Tuesday, June 23, 2015

Tips Mencari Mentor Dalam Perniagaan


Kalau kita nak berjaya dalam apa sahaja yg kita buat, lebih baik kita cari kawan2 yg nak sama2 nak berjaya.. kalau kita nak sentiasa positif, lebih baik kita cari kawan2 yg sentiasa positif.. bak kata pepatah, "berkawan dengan orang yang menjual minyak wangi kita akan dapat harumnya".. 


Alhamdulillah, sejak daftar sebagai ahli Shaklee aku rasa lebih positif.. positif ni bukan dari aspek perniagaan jer tapi kehidupan seharian.. kalau dulu tak pernah terfikir nak bantu kawan2 tambah pendapatan diaorang.. sebab aku sendiri kerja makan gaji.. macam mana nak bantu orang lain tambah pendapatan kan? Tapi sejak jadi ahli Shaklee, semakin positif nak bantu lebih ramai orang utk sihat dan tambah pendapatan sampingan..


Beruntung berada bawah mentor dan group yang positif.. setiap hari dapat kata2 semangat.. setiap hari ada tips2 kehidupan yg membuatkan diri rasa nak jadi lebih baik setiap hari.. setiap hari ada ilmu2 agama dan bekalan akhirat yang boleh diamalkan.. Alhamdulillah.. 


Group CHROMATIC Shaklee yg aku join ni bukan jer bagi ilmu tentang business tapi tentang kehidupan seharian.. setiap kali jumpa bukan borak2 kosong, tapi ada pengisian dan jugak ada makan2.. hehehe.. buka puasa sama2.. bersenam tepi tasik sama2.. gathering sharing ilmu baru sama2.. semuanya dibuat bersama.. sebab masing2 nak sama2 berjaya..

Normal kadang ada rasa lost atau down bila apa yang diidamkan masih belum nampak hasilnya.. sebab tu perlukan mentor dan group yang boleh bagi nasihat dan kata-kata semangat supaya kita terus berusaha.. di saat kita hilang arah sekejap tulah yang kita perlukan seorang mentor dan juga sebuah team yang kuat hatinya untuk bantu kita bangun semula bila kita ada masalah.. :)


Sebab tu aku sarankan, business apa pun kita pilih, carilah mentor dan group member yang sentiasa menyokong apa yang kita impikan.. kalau kita sorang beria2, susah jugak.. kita perlukan support dari orang2 yang sama impian macam kita.. so pastikan yang nak daftar ahli Shaklee terutamanya, pilih group yang boleh guide korang untuk capai target korang dalam business ni.. 



***********************************************************************************
Berminat untuk menjadi sebahagian daripada team Shaklee Zana? boleh hubungi melalui cara berikut:

FB : https://www.facebook.com/zana.adieyza
Page : https://www.facebook.com/Cinta.Sihat.Adieyza
Call/SMS/Whatsapp : 013-6065246
Emel : adieyza_1110@yahoo.com

- Salam sayang untuk semua -

~ Zana Adieyza ~  


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

1 comment:

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ