Tuesday, December 21, 2010

KeMBaLi Ke Dunia BLoG.. MaSiH aDa Ke Yang SuDi MemBaCa? MaSiH aDa Ke Yang InGaT?


Selepas 5 bulan menyepikan diri dalam dunia blog, hati meronta2 untuk kembali menaip entry2 di blog sendiri..

Selama 5 bulan menyepikan diri, aku masih baca semua kisah2 other bloggers..

Selama 5 bulan menyepikan diri, hari2 nekad nak update blog sendiri tp sampai ke sudah xde 1 entry pun yg berjaya dipublish..

Selama 5 bulan menyepikan diri dlm dunia blog, rasa bersalah pd semua followers & silent readers sbb terus senyap mcm tu jer.. serius rasa bersalah even tau yg kehilangan aku xberi apa2 mkna pun pd bloggers lain.. hihihi.. agaknya xde sorang pun yg perasan yg aku dh x update blog selama 5 bulan.. tp rasa bersalah sbb terus mendiamkan diri tu tetap ada..

Selama 5 bulan menyepikan diri, terlalu byk kenangan manis yg x sempat nak diluahkan di blog.. hanya menyimpan kenangan indah tu jauh di sudut hati.. walaupun kenangan manis tu indah utk dikongsi..

Tiba2 rasa rugi sbb x kongsi segala keindahan tu.. sbb xkan nak citer bnda yg lama berlaku kan? tp bila baca blog Thalha, Thalha ada tulis 1 ayat ni yg buat aku rasa mcm x salah kot nak citer bnda yg dh lama berlaku..

"Berapa lama masa berlalu, memori tetap adalah memori.."

Keputusan sebenar masih samar.. xpasti samada harus terus update cerita kat blog, atau kembali mendiamkan diri.. tp hati meronta2 utk terus meluahkan segalanya dalam blog kesayangan ni.. (even x update selama 5 bulan, tp hati ni terlalu sayangkan blog ni..)

Mungkin perlu mendapat kekuatan & semangat utk terus menulis di blog ni.. terfikir ada ke yg masih sudi membaca luahan & coretan aku kat blog ni??

Kalau teruskan niat utk menulis, nak mulakan semula dr mana?

Cerita kahwin yg memang langsung belum dikongsi tapi masih kekal diingatan?
Cerita pengalaman pertama kali menyambut hari lahir pada 1 Ramadhan bersama suami?
Cerita pengalaman pertama kali menyambut hari raya sebagai isteri?
atau terus bercerita ttg kehidupan sekarang??

Semuanya masih belum diputuskan.. yg pasti hati meronta2 utk kembali menulis.. rindu pada semua comment2 dr followers & silent readers.. rindu utk bertukar2 pndpt n cerita dgn other bloggers.. rindu pada keindahan menulis & meluahkan perasaan di blog sendiri..

Kalau ada yg sudi baca entry ni, terima kasih yg teramat sgt.. bermakna, masih ada yg menghargai..

Sangat rindu pada dunia blog (even hari2 bukak blog sndiri & baca kisah other bloggers).. hihihi.. yg pasti, aku teramat rindu!!!
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. welkam back!

    keep blogging..blogging is fun. trust me

    ReplyDelete
  2. jangan ditahan2 zana..
    hehe kite nak baca
    tuliss laaaa

    espeseli pasal wedding zana, pasal perkahwinan, papelaa pasal zana ngn hubby. hehe

    -dd si budak nyebok- ;p

    ReplyDelete
  3. keep on blogging babe..after kawen pn i slow sket berblog..skg br nak aktif balik. =D

    ReplyDelete
  4. kak nik, tq.. insyaAllah zana trs blogging.. rindu sgt dah ni..

    faiz farish, tq so much..

    dd, mmg dh x tertahan dh ni.. zana cuba utk update blog ni k.. rindu sgt dah ni.. hihihi

    ReplyDelete
  5. cik3zza, tq dear.. hope trs baca blog zana ye..

    puan aina, insyaAllah zana akn trs blogging.. jom kita sama2 kembali active..

    ReplyDelete
  6. cik mary, akhirnyaaaaa.. hihihi.. hope ni bkn lg angan2 zana nak update tp x update2 gak.. jom trs blogging dear..

    ReplyDelete
  7. miss puteri, jom trs menulis.. trs baca blog zana ye.. keep in touch dgn lbh ramai bloggers..

    fia, tq so much my dear.. jom sama2 rajin update..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ