Thursday, August 13, 2015

Happy Birthday Zana!

Syukur Alhamdulillah, 11 Ogos 2015, genap 29 tahun dipinjamkan usia oleh Allah untuk menjadi hamba-Nya di muka bumi ni.. Happy Birthday Zana!




Tahun ni dapat sambut birthday dengan kedua belah keluarga.. balik minggu lepas dan sambut 4 hari awal sebelum tarikh 11 Ogos 2015.. just buat makan2 keluarga dan jiran terdekat.. kakak sempat masak soto untuk tetamu.. ada menu rendang, lemang, nasi impit, kuih muih, manisan dan satay.. tak sempat nak bergambar sangat malam tu.. sebab masing2 fokus makan dan berborak.. dapat luangkan masa dengan keluarga tersayang.. memang tempoh masa yang sangat2 berharga.. yang penting, tetamu balik kenyang dan yang diraikan pun senang hati.. 




Sebelum makan tu potong kek dengan diapit oleh mak dan mak mertua.. memang terasa bersyukur bila dapat diapit, dipegang dan dipeluk oleh 2 wanita terpenting dalam hidup aku dan suami.. sungguh, rezeki yang betul2 Allah bagi ni sangat2 bernilai..




Terima kasih mak sebab sudi pinjamkan rahim untuk adik dan bertarung nyawa untuk memberi peluang adik melihat dunia.. terima kasih untuk setiap kasih sayang dan pengorbanan mak untuk adik selama ni.. hanya Allah yang mampu membalas setiap apa yang mak dah lakukan.. 

Terima kasih juga untuk mak mertua yang melahirkan dan membesarkan seorang anak lelaki yang sangat penyayang dan kini menjadi suami yang terbaik di mata dan di hati ni.. syukur Alhamdulillah..

Sehari lepas sambut birthday, Encik Adiey bawak mak mertua dan aku ke Kuala Pilah untuk beli hadiah.. tahun terakhir sambut birthday dengan angka "2" di hadapan, Encik Adiey pilih hadiakan sesuatu yang aku rasa semua perempuan pun suka.. bertambah teruja bila hadiah tu dipilih bersama mak mertua.. patutlah beria dia ajak balik kampung, rupanya nak mencari sesuatu dengan ditemani emak tersayang.. 




11 Ogos 2015, lepas balik kerja jumpa kawan kejap.. dapat DONUT! ayat dekat kotak tu, betul2 buat air mata mengalir laju.. dalam kereta jugak bukak kotak tu.. dalam kereta jugak menangis sebak.. TQ untuk yang ingat diri ni.. 




Lepas Maghrib Encik Adiey ajak keluar.. just makan2 berdua dekat IOI City Mall Putrajaya.. borak2 sambil makan dekat Kenny Rogers.. sambil tu berbalas komen dekat FB dengan kawan2 yang wish birthday.. lepas makan ayam KR tu boleh pulak terasa nak makan yang manis2 pulak.. so Encik Adiey keluar kejap beli coklat, siap ada teddy bear comel.. senyum bila ada hadiah comel dan teddy bear comel tu :)




TQ so much Encik Adiey untuk semuanya.. insan yang sentiasa ada bila2 masa aku perlukan.. penasihat terbaik yang sentiasa bantu aku bila aku rasa sedih, kecewa atau marah.. penenang setia ketika aku penat.. penghibur hati yang sentiasa tersenyum.. insan yang penyabar di kala hati aku tak tentu arah.. ceritalah apa sahaja dekat dia, insyaAllah nasihat yang dia bagi pasti buatkan hati ni terima.. semoga Allah dekatkan hati kami berdua hingga ke akhir hayat dan panjangkan jodoh kami hingga ke syurga..

Alhamdulillah.. syukur untuk semuanya.. semoga kehidupan selepas ni sentiasa diberkati Allah dan dilindungi Allah hendaknya.. dan semoga Allah memakbulkan semua doa2 yang aku ucap selama ni dan juga doa2 daripada orang sekeliling untuk diri ni.. 



p/s: tahun terakhir sambut birthday di umur 20-an.. tahun depan masuk 30 tahun.. bermakna semakin singkat waktu untuk bernafas di bumi Allah ni.. semoga Allah memberkati usia ni hendaknya.. 
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

9 comments:

  1. Alhamdulillah... moment indah disamping org-org tersayang dikala diri dipanjat usia ke 29
    Happy belated birthday Zana.
    Moga terus beroleh kebahagiaan dan keberkatan dlm hidup.

    ReplyDelete
  2. happy belated bday zana, moga Allah Rahmati dunia & akhirat... :-)

    ReplyDelete
  3. Happy belated bsday Zana.. Semoga sihat & bahagia selalu :)

    ReplyDelete
  4. happy belated bestday zana .. moga sentiasa diberikan kesihatan yg baik ... dan bersyukur di dalam menghadapi kehidupan seharian ...

    ReplyDelete
  5. Hepi belated besday zana...moga trus sukses

    ReplyDelete
  6. Happy belated birthday dear Zana..May Allah bless you and wish you all the best in the future.. InsyaAllah rezeki Allah tahun depan boleh sambut dgn baby zana.. Aminnnn

    ReplyDelete
  7. sama la kita tahun dpn 30-an huhu

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ