah kesihatan drpd Shaklee..


Aku pernah handle class Shaklee yang mana masa tu 4 orang kawan2 SID lain datang bawak anak.. anak menangis, anak pusing keliling class, anak melalak masa mak bagi talk, anak merengek nak menyusu waktu mak sedap2 tengah dengar penerangan.. semua tu adat, tapi class masih berjalan macam biasa.. 


Gathering sekali bersenam bawak anak.. pergi class Shaklee bawak suami.. pergi naik pentas ambik award bawak mak ayah sekali.. pergi gathering bawak semua ahli keluarga dan kawan2 yang terdekat.. semuanya tak ada halangan.. 


Tak kanlah mak nak tambah duit pendapatan tapi anak kena tinggal kat rumah dan mintak suami jaga kan? tak kan isteri sibuk nak ambik anugerah tapi suami kena ambik cuti jaga anak2 kan? tak kanlah mak kena mintak tolong keluarga untuk tengok2kan anak msebab mak nak pergi belajar tentang ilmu kesihatan dan perniagaan.. tak payah semua tu.. angkut jer semua datang event Shaklee.. sebab semua tu kan SHAKLEE FAMILY..


Jadi kalau nak cuba buat business yang boleh libatkan seluruh keluarga join sekali, Shaklee jawapannya.. InsyaAllah suami, anak2 dan parents kita akan semakin berkobar2 bagi kita semangat untuk lebih berjaya sebab diaorang tau apa yang kita buat.. jangan sebab kita nak berjaya, sampai kita kena utamakan impian kita dan tinggalkan keluarga.. 

Pegang dan jaga keluarga dalam mencapai impian kita.. insyaAllah akan dipermudahkan jalannya nanti.. :) 
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

No comments:

Post a Comment

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ