Tuesday, April 29, 2014

Surprise! Baby Shower at Grand Lexis Port Dickson

Sambung kisah percutian dengan kawan2 di Grand Lexis Port Dickson semalam..

Masa tengah seronok BBQ, Cinta & Yana bagi alasan nak ke hotel untuk check in.. tapi agaenda sebenarnya adalah untuk buat surprise!


Aku, Cinta, Nana & Yana dah plan nak buat surprise untuk Yannie.. nak buat baby shower unuk dia.. kitaorang buat awal sebab rasanya ni jerlah masa yang paling sesuai nak buat.. nanti masing2 dah sibuk & dah dekat tarikh Yannie nak bersalin.. 


Cinta & Yana check in hotel dan terus mendeko.. time ni aku, Nana & Yannie still kat pantai lagi.. aku dah berdebar2 nak buat surprise ni.. dekat setengah jam gak la kitaorang lepak tepi pantai sementara diaorang mendeko2 tu.. nasib Yannie tak bising kena tunggu lama.. sebab time tu dia dah panas sangat lepak kat pantai lama sangat..hehehe..

Setel deko, Cinta & Yana ambik kitaorang.. masa ni dah excited sangat.. tak sabar nak tengok reaksi muka Yannie.. teruja sangat!
Sampai depan pintu bilik, suruh Yannie masuk.. dia masuk tengok deko tu terus dia diam.. SURPRISE!!!


Yannie speechless!!! kitaorang tau dia happy & teruja sampai tak terucap apa pun kat mulut dia masa mula2 tu.. dia senyum sampai ke telinga jer masa tu! hehehe.. terus dia peluk sorang2 sambil cakap TQ.. 


So, lepas dah drama peluk2 & gelak2 tu Nana & Yana pakaikan Yannie sash.. sash ni Cinta buat sendiri.. then pakaikan dia crown.. bagi dia pegang belon! serius, Yannie nampak berseri & cantik sangat time tu.. 

Deko2 ni Yana & Cinta yang banyak uruskan.. aku beli belon & tiara.. Nana uruskan untuk baju, stokin, seluar semua.. bagi bab tu kat Nana sebab dia banyak pengalaman beli baju baby... hehe.. tapi beli baju ni semua sebelum Yannie scan baby dia.. beli warna selamat tapi lebih banyak warna untuk baby boy.. hehehe..




Suruh mak yong ni posing2 dulu.. seronok sangat tengok muka Yannie time tu.. time ni Adam asyiklah cakap "antik.. antik.. (cantik.. cantik)... berulang2 kali dia sebut macam tu sambil main belon.. dia seronok sangat tengok kitaorang gelak2.. Adam buatkan suasana time tu makin meriah!



Lepas dah suruh mak yong berposing, turn posing ramai2 lak.. masa ni makin happy sebab aku set continuos shoot dekat DSLR aku.. sakan masing2 buat aksi depan kamera sambil gelak2..



Kebanyakan gambar Adam tersepit di antara kami semua.. dia pun sama gelak bila kitaorang posing.. nasib baik mood dia ok time tu.. so dapatlah kitaorang berposing tanpa risau keadaan Adam.. dia suka sangat, maybe sebab ada banyak belon.. asyik berulang "antik.. antik".. 


[Boleh jenguk Album Gathering & Baby Shower ni kat FB Zana Adieyza untuk tengok gambar lebih banyak]

Dear Yannie, kami semua sentiasa doakan agar segala urusan bersalin nanti akan dipermudahkan Allah.. semoga penantian Yannie & Rizal selama ni akan lebih bermakna dengan kehadiran baby comel tu nanti.. doakan agar ada peluang untuk kami yang masih TTC ni untuk merasai nikmat mempunyai zuriat sendiri.. insnyaAllah..


Dah puas posing2, masing2 berendam dalam swimming pool.. serius best sangat2 time ni.. Adamlah yang paling teruja.. excited dia semua layan dia.. hehehe.. swimming pool ada dalam bilik, memang berendam jer la kan.. 

Lepas maghrib semua malas keluar.. semua nak lepak bilik.. nasib baik barang makan banyak.. so makan malam kat bilik jer.. sambil borak2.. seronok! 

Adam seronok sangat sampai banyak kali mengigau.. mengigau sebut. "antik.. antik".. nampak sangat dia memang teruja dengan deko baby shower tu.. mengigau macam berenang pun ada.. comel sangat budak sorang tu!

Last entry tentang gathering ni aku akan cerita tentang aktiviti tukar2 hadiah yer.. tunggu ;)
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

15 comments:

  1. assalamualaikum
    anum singgah sekejap
    sory x sempat nak baca entry
    bz ngan thesis arghhhhhhh pening2

    ReplyDelete
  2. wah2...best nya...surprise tu mmg terbaik kan...mesti mom to be teruja sangat...

    ReplyDelete
  3. seronoknya ber'baby shower' dgn kwn2 :)) cantik la decoration tu.. :D

    ReplyDelete
  4. Wow, sangat meriah, yg organize ni ada bakat jadi "Baby Shower Planner"... ; )

    ReplyDelete
  5. nampak teruja btl mak yong kena suprise...

    ReplyDelete
  6. Seronoknya...mom to be pun comey jerk... :)

    ReplyDelete
  7. makin berseri seri mummy to be ni... yannie siap panjat katil tu tak menahann
    ihikk..sweet

    moga dipermudahkan segalanya yanie
    alhamdulillah..

    ReplyDelete
  8. seronoknya..sweet sgt!!
    lain sgt muka yannie..

    ReplyDelete
  9. bestnya dapat kawan camgini..
    hilang takut nak bersalin..

    ReplyDelete
  10. Teringin pulak nak jd kwn baik adieyza. Hehe. Bestnye....ly baca pon da tau superb enjoy. Nak2 part adam paling suke mase berendam tu. Mana tak sukenye. Dikelilingi puteri2.hehe

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum zana, sweet sangat korang semua. makyong muka berseri. bila due dia? hehehe semoga kalian semua dikurniakan jua zuriat yang comel2.. in shaa Allah ~~~

    ReplyDelete
  12. wah surprise camni mmg seronok.. untung ada kawan2 cam ni kan.. muka yannie dh nampak keibua-ibuan :)

    ReplyDelete
  13. Abam adam dikelilingi oleh wanita.smpi ngigau2 ye.eheheh...bestnya yunny.smoga sumenya berjalan lancar.tak lama je lagi.utk teman2 lain.eka sentiasa doakan turn korang pulak lepas ni,sentiasa....

    ReplyDelete
  14. Comel sgt deco tuuuu...mmg patut la yannie speechless..hehe..
    In Shaa Allah nnt rezeki geng TC yg lain pulak :-)

    ReplyDelete
  15. bestnye,teruja sal nengok soulsister nie..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ