Tuesday, March 30, 2010

Miss= RinDu


Salam ceria to all my LoVeLy ReaDeRs..

Miss this blog and my readers..

Sorry lama x update.. aku ada ada kursus 3 hr sejak smlm sampai esk.. then mggu ni mmg banyak meeting, keje, kursus & prkra kat office yg perlu dibuat..

So, mggu ni mmg penat since aku xbape sht.. batuk xok lg, suara dh leh jd minah rockers.. cik adiey pun sama, demam.. semua dok perli2 mcmne leh demam pd masa yg sama.. mcm janji nak demam sama2 lak.. adoiii, mana kami tau.. dah nak demam time yg sama.. terima je lah..

Last week my best friend, Ierin tido kat LoVeLyHoMe.. kakak dia blk kg so dia tnggal sorang2.. sbb takut, dia dtg la LoVeLyHoMe.. nasib baik aku baru lps kemas LoVeLyHoMe, so xdelah selerak sgt.. hehehe

This week, ada 2 org member time study kat UiTM Melaka nak tumpang tido kat LoVeLyHoMe.. diaorg kena lapor diri as PTD kat Putrajaya, so dtg tumpang bermalam kat LoVeLyHoMe.. aku ok jer, happy la sbb dpt gak tlg member2 aku.. hope diaorg selesa kat LoVeLyHoMe..

Ok, nnti ada masa, aku akan buat entry baru k.. miss u all dear..

Thursday, March 25, 2010

DaTinG DaLaM GeLaP

Earth Hour 2010!!!

Rasanya ramai yg dh tau ttg Earth Hour 2010 ni kan.. pada yg x tau lg tu, Earth Hour thn ni adalah pd hari Sabtu ni bersamaan 27/3/2010..

Aku mmg sokong Earth Hour ni.. ingat lg Earth Hour 2009.. time tu aku final year degree.. ddk rumah sewa dgn member2 kamcing.. semua bdk final year.. wktu tu kitaorg excited nak tunggu Earth Hour ni.. dinner kat umh dlm gelap2 tu.. sambil gosip2.. syoknya!!

Tahun ni lak, terpaksa la aku sambut kat umh sorang2.. seram gak eh sambut Earth Hour sorang2.. dh la kwsn LoVeLyHoMe tu x ramai org ddk lg.. huhuhu..

So, my LoVeLy ReaDeRs korang sokong x Earth Hour ni ye? ke x sambut sbb takut gelap?? hehehe..

Jom kita sokong EARTH HOUR 2010!!

Wednesday, March 24, 2010

BeauTiFuL BloGGeR AwarD


Thanks Zainur for this award.. Award ni sebenarnya utk merapatkan hbgn antara blogger2.. hope semua blogger teruskan usaha utk menulis entry2 yg lbh baik & bermanfaat utk semua..

Memandangkan semua yg follow my blog & read my entry adalah teman2 aku, so Award ni adalah untuk ANDA SEMUA..

Luv u guys..

So pada sesiapa yg read this entry, blh la give this award to other bloggers.. syarat2nya:

1) thank & link the person that gave you the award
2) pass this award onto 15bloggers you've recently discovered and think are fantastic (xnak pass pd 15 bloggers shj since semua my readers are fantastic!)
3) contact said Blogs and let them know they've won the award
4) state 7 things about yourself

7 things about me:

- Setia ( buktinya see my ticker utk tau brpa lama aku & cik adiey bersama..Alhamdulillah.. )
- Caring ( esp dgn 13 org anak buahku & of course cik adiey )
- Kuat merajuk ( cian cik adiey layan merajuk aku )
- Manja ( esp dgn abah since anak bongsu )
- Love to talk ( tp cik adiey kata suke membebel.. mak lak kata mulut xreti senyap ke? )
- Sukakan perhatian ( lebih2 lg dr my family & cik adiey )
- Friendly ( mudah mesra & love to make friends )

Tuesday, March 23, 2010

4 BuLaN LaGi!!


4 bulan lagi for our LoVeLyDay..

Cik adiey kata, 4 bulan tu x lama.. my family pun kata prkra yg sama.. tp aku lak rasa 4 bulan tu lama lg.. hehehe..

Semua dok bising ckp aku ni relaks sgt.. tp aku diamkan jer.. mls nak menjawab sgt.. aku dh siapkan jadual stp mggu.. mggu ni utk apa, mggu dpn utk apa, mggu seterusnya nak beli apa.. semuanya dh ada dlm wedding book aku.. so, asalkan aku ikut plan tu, ok jer kot..

Plus, ni mjlis kahwin ke 5 yg family aku handle.. so dh banyak pengalaman kot.. mak & abah pun nmpk relaks ckit berbanding time buat mjlis kahwin akk aku yg sulung.. just diaorg lebih fikirkan utk senarai tetamu sbb ni mjlis kahwin terakhir dlm adk brdk aku.. so if blh, xnak ada yg kecik hati bila x diundang..

So, 4 bulan lagi utk persiapan LoVeLyDaY.. hope semuanya berjalan lancar & dipermudahkan Allah hendaknya..

Monday, March 22, 2010

Jusco & Pameran Haiwan

Miss this blog & miss u all LoVeLy ReaDers..

Entry kali ni bukan ttg persiapan LoVeLyDay.. but ttg aktiviti hujung mggu antara aku & cik adiey.. Sabtu hr tu x ke mana.. mengemas LoVeHoMe jer.. lgpun cik adiey xbape sht hr tu.. so, kitaorg xdelah jumpa..

But, smlm cik adiey call.. ajak kuar since dia dh rasa sht ckit.. but dia kata, kuar jln2 jer tau.. xmo jln2 nak melibatkan persiapan B2B sbb dia kata takut penat since dia baru jer sht.. aku on jer..

So kitaorg just gie Jusco then shopping baju2 jer.. tgh SALE!!!

Then, ptg tu cik adiey ajak gie tgk Pameran Haiwan Mamalia kat area umh aku tu.. kalau sape yg kenal cik adiey, mmg tau sgt perangai dia.. bab haiwan ni, mmg menarik minat dia.. bayangkanlah, sambut anniversary pun kat Taman Burung KL tau!!

Tapi aku x kisah, dh tu minat dia.. sampaikan fmly aku ckp, nnti stp mggu bwk anak2 gie zoo ye.. cukup anak umur 3 thn, dh hbs hafal smua spesis haiwan kat dunia ni.. hahahaha..

Pameran ni dh sebulan lbh, but still ada lg.. sbb dpt sambutan dr sekolah2, parents & pelancong yg dtg kat putrajaya.. byk info yg blh kita tau kat pameran ni.. sbb kdg2 kita ni tau nama haiwan tu, but xtau details ttg haiwan tu..






Cik adiey dh mcm cikgu sek tadika, bgtau aku ttg sejarah haiwan2.. hehehe.. hbs semua info kat situ dia baca & terangkan blk kat aku..


Cik adiey kata, kitaorg "Dating Sambil Belajar".. hehehe..

Thursday, March 18, 2010

PhoToGrapheR For LoVeLyDaY

Salam to all LoVeLy Readers..

Entry kali just nak citer ttg pakej jurugmbr yg aku dh tempah utk LoVeLyDaY nnti.. mula2 ada cdgn nak hire jurugmbr yg sama time E-Day hr tu jer.. but cik adiey kata try survey harga dulu kat mana2 jurugmbr.. so, aku pun mula survey sana-sini..

Time survey2 tu, aku terterjah 1 website PHOTOGRAPHER ni..


Mula2 tu, aku xtgk pakej lg.. bila baca blog tu rasa mcm tertarik sgt.. maybe cara jurugmbr tu olah/buat ayat yg membuatkan aku rasa dia memahami kehendak B2B.. plus, dia byk bg tips..

Then msg jurugmbr tu.. mntk quotation.. lps dpt quotation tu trs aku & cik adiey setuju.. then jurugmbr tu ajak jumpa utk discuss n tgk cth album2 yg dia prnh buat..

Then, aku & cik adiey set tarikh utk jumpa jurugmbr tu.. time jumpa 2, mmg best sbb dia friendly sgt.. time borak tu terasa mcm dh lama kenal.. xkekok langsung.. dia byk bg tips kat kitaorg.. bukan tips utk shoot bergmbr jer, tp tips utk mjlis kahwin pun dia bg.. seronok dpt deal dgn jurugmbr ni..

So, aku & cik adiey dh decided utk ambik pakej jurugmbr tu utk LoVeLyDaY.. pakej tu termasuk utk majlis nikah & berinai (Jumaat), bersanding & outdoor (Sabtu) dan majlis sambut menantu & outdoor (Ahad)..

Then jurugmbr tu bg special pakej utk pre wedding since aku & cik adiey dh ambik pakej 3 hr dr dia.. aku & cik adiey setuju.. insyaAllah sebulan be4 kahwin akn shoot utk pre wedding tu..

Hope semuanya seperti yg dirancangkan..

Monday, March 15, 2010

AnDaMaN For LoVeLyDaY


Miss this blog.. Miss all readers & followers..

Bermula kisah persiapan untuk LoVeLyDaY!!

Perkara pertama yang aku fikir & booking adalah pakej andaman untuk LoVeLyDaY.. sbb takut andam dh fully booked dgn B2B yg lain..

Mengikut perancangan awal, aku nak ambik pakej andaman dr andam yg sama utk 3 hr terus iaitu dr hari nikah & mlm berinai (jumaat), persandingan & outdoor (sabtu) serta majlis sambut menantu (ahad).. sbb mmg if ambik 3 hr terus boleh jimat RM200-RM300 gak la..

But, family ada bg cadangan utk ambik pakej dr andam yg berbeza.. katanya hasil solekan mungkin berbeza.. lain org, lain cara solekannya.. trs setuju dgn idea family tu..

Kak long suggest ambik andam yg sama time majlis kahwin dia dulu, YATIE ANGGUN.. wedding planner lak suggest ambik andam yg sama time aku tunang, LA ROSE BOUTIQUE.. aku setuju.. tp aku x tau mana 1 yg sesuai utk majlis kat umh aku & mana 1 yg sesuai utk majlis kat umh cik adiey..

Lepas dh dpt tau pakej harga dr kedua2 andam, terus aku mntk idea cik adiey & family.. harga lebih kurang sama but pakej yg diberikan berbeza.. buntu nak buat kptsn.. tp kena gak buat sbb nak booking tarikh secepat yg mungkin..

Akhirnya, aku dpt buat keputusan.. pilihan dibuat berdasarkan pakej terbaik yg mampu diberikan.. hope pilihan aku tepat.. but kali ni terpaksa over budget RM300 since aku ambik pakej andaman dr 2 andam yg berbeza..

So, skrg dh booking tarikh.. baru sempat discuss ttg wrna tema & pakej.. x discuss ttg design baju & pelamin yg aku nak.. balik kg next month akn discuss semula..

Selesai utk pakej andaman.. next pakej jurugambar pulak..

Wednesday, March 10, 2010

Family Di Putrajaya

Memandangkan aku baru jer duduk kat LoVeLyHoMe, so mmg kerap la mak & abah dtg tido bermalam kat LoVeLyHoMe.. then hr tu kak long aku dtg LoVeLyHoMe.. dtg sekali dgn abg ipar & 3 anak2nya yg sememangnya hyper active & comel!!

Time petang 2 anak saudara aku yg lelaki tu dh sibuk2 nak main kat playground bawah tu.. so kitaorg pun gie la lepak kat playground tu.. semua nak manja dgn cik adiey ye.. terus x nak manja2 dgn aku.. mencikkkk!!!







Time ni mak & abah x join.. diaorg lepak kat LoVeLyHoMe jer.. then kak long ajak gie jalan2 kat sekitar Putrajaya.. memandangkan dh lewat, so dpt jalan jap jer..




Xpelah,lain kali diaorg dtg, aku & cik adiey bawak ronda sampai diaorg x larat.. tp kena tunggu lps aku kahwin la.. now masing2 bz.. hehehehe..

Happy sgt sbb kak long dh dpt bermalam kat LoVeLyHoMe.. lain sgt perasaannya bila my sis dtg tido bermalam kat LoVeLyHoMe.. sbb selalunya aku yg dtg tido umh dioarg..

Mlm tu kitaorg mkn mlm kat LoVeLyHoMe jer.. mak yg masak.. lps mkn jer, cik adiey terus balik.. mlm tu borak2 dgn my family.. sbbnya pg2 esk tu diaorg dh nak balik dah..

Thanks kak long & family sbb sudi bermalam kat LoVeLyHoMe.. luv u so much!!!

Budak Gemuk Sibuk Nak Kurus!!

Ada sorang budak ni la kan.. badan chubby.. pipi tembam.. jari tangan bulat-bulat.. rendah lak tu.. dah mcm doraemon la..

Lepas tu sibuk berangan nak kurus.. kalau berangan then terus rajin bersenam x pe la gak.. ni rajin bersenam atas katil (membuta/tido).. sekadar berangan.. dah mcm mat jenin je..

Sapekah insan yg aku maksudkan tu?? doraemon ke?? mat jenin ke??

Sape lg kalau bukan AKU.. hehehehe

Rajin tgk biggest loser but still x kurus2.. mana x nya, mls bersenam!!! setakat control pemakanan but x senam, x de maknanya nak kurus cik zana oiiiii...

Be4 E-Day hr tu aku just turun 3kg jer.. tp lps E-Day diet trs musnah.. huhuhuhu.. now baru terhegeh2 nak diet balik.. tp diet tnpa bersenam.. hehehehe..

Smlm tgk final the biggest loser asia.. teruja aku.. sbb aku layan dr awal prtndgn lg.. stp hr Selasa manjang tkr siaran tv3 & astro 702.. sbb tv3 citer Tari Tirana, astro 702 the biggest loser asia.. nasib baik aku ddk umh sorang, so xdelah nak berebut remote dgn sesape.. hihihi.. mmg la astro tu akn ada ulangan, tp still excited nak tgk on time..

Smlm, dr pkl 9.15 sampai 12.15 aku dok ngadap tv layan show ni.. kononnya boleh kurus ke dgn tgk tv tu cik zana oiiii??

Ramai gak peserta yg mmg nampak dh kurus.. yg x bape nak nampak kurus pun ada.. tp dr awal prtndgn ni, aku sokong Carlo.. bila dia dpt masuk final, mmg aku sukeeeeee.. final smlm dia mmg nampak kurus & sht.. fit la kiranya.. dia turun 49kg.. tp dia just dpt no 2 & x dpt la jd the first biggest loser asia..

David from Indonesia dpt jd the first biggest loser asia.. mmg dia nampak kurus.. mana x nya, turun 87kg.. but, dia nmpk kurus yg x sht!!! muka cengkung & nmpk x bertenaga.. maybe dia x mkn kot.. ntahlah.. yang pasti, peserta dgn peratus penurunan berat bdn terbanyak akn menang.. congrats for David..

X lama lg ada ujibakat utk the biggest loser asia musim ke 2.. cik zana ni dh mula berangan nak masuk lak ke??? hehehehe..

Tapi rasanya if rajin bersenam, control cara pemakanan & amalkan cara hidup sht, xyah masuk prtndgn ni pun boleh.. yg pntg kena kuat semangat.. jgn angan2 mat jenin jer ( ni utk diri aku sendiri yg mmg suka berangan nak kurus tp pemalas nak bersenam!!!)

So, ada sesape nak gie ujibakat tu ke??

Tuesday, March 9, 2010

NiYanG RaPiK


Salam to all my lovely readers.. sorry lama x taip entry baru.. sbb kebelakangan ni aku x bape sht.. so, mood pun terus down.. thanks pd sesape yg sudi jd follower blog ni & thanks sgt2 pada yang sudi singgah blog ni..

So, entry kali ni kita citer ttg movie yg dh lama aku tgk tp x sempat2 nak share kat sini.. sorry sesgt ye.. aku & cik adiey ada tgk wayang citer "Niyang Rapik" kat JJ Cheras Selatan.. citer ni boleh tahan gak lah.. x rugi la kitaorg tgk..

Jalan citer agak menarik, x membosankan.. pelakon semuanya berjaya melakonkan watak dgn berkesan.. 2, 3 kali gak la aku tutup muka sbb "ketakutan".. hehehe..

Aku x pasti la citer ni ada lg x kat wayang ke x.. sbb aku tgk movie ni 26/2 hr tu.. ni dh masuk mggu ke 2 bulan Mac.. (membuktikan yg aku pemalas nak update ye.. dh 2 mggu punya citer baru nak update.. ampunnnnnnnn).. if ada lg, boleh la sesape yg x tengok lg gie tgk citer ni.. if xde, tunggu CD or DVD je la nnti.. hehehe..

Tuesday, March 2, 2010

HaPPy BirthDaY MAK!!!

Happy Birthday to u
Happy Birthday to u
Happy Birthday to EMAK
Happy Birthday to u...

2/3 merupakan hari lahir mak aku, Puan Azizah Binti Yakimin..

Sempena Hari Lahir Mak yang ke 54 ni, aku nak buat ucapan ckit..

'Selamat hari lahir mak.. adk doakan semoga mak panjang umur, murah rezeki & bahagia selalu disamping abah, anak2, menantu2 & cucu2 kesayangan.. adk sentiasa berharap agar mak berada di dalam lindungan Allah hendaknya.. mak tetap RATU yang terbaik buat adk.. sayang MAK... mmmuuuaaaahhhhh'

Happy Birthday MAK!!!

E-Day aDieyZa - aDieyZa

Entry terakhir tentang majlis pertunangan aku & cik adiey..

Cinta yang kami bina sejak bertahun lamanya mendapat restu keluarga.. keputusan untuk mengikat tali pertunangan pd thn 2010 telah lama dirancang oleh aku & cik adiey..

Cuma selepas aidilfitri thn lps, baru aku bgtau kptsn tu pd mak & abah.. Alhamdulillah, tiada halangan dr mak abah.. bila kptsn utk bertunang diberitau pd mak ayah cik adiey, syukur Alhamdulillah.. mereka jugak xde halangan..

14/2/2010, tarikh majlis pertunangan kami.. majlis yang penuh bermakna bg hubungan kami berdua.. insyaAllah kami akan sedaya upaya utk menjaga hbgn ni dgn sebaik mungkin.. juga akan berusaha utk menjaga nama baik keluarga dlm tempoh pertunangan ni..

Doakan kebahagiaan kami berkekalan hendaknya.. doakan semoga segala yang dirancang berjalan dengan lancar..

Jom layan pic aku & cik adiey sepanjang majlis pertunangan kami berdua..








E-Day aDieyZa - With Friends

Masa majlis pertunangan aku, ada 2 org member rapat tido umh aku.. mlm tu aku buli diaorg suruh tlg siapkan bunga telur.. hehehe..

Alhamdulillah, ada beberapa kawan time sekolah & University dpt dtg.. hanya ucapan terima kasih yg dapat aku berikan.. kebahagiaan aku kongsikan bersama mereka..

Jom layan pic aku bersama teman2 aku & cik adiey wktu majlis pertunangan kami berdua..







E-Day aDieyZa - My LoVeLy FaMiLy


Tiada yg lebih bermakna apabila majlis pertunangan aku disaksikan oleh semua adik beradik, abg ipar, anak saudara, nenek & atok belah mak abah, mak cik2 & pak cik2 aku, sepupu2 & beberapa saudara rapat mak abah..

Majlis pertunangan yang terakhir di rumah aku since aku anak bongsu.. so lps ni dah xde majlis pertunangan akn berlangsung kat rumah mak abah aku..

Jom layan pic keluarga aku semasa majlis pertunangan aku & cik adiey..










Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...