Monday, April 14, 2014

Blogging : Cara Terbaik Meluah Perasaan & Berkongsi Cerita

Lama menyepikan diri.. tuntutan kerja di pejabat & hal peribadi yang menyebabkan blog lama menyepi.. rindu nak menulis macam masa mula2 berblogging dulu..




Dulu rajin menulis tu 1 hal.. ditambah pulak masa tu balik kerja memang boleh melepak jer terus.. so memang sekejap jer nak buat entry.. entry pulak santai2 jer.. sekarang ni tanggungjawab bertambah.. dekat pejabat dengan kerja yang memang tak kan pernah habis.. balik rumah terus sibuk dengan Shaklee.. coaching, COD, postage, check stok, study info produk & follow up customer.. penat? penat tapi seronok! 

Geng2 yang dulunya rajin blogging pun sekarang dah kurang berblogging.. kebanyakannya jadi suam2 kuku.. ada yang terus sejuk kematu.. hahaha.. tapi ramai jer yang masih aktif macam selalu ;)

Sebenarnya nak menulis ni kena dari hati.. bukan menulis sekadar nak make sure pengunjung datang kat blog kita.. nak tulis dari hati pulak kenalah ada mood & masa yang sesuai.. so, sekarang ni aku dah ada mood nak berblogging balik.. cuma kena adjust masa balik.. insyaAllah.. 

Seronok sebenarnya blogging ni.. rasa macam dapat luah perasaan.. then cerita2 dalam blog ni boleh jadi kenangan dekat kita.. nanti kalau flashback cari jer entry kat blog.. benda ni berpanjangan.. sampai bila2 pun ada.. selagi x delete blog ni la.. hehehe..

Orang kata blogging ni salah satu cara untuk meluah perasaan.. tapi yang x bestnya bila part meluah rasa x puas hati.. tapi kalau boleh jangan la semua benda nak luah kat blog ni.. sebab nanti nampak macam kita ni nak menarik perhatian pulak kan.. kalau nak bagi pandangan pun rasanya kena fikir apa pandangan orang yg membacanya nanti.. kalau yg dah kahwin tu, kena pulak fikir maruah suami/isteri & keluarga bila menulis tu..


Bagi aku, blogging ni untuk tempat aku berkongsi.. berkongsi cerita.. kalau orang suka baca, Alhamdulillah.. kalau ada yg x suka, aku pun x paksa.. lagipun blog aku ni sekadar coretat peribadi yg nak dijadikan kenangan di kemudian hari.. ;)

I LOVE BLOGGING 


Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

7 comments:

  1. Betul tu Zana, boleh luah perasaan dengan blogging...saya pun dah lama x sempat BW :)

    ReplyDelete
  2. Singgah Pagi...
    betul..kdg2 menulis nie terapi..
    dlu mase zaman sekolah..if tgh mrah..sedih...nieyl mesti akan menulis segala nyer dlm buku..
    lepas tuh segala nyer akan hilang..smpai la skrg nie...x simpan dlm ati atau dlm otak pun ape yg dah terjadi...:)

    ReplyDelete
  3. yezza...
    blogging terapi diri hehe..
    buat tatapan akan datang...

    ReplyDelete
  4. blog itu ibarat diari bagi ida ;) suka duka semua ade situ ;)

    ReplyDelete
  5. Blog ni rumah kita, selalulah hiasi rumah kita dengan kata kata cinta yang membawa kepada kebaikan, ianya kekal walaupun kita tiada

    ReplyDelete
  6. betul zana, nak menulis kena dari hati, x leh nak tangkap muat je... (at least for me...). Tu yg kadang jarang update, BZ sgt, x sempat nak mikir entry... heheheh...

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ