Friday, December 31, 2010

HoNeYMooN + HoNeYSTaR + HoNeYMaDu


Pernah x korang terfikir kenapa orang sebut bulan madu?? madu tu mungkinlah manis.. so lepas kahwin mestilah semuanya manis & indah2 belaka.. tu kira mcm ada logiknya jugak..

Tapi part bulan tu yg aku x berapa nak faham sgt.. bukannya kita ni lepas kahwin bercuti ke bulan kan?? ada ke yg bercuti ke bulan cik puan zana oiiii??? hihihihi..

X kisah la nak bg nama apa pun kan.. bulan madu ke, honeymoon ke (bukan sama ke maksudnya tu wahai cik puan zana oiiii), honeystar ke (bkn makanan ke tu?), hornymoon (18sx..hihihihi) atau apa jugak panggilan korang, yg penting maknanya sama.. korang panggil yg mana 1 eh??

Honeymoon ni bg aku masa utk bersama suami/isteri tersayang yg mana selalunya orang kaitkan dgn pengantin baru..

Tapi bagi aku x semestinya pengantin baru je boleh gie honeymoon ni.. semua psgn yg dah kahwin boleh jer gie honeymoon bila2 masa yg diaorg suka.. especially utk tarikh2 penting macam ulangtahun perkahwinan ke, birthday ke.. yg penting dpt luangkan masa bersama yg tersayang!!

Macam aku & encik adiey, kitaorg xde banyak cuti lepas majlis kahwin tu.. sbb nak simpan cuti utk raya pulak.. so kitaorg gie honeymoon dekat PD jer..

Kitaorg memang x de booking apa.. main terjah jer.. boleh gitu?? tapi nasib kitaorg baik, masih byk bilik kosong masa kitaorg nak check in tu.. maybe time tu bukan cuti sekolah..

Kitaorg check in kat The Legend International Water Homes.. check in hari jumaat lepas solat Jumaat..

kitaorg pilih Sky Pool Villa - Sky Living.. bilik menghadap laut..


Private pool.. i like!! hihihihi..


2 king size bed.. nape perlu 2?? senang if merajuk, pindah katil sebelah.. hihihihi...

Aktiviti petang, bersiar sekitar kawasan hotel..



Next, jalan2 kat tepi pantai.. xramai org sgt since bukan weekend..

Aktiviti wajib - tulis nama kat pantai!!

Malam lak, sambung bersiar kat kawasan hotel.. memang best.. sambil tgk org memancing.. sambil layan jiwang kat pantai.. hihihihihi..


Keesokan paginya, lepas gie bfast trs decide nak jalan2 sekitar PD utk cari souvenirs sbgai kenang2an.. then sambung bergambar kat kawasan hotel..


Kitaorg check out pukul 1 tghr.. walaupun dapat stay 1 malam jer utk honeymoon ni, tapi byk kenangan indah utk disimpan..


So dgn entry honeymoon ni, berakhirnya review majlis kahwin aku & encik adiey..

Bermakna entry ni jugak adalah entry terakhir aku utk tahun 2010.. tahun yg banyak kenangan indah utk aku ingat sampai bila2..

InsyaAllah akan menyusul entry utk tahun 2011 nanti..

2 comments:

  1. wahhh besnyeeeee bilik tu ada provate pool

    mahal x ek zana

    ReplyDelete
  2. dd, mmg best.. hihihihi..

    harga ok jugak la.. if govt staff, dpt 20% disc.. untung, berbaloi2..

    room kat situ semua ada private pool.. syokkan??

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...