Tuesday, August 26, 2014

Menanti Zuriat Sekian Lamanya

Siapa yang tak mengharapkan anak selepas berkahwin kan.. namun, semuanya rezeki daripada Allah.. menati zuriat setelah sekian lama berkahwin adalah "hadiah" daripada Allah.. "hadiah" yang mengajar pasangan untuk lebih bersabar & mengukuhkan lagi hubungan mesra antara pasangan..

Mengenal seseorang yang lagi lama menanti untuk dikurniakan zuriat membuatkan hati aku makin kuat.. Kakak Ummi yang aku kenal melalui Encik Adiey sangat kuat!  hampir 10 tahun masih menunggu dan akhirnya dikurniakan seorang anak lelaki setelah bertahun lamanya menanti..

Namun anak lelaki sulung tersebut dijemput menghadap Ilahi beberapa hari selepas dilahirkan.. Allahuakbar... "hadiah" sekali lagi untuk pasangan ini.. "hadiah" yang menuntut seluruh jiwa raga kuat dan sabar.. "hadiah" yang perlu diterima walaupun terlalu perit untuk diingat.. Allahuakbar..

Allah Maha Mengetahui.. Allah sebaik-baik perancang.. beberapa bulan selepas "hadiah" yang agak perit diterima, hadir semula "hadiah" baru untuk mereka suami isteri.. rezeki daripada Allah, Kakak Ummi dan suami dikurniakan seorang lagi zuriat setahun selepas tu.. kali ni, anak perempuan.. Allahuakbar... indah sungguh percaturan-Nya..


"Hadiah" selepas lama menanti, terlalu bermakna.. terlalu menyentuh hati.. semuanya itu adalah kehendak, ketentuan dan rezeki daripada Yang Maha Esa.. siapalah kita untuk menidakkan kebenaran tersebut.. menanti lama, menuntut kesabaran yang cukup tinggi namun akhirnya manis juga yang menanti.. Allahuakbar.. indahnya perancangan Mu Ya Allah.. 


Kakak Ummi ialah antara orang yang rajin mengirimkan doa dan kata2 nasihat di saat aku dihimpit seribu satu rasa dengan "hadiah" daripada Allah ini.. "hadiah" yang menuntut kesabaran ni kadang2 buatkan aku jadi kuat dan adakalanya jadikan aku lemah.. maafkan hamba-Mu ini Ya Allah kerana kadang kala lupa bahawa "hadiah" itu adalah tanda kasih sayang daripada-Mu.. 

Kakak Ummi selalu pesan, "semuanya adalah pinjaman Allah.. semua yang kita ada bukanlah milik kita.. satu hari kelak, anak yang kita ada boleh pergi meninggalkan kita.. satu hari suami yang kita sayang boleh meninggalkan kita sendirian.. jadi, kenapa kita perlu perlu rasa untuk "memiliki" sedangkan semuanya milik Allah.. siapalah kita untuk menolak ujian dan dugaan daripada Allah? bukan ke kita hidup untuk diuji? bukan ke kita diuji tanda Allah masih sayangkan kita?"

Allah.. Allah.. Allah.. terkadang aku lupa bahawa ujian ini adalah tanda kasih sayang Mu Ya Allah.. terkadang aku lupa bahawa ujian ini menjadikan aku semakin ada banyak ruang waktu untuk mendekatkan diri kepada Mu Ya Allah.. 

Maafkan aku Ya Allah.. 

Photobucket

Monday, August 25, 2014

Jamuan Hari Raya Di Pejabat

Jamuan Hari Raya dekat pejabat dibuat secara sederhana.. masa pilih tarikh tu ramai yang masih "kosong" dengan tarikh tu.. kiranya masing-masing belum ada  meeting atau perbincangan tarkh tu.. sekali nak dekat tarikh makin ramai yang ada hal dan mesyuarat.. tapi nasib baik mesyuarat dekat dalam MOF jugak.. so boleh la lari2 kejap kan..




Menu utama jamuan raya adalah Mee Betawi.. ada sorang masterchef dekat office yang sudi sponsor.. Mee Betawi ni macam Mee Hailam tapi rasanya jauh beza gak la.. warna kuah tu jer macam Mee Hailam.. hehehe.. then ada menu satay, nasi goreng cina, nasi impit, kuah kacang, rendang ayam, lemang, lasagna, puding karamel, kuih muih, kuih raya, cupcake dan kek untuk birthday bulan Julai dan Ogos..


Kak Sarimah dah masak kuah Mee Betawi tu kat rumah.. tapi dia bawak periuk untuk panaskan kuah tu dekat pejabat.. so time nak makan tu, dia panaskan kuah.. makan panas2.. memang sedapppp.. sampai mengalir air mata masing-masing sebab pedassss dan panassss.. tapi yang penting sedappppp..




Masing-masing memang tak sabar nak makan time ni.. lagipun Kak Sarimah masak Mee Betawi ni setahun yang lalu tme jamuan raya jugak.. kiranya Mee Betawi ni ada time jamuan raya kat pejabat ni jer.. hahaha.. so masing-masing memang jadi tak sabar la kan.. tambah lak semua tengah lapar.. 




Aku tak ingat berapa kali makan.. kejap makan tu, kejap makan ni.. kejap ulang makan tu, kejap ulang makan ni.. lupa semua istilah diet.. hahaha.. yang pasti sampai petang asyik la makan dan bergambar.. kali relaks cikit tak payah pegang DSLR sebab ada anak staff datang beraya sekali.. dialah yang mengusung DSLR aku ke sana ke sini.. asal nak bergambar jer panggil dia, tau2 gambar jadi jer.. pandai ok ambik gambar padahal baru darjah 4.. huhuhu.. 




Petang lepas sembahyang Jumaat, potong kek birthday untuk mereka yang lahir bulan Julai dan Ogos.. patutnya ada 7 orang tapi 2 lagi hilang tanpa dapat dikesan, jadi berlima jer la potong kek.. kek super duperrrr sedappppp.. sampai sekarang masih teringat lagi.. tapi sebab dah kenyang, makan cikit jer.. kalau belum kenyang, ada yang aku makan banyak kali kek tu.. hahaha..



Sebelum balik bergambar dengan siapa yang ada.. separuh lagi hilang tanpa jejak.. so, siapa yang ada jer la kita bergambar.. dekat Bahagian ni memang payah nak berkumpul semua lagi2 pegawai.. sebab kitaorang pegawa kader daripada Jabatan Peguam Negara, so kalau ada apa2 meeting dekat sana pegawai kenalah pergi.. tu tak campur dengan meeting dekat Kem. Kewangan ni lagi.. jadi, dekat pejabat ni nak berkumpul semua agak susah.. tapi, tak ada hal semua tu.. sebab yang ada pun dah cukup meriah! dan yang ada pun dah boleh habiskan makanan... hehehe.. :)

InsyaAllah kalau ada lagi gambar raya dalam DSLR tu aku update la cerita raya lagi kat sini.. kalau tak ada lagi, malas la pulak nak update.. lagi2 aku kalau beraya rumah orang memang malas sikit nak keluar kamera.. so, kalau gi open house tu memang jarang sangatlah bergambar.. lagi banyak dihabiskan dengan berborak dan makan2.. hehehe.. kalau tak ada gambar lagi yang sesuai dalam DSLR tu, maka inilah penamat entry raya aku tahun ni.. hahaha.. lagipun raya dah nak habis kot.. baik kita update cerita kehidupan biasa selepas hari raya.. huhuhu.. apapun, kita tunggu la nanti yer.. 
Photobucket

Friday, August 22, 2014

Hari Berkabung Malaysia, 22 Ogos 2014

Hari Berkabung Malaysia, 22 Ogos 2014.. hari yang membuat hati rakyat Malaysia tersentuh dan sebak.. hari Berkabung Malaysia sempena memperingati Tragedi Pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17  yang telah di tembak jatuh pada 17 Julai 2014 di Wilayah Donestk,  Timur Ukhraine..  Pada hari ini jenazah mangsa nahas MH17 warga Malaysia akan tiba di tanah air  (KLIA) lebih kurang pada jam 10 pagi menggunakan pesawat khas dari Amsterdam..




Inilah masanya rakyat Malaysia, tanpa mengira siapa, agama dan kepercayaan menunjukkan kesatuan empati kepada waris serta rakan taulan mangsa tragedi.. hati akan tersentuh, jiwa akan tersentuh & air mata pasti berlinangan hiba.. kembalinya jenazah mangsa ke tanah air tercinta.. Allah-Hu-Akbar..




Sama-sama kita doakan agar urusan sepanjang menguruskan jenazah yang akan tiba nanti dipermudahkan Allah hendaknya.. kita berdoa agar Allah kuatkan hati keluarga mangsa nahas M17 dalam menyambut ketibaan jenazah ahli keluarga mereka.. semoga Allah kuatkan juga semangat keluarga mangsa dan semangat seluruh rakyat Malaysia untuk melalui hari2 mendatang selepas ini.. 




Takziah buat semua keluarga dan sahabat handai mangsa M17.. 

Al-Fatihah

Photobucket

Thursday, August 21, 2014

Pokok Rambutan Di Kampung Halaman

Balik Hari Raya memang best sebab tengah musim buah rambutan.. melayut2 buah rambutan kat rumah mak abah tu.. yang paling best, kali ni rendah2 jer buahnya.. anak buah yang umur 2 tahun pun boleh petik buah rambutan tu sendiri.. hehehe.. pokok rambutan di kampung halaman yang membuatkan semua orang makan rambutan siang dan malam.. lepas tu mulalah ada yang batuk sebab asyik makan buah rambutan.. 


Abah paling teruja dengan pokok rambutan yang berbuah lebat tahun ni.. sebab selalu buah lebat tapi bukan time raya, so agal lambat nak habis.. tahun ni berbuah musim raya so siap datang jer abah paksa bawak balik rambutan.. hehehe.. dengan kitaorang sekali kena paksa makan sebab nanti kitoarang tak ada siapa yang nak tolong habiskan? hahaha



Encik Adiey kemain la suka.. dia kata macam dekat dusun dah ni.. kemain meriah buah rambutan abah.. rambutan warna merah ada, warna kuning pun ada.. tapi rambutan warna kuning (rambutan gading) tak berbuah banyak sangat.. lagipun dia berbuah time awal puasa hari tu.. 



Petang raya keempat tu, balik beraya masing-masing lepak kat luar rumah makan rambutan.. Alya kemain mengada suruh Pakcu dukung sebba nak petik rambutan sendiri.. tapi dia tak nak petik yang rendah, dia nak petik yang tinggi.. mengada tau anak dara kecik tu.. kemain suka dia dapat petik buah rambutan yang tinggi.. 


Abah kata kalau nak lagi berbuah banyak, banyaklah bagi buah rambutan tu dekat orang.. lagi banyak kita memberi, lagi banyak hasilnya.. sebab tu setiap kali orang datang, mesti abah akan bekalkan seplastik buah rambutan.. lagipun tak semua rumah ada pokok rambutan kan.. so kita yang ada ni, sedekah la dekat orang lain.. :)


Pokok rambutan ni memang berbuah sejak aku sekolah rendah lagi.. memang lama dah.. tapi dari dulu, memang buah rambutan ni dah merah atau kuning barulah kitaorang adik beradik berani makan.. abah marah kalau kitaorang makan rambutan yang belum cukup masak.. lagipun kitoarang nak makan kena tunggu abah panjat.. kitaorang adik beradik perempuan tak reti nak panjat pokok rambutan tu.. hahahaha.. so,nak makan silalah tunggu masak dan tunggu abah petik yer.. pasrahhhhhhh...

Ada lagi beberapa cerita raya yang akan diupdate.. pastikan cerita raya ni diupdate sebelum 30 Syawal berakhir.. hehehe.. :)
Photobucket

Kisah Hari Raya Ketiga dan Keempat

Petang Hari Raya Ketiga Encik Adiey ajak beray arumah makcik dia dekat Serting Hilir.. dekat jer dengan rumah mak abah.. memang dah call dulu nak datang, so sampai terus makan... hahahahha.. memang dasar tak malu punya anak buah menantu ni tau.. 

Setiap tahun wajib pergi beraya rumah Mak Teh ni.. Encik Adiey ni kiranya anak buah kesayangan Mak Teh sebab masa kecik2 dulu Mak Teh yang jaga dia.. Mak Teh jaga sebab time Encik Adiey belum setahun mak dia dah mengandungkan adik dia yang nombor tiga.. so, since jarak yang dekat so Mak Teh cadang jaga Encik Adiey kat kampung.. duduk sekali dengan arwah nenek dan atok Encik Adiey since time tu Mak Teh tak kahwin lagi.. 


Mak Teh hari tu cerita tentang Encik Adiey pun nangis.. sebab katanya tu anak buah kesayangan dia.. siap cakap, "Zana jaga Angah baik2 tau, ni anak buah kesayangan Mak Teh ni.. Angah ni tak banyak ragam masa kecik, senang nak jaga dia..".. yelah Mak Teh, Zana jaga Angah baik2 yer.. bukan masa kecik jer dia senang dijaga, dah besar ni pun senang nak dijaga.. tak banyak karenah sangat.. Alhamdulillah.. 

Raya keempat dah turn beraya rumah mak abah.. so tengahari balik rumah mak abah.. petang tu bawak mak abah beraya rumah kawan rapat abah.. abg zul dan kak eton ni memang rapat dengan kitaorang.. masa aku belajar kat UiTM dulu, dia selalu ambik aku daripada UiTM time habis semester.. part paling tak boleh lupa, 3 tahun aku ambik Diploma buat keje guna PC besar.. PC tu dari zaman aku Tingkatan 3.. tima baru2 nak bercinta dengan Encik Adiey la kiranya.. hahaha.. then masa nak sambung Ijazah, dia bagi laptop dekat aku.. tapi mak aku tak terima, mak aku bayar duit laptop tu dekat dia.. ye lah, kitaorang sekeluarga selagi mampu tak nak susahkan orang lain.. 


Sampai sekarang ni, aku tak lupa jasa baik abang zul dekat aku.. sebab masa aku belajar banyak kali dia datang sana dengan mak abah, bawak kitaorang makan2.. sampai aku dah kahwin, dia memang suka bawak kitoarang makan2.. sebab tu aku sekeluarga dah anggap macam keluarga sendiri.. 

Petang tu beraya lagi 3 buah rumah kawan mak abah.. kenyang perut aku.. dah la melantak mee bandung rumah abang zul tadi kemain banyak.. hahaha.. beraya lak rumah kawan mak abah yang jawa.. tercengang la aku & Encik Adiey mendengarnya.. hahahaha.. diaorang gelak, kitaorang gelak.. macam faham sangattttttt!



Rumah terakhir pergi sekali dengan kakak aku.. time ni balun kuih popia simpul banyak2 sebab tuan rumah jual popia simpul sedap.. Alya pun kemain la suka ngada2 kejap pangku dengan Pakcu, kejap dengan papa, kejap dengan atok.. kemain budak manja sorang tu tau..  balik rumah masing-masing kekenyangan.. tapi kenyang-kenyang pun malam makan lagi.. jawabnya berat ni makin susah nak turun time raya.. hahahah..

Nanti update kisah petang raya keempat.. operasi pokok rambutan!!! yummy2!!

Photobucket

Wednesday, August 20, 2014

Kisah Beraya Di Kampung Johor - Hari Raya Kedua

Pagi hari Raya Kedua dapat telefon daripada kakak ajak balik kampung kat Johor.. so terus tanya Encik Adiey if dia ada plan nak ke tempat lain.. since dia kata belum ada plan nak ke tempat lain, so aku terus ajak dia balik kampung Johor.. balik pagi dan petang balik semula ke Negeri Sembilan..


Hari Raya Kedua tu kitaorang pakai baju kurung cotton.. mak, kak long dan Intan pakai tema English.. sajer la tu nak jeleskan kita.. kalau tau kita pun pakai baju English cotton kita tau! nape tak bagitau? hahaha.. 

Balik kali ni bawak mak abah naik kereta kitaorang.. sajer tak nak suruh abah drive dengan kereta dia, nak bagi dia rehat.. anak buah sulung ikut sekali, biasalah dia tu memang manja dengan aku & mak.. tu yang mengikut jer.. hehehe..


Dalam kereta sibuk la posing anak dara sorang tu.. pegang phone aku kejap2 ambik gambar, kejap2 ambik gambar.. pening mak menengok perangai dia.. hahaha.. tapi nasib baik dia ikut sekali, bertambah meriah la dalam kereta tu kan.. 

Beraya rumah sedara mak abah.. sedara dekat2 jer sebab masa suntuk kan.. balik kali ni memang sebab adik beradik nak jumpa mak atok (nenek) dan bapak atok (atok).. nanti mak abah balik kampung lagi untuk beraya lebih banyak rumah sedara.. kitaorang adik beradik balik tujuan utama memang sebab nak jenguk mak atok dengan bapak atok jer.. dah rindu sangat!


Sampai rumah atok mana boleh rehat sangat.. sentiasalah ada orang datang.. maklumlah anak2 buah atok semuanya datang beraya.. baisalah kan, yang muda mesti nak ziarah orang yang lebih tua.. dan semua pun tau kalau balik rumah atok time raya jangan mimpi nak lepak2 yer.. sila bersedia untuk menerima rombongan yang ramai! 



Tapi dalam ramai-ramai orang datang tu, sempat jer masing-masing berposing.. hahaha.. mak atok dan bapak atok memang duduk jer sebab semua kerja cucu-cucu buat.. so, ada masa tu kitaorang ngelat suruh cucu-cucu lain buat kerja, kitaorang bergambar.. hehehe.. lagipun kitaorang antara cucu yang lagi berumur, yang lain muda lagi.. so bagi peluang cucu lama ni berehat lebih, cucu2 muda dan masih baru nak meningkat dewasa tu buat keje lebih cikit la yer.. hahhahaha..



Dalam sibuk melayan, kitaorang sempat lari pergi beraya rumah dua orang makcik kat area kampung tu jugak.. rumah pertama rumah kakak emak.. nikmatnya makan kuih raya yang sepupu buat sendiri.. masing-masing nak habiskan kuih raya sebab sedap sangat.. hehehe.. 


Balik kali ni kami berempat beradik jer.. kak ngah tak dapat balik sebab kerja.. tapi kitaorang dah biasa dia tak balik sebab memang dia jarang sangat dapat cuti raya.. mula2 dulu sedih la, lama2 dah boleh terima.. nanti dia cuti raya time raya dah nak habis, mak masak rendang lagi.. so berayalah kami sekeluarga sekali lagi.. hahahahha..


Budak kecik ni kuat makan.. reben dah lagi besar daripada kepala.. handbag kehulu kehilir dia bawak.. pergi pasar pun nak dibawaknya.. beraya tahun ni dia makin besar, dah kenal orang.. suka buat orang geram sebab dia pantang orang puji cakap dia comel mesti dia buat muka manja2 tu.. sama perangai macam anak buah aku yang sulung time kecik2 dulu.. manja, kuat merajuk dan suka pakai pink!

Then rumah terakhir beraya rumah mak ngah.. time ni dah kenyang sangat tapi sebab kena paksa, so makan jugaklah.. dalam kena paksa makan, banyak jugak yang kitaorang makan.. hahaha.. sebelum balik, bergambar kenangan dengan mak ngah dan pak ngah.. 


Balik dari Johor pukul 6 petang, sampai rumah mak abah pukul 8 malam.. turunkan mak abah then kitaorang terus balik rumah mertua.. nasib baik jalan tak jem sangat, so tak adalah penat tersangkut dalam jem kan..

Balik dari Johor aku & Encik Adiey banyak cerita tentang atok.. kitaorang sebak sebenarnya tengok mak atok dan bapak atok duduk berdua kat kampung tu.. walaupun pakcik aku seminggu sekali mesti balik sebab rumah dekat, tapi tetap sebak.. bila mak abah ajak diaorang ikut balik dan stay dengan mak abah diaorang tak nak.. orang tua, fikirkan rumah sendiri jer.. katanya nanti tak ada orang jaga rumah.. 

Masa salam mak atok aku dah menangis cikit.. sedih bila dia cakap jangan lupakan dia, jangan marah bila dia kadang2 tak ingat nama kitaorang.. sebakkkkk sangattttt.. memang kadang tu dia tersasul2 nama cucu cicit sebab dah makin berusia plus anak cucu cicit dia pun memang ramai.. then bila salam bapak atok, makin aku kuat nangissssss... dengan bapak atok aku mesti kalah, dia tak banyak sangat cakap tapi sekali dia cakap, memang sebak... suruh jaga suami baik2, dengar cakap suami dan jangan pernah lupa dekat dia kat kampung.. dengar suara bapak atok pesan cukup buatkan air mata mengalir laju, lagi2 bila dia peluk kita kuat2.. Ya Allah, serius sebak.. menaip ni pun dah rasa nak menangis..

Semoga Allah memberkati usia mereka yang aku sayang.. aku berdoa agar Allah permudahkan segala urusan dunia dan akhirat mereka yang aku sayang.. hanya kepada Allah aku mampu memohon agar Allah menjaga orang yang aku sayang selalu.. :) 

InsyaAllah ada masa nanti kita update cerita raya seterusnya.. 

Photobucket

Tuesday, August 19, 2014

Kisah Hari Raya Pertama - Syawal 2014

Baru berkesempatan untuk update tentang kisah Hari Raya pertama Syawal tahun 2014.. Syawal 2014 merupakan tahun kelima aku beraya sebagai seorang isteri.. tahun ni turn beraya rumah mertua.. 


Tahun ketiga beraya dirumah mertua pada pagi Syawal.. dah boleh faham adat dan tradisi keluarga ni.. mula2 agak kekok sebab ada beberapa perkara yang berbeza antara rumah sendiri dan rumah mertua tapi lama kelamaan perbezaan tu dah boleh diterima.. lain keluarga, lain ragamnya.. melalui perkahwinan la kita dapat belajar tentang keluarga orang lain kan?


Pagi raya dimulakan dengan bergambar berdua.. sebab kitaorang dah siap awal, so better bergambar berdua sebelum terlupa dan tak sempat.. kitaorang siap awal sebab masing2 siapkan diri sendiri jer.. tak kena siapkan anak sebab belum ada anak, sebab tu cepat jer kami bersiap.. hehehe..


Lepas dah bergambar berdua, susun kerusi untuk sesi bersalaman dan bagi duit raya.. lepas tu terus jer sesi bergambar bersama keluarga mertua.. tahun ni agak meriah jugak sebab dah makin bertambah anak buah Encik Adiey.. masa aku kahwin dulu ada sorang jer.. now dah bertambah nak masuk 9 orang.. :)



Tema kitaorang tahun ni last minute baru nak pilih.. pilih dekat kedai.. sebab sejak couple sampai sekarang baju mesti nak sama warna sampai Encik Adiey dah tak tau nak pilih warna apa since baju melayu dia dah banyak warna.. hehehe.. sebelum pergi kedai pilih warna coklat, sekali sampai sana warna coklat semua tak cun.. so, ambik jer warna navy blue.. 


Lepas bersalaman dan bergambar terus beraya ke rumah sedara mara mertua.. sedara belah ayah mertua dekat-dekat situ jer so senag jer nak gie ziarah diaorang.. gambar memang tak ada sebab aku sibuk makan.. hahaha.. entah la, masa ni bawak jer DSLR, tapi malasnya nak keluarkan.. phone pun dalam handbag jer.. hahaha..

Petang lepas zuhur tu gerak balik rumah sendiri.. tak sabar nak jumpa mak abah.. kali ni balik bawak family mertua sekali.. so memang meriah la kan.. walaupun dah rumah kelima tapi diaorang boleh jer makan rendang mak bertambah2.. 



Sementara diaorang makan, aku ambik kesempatan salam dan bergambar dengan mak abah.. as usual kalau salam mak mesti emo, tapi bila part nak salam abah mesti gelak.. sebab nanti abah akan buat lawak sambil perli apa kesalahan yang kita pernah buat.. kalau tak ada salah pun nanti dia kata, "oooo, ni budak yang mengada banyak sangat tu, cepat mintak maaf".. orang dah ready nak syahdu2 dia buat lawak pulak.. ngada tau abah ni..



Sempat la jugak posing2 sekejap dengan anak buah dan kakak2.. nasib baik keluarga mertua memahami dan boleh tunggu aku bergambar.. bergambar mana yang sempat jer.. bagi duit raya kat anak buah pun dekat luar rumah.. sempoiii lak aih!


Mak dan abah pun sempat la bergambar dengan besan diaorang di petang Syawal tu.. seronok tengok gambar ni.. rasa macam "mahal" sangat gambar ni.. terasa beruntung masih diberikan peluang oleh Allah untuk melihat mereka berempat sehingga ke saat ni.. 



Tak lepas peluang bergambar dengan anak2 dara yang makin cantik ni.. Intan dah makin besar.. tahun ni dah nak ambik SPM.. sekejap masa berlalu.. Alya pulak dah makin bijak.. dah mula becok asyik nak bercakap.. dah pandai pilih baju sendiri nak pakai  setiap hari.. semoga mereka membesar dengan baik dan berjasa kepada keluarga dan agama hendaknya..



Sebelum balik. posing dengan keluarga mertua dekat rumah mak abah.. seronok sangat bila keluarga sendiri dan keluarga mertua dekat2.. dalam sehari, boleh bahagiakan dua belah keluarga serentak.. rezeki yang Allah bagi kan.. jodoh dekat, rezeki daripada Allah.. :)



InsyaAllah, nanti bersambung untuk kisah raya seterusnya.. gambar lepas raya kedua pun tak banyak.. mana yang ada dalam DSLR tu kita update la yer.. :)

Nota Cinta: Syawal kelima sebagai suami isteri dan masih berdua.. Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk kami berdua.. Alhamdulillah..

Photobucket

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...