Friday, May 2, 2014

Aktiviti Terakhir Di Grand Lexis Port Dickson

Hari terakhir di Grand Lexis Port Dickson..

Bangun pagi terus masing-masing cakap lapar.. lapar tapi malas keluar.. hehehe.. nasib baik bekalan makanan kat bilik tu banyak.. tu yang kata, perginya 2 hari 1 malam tapi bonet kereta penuh macam pergi 10 hari! tu semua penuh macam2 makanan..

Buffet breakfast suruh makyong & Nana jer turun.. sebab kesian pulak Adam tak ada makanan yg sesuai untuk dia pagi tu.. dan risau pulak kalau makyong x kenyang makan light2 ni.. hehehehe..

Lepas breakfast, apa lagi aktiviti kan? terjun kolam la! sejukkkkk giler air dalam swimming pool tu.. terketar-ketar kitaorang mandi.. masa mandi ni Cinta beria ajar aku berenang tapi dia pun pakai pelampung.. apa citer??? hahahaha.. lepas tu dia sakat kata aku terbayang2 mandi dalam swimming pool masa first honeymoon kat Grad Lexis masa baru seminggu kahwin dulu.. over tau Cinta ni!


Lepas mandi, siap2 untuk aktiviti tukar-tukar hadiah.. sebelum bercuti, dah deal yang masing2 beli hadiah yang x lebih RM15.. then nanti kita cabut nama untuk tentukan kita dapat hadiah daripada siapa.. 


Masa nak cabut nama pun kemain lama.. sebab ada jer yang terambik nama sendiri.. hahaha.. mintak Adam tolong cabutkan nama & bagi kat kitaorang tapi kemain lama Adam nak bagi kertas nama tu.. hehehe..


Yana dapat hadiah daripada Cinta.. hadiah Cinta kecik tapi comel ok!!! unik!!! comel jer bila Cinta pakaikan gelang kat tangan Yana.. 



Yannie dapat hadiah daripada Nana.. Nana bagi shawl pashima yang cantik!!! makyong mesti suka.. sebab mak yong Yannie ni memang suka belit2 tudung & shawl.. hahaha..



Cinta dapat hadiah daripada Yana.. Yana bagi toiletries bag yang memang buatkan Cinta melompat happy sebab dia memang baru cadang nak beli.. x payah beli sebab dah dapat hadiah!



Nana dapat hadiah daripada aku.. aku belikan jam dinding yang ada gambar bear comel.. hehehe.. teruja Adam tengok jam tu ada bear comel.. siap ada bateri tu tau Nana.. hahaha



Aku dapat hadiah daripada Yannie.. ni aku rasa lebih daripada RM15 ni! hahaha.. macam2 benda dia sumbat.. fridge magnet ada 2, keychain, tudung & kitchen towel ring bentuk gajah.. comel sangat2!!



Lepas dah tukar2 hadiah, posing2 cikit2.. then masa untuk mengemas barang.. ohoii, part ni kecoh sebab nak make sure tak ada barang tertinggal.. dan nak make sure barang masing2 tak bercampur dgn barang orang lain.. 





Siap kemas dekat pukul 12 lebih.. check out dan berhenti makan dekat PD Waterfront.. makan seafood.. kemain banyak menu.. ikan siakap sambal la, kerabu sotong, daging masak kicap, sambal petai udang la, lala masak sambal, tom yam, sayur kailan ikan masin, telur dadar.. makan 5 orang baru RM84 siap air semua.. rasa sedap, harga murah.. cuma service lambat cikit.. 

Settle makan dekat pukul 2.. masa gerak balik ni mula2 panas then dah nak sampai hujan lebat. aku memang tahan mata, ngantuk wei.. aku kan memang jenis kuat tido.. hehehe.. diaorang pun dah tau perangai aku tu.. tapi sebab masing2 borak sakan, tahan la mata tu.. hahaha.. sampai Putrajaya dekat pukul 3.30.. husband masing2 dah tunggu kat bawah lobi rumah aku.. dah macam suami jemput isteri balik kem motivasi pun ada aku rasa.. hahaha.. 

Apapun, percutian singkat 2hari 1malam yang semenangnya best! dapat borak2, dapat masak & makan sama2.. dapat buat surprise! seronok dapat pakai tudung Aidijuma design sama cuma warna jer lain.. hehehe.. 


Yang penting, semua happy.. paling happy Adam kot sebab dikelilingi mommy yang ramai.. kecoh pulak tu.. nasib baik Adam ni memang jenis senang nak dengan orang.. so boleh gilir2 jer jaga dia.. x banyak meragam pun.. asyik buat muka kelakar adalah! so cute! nanti tunggu baby Yannie keluar lak.. mesti Adam lagi tunjuk macho! eh? hahahha

Jumpa lagi untuk next vacation.. insyaAllah.. 

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

4 comments:

  1. Assalamualaikum...bestnyer aritu sy stay kt lexis jer, xde private pool, next time leh try grand lexis pulak...anyway saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog sy http://ibu2ahmad.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Besokkan dah weekend, asal tk extend je sampai Sun... ; ) Anyway syiok jugak enjoy dgn close friend mcmni. I pun nk organize jugak... ; )

    ReplyDelete
  3. hamboi..best nyer die...:)

    ReplyDelete
  4. wahh..bestnyeeee..grand lexis lagikk..happeningnyee..tudung same plak tu..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ