Tuesday, March 25, 2014

Misteri Kehilangan MH370 Kian Terungkai


Sejak malam tadi, rasanya seluruh dunia bersedih di atas apa yang telah berlaku kepada pesawat MH370.. rakyat Malaysia tentunya antara yang turut terkesan dengan berita sedih yang diumumkan oleh Perdana Menteri malam tadi. 17 hari menghilang, dan akhirnya berita yang kita harapkan tidak berlaku dikatakan telah berlaku..

Ya Allah, sebak dan pilu bila mendengarnya.. usah ditanya macam mana perasaan ahli keluarga mereka yang terlibat.. usah ditanya apa yang mereka harapkan saat ini.. kerana sesungguhnya mereka sedang diuji oleh ujian daripada Allah Yang Maha Esa..

Hanya Allah Yang Mengetahui apa sebenarnya yang terjadi.. hanya Allah yang berkuasa di atas setiap apa yang terjadi.. hanya Allah yang mampu kita harapkan.. 

Pedih hati kita, pedih lagi hati keluarga mereka.. jadi, di saat kesedihan ini hormatilah perasaan mereka.. hentikanlah segala spekulasi yang tak tidak tau kesahihannya.. cukuplah dengan berdoa agar keluarga mereka tabah.. cukuplah dengan berharap agar Allah permudahkan segalanya..

Sebak. Hiba. Sedih. 

Hanya Allah Yang Mengetahui segala-galanya.. daripadaNya kita datang & kepadaNya kita kembali.. Al-Fatihah..


Photobucket

5 comments:

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..