Thursday, December 30, 2010

MaJLiS ReSePSi MenYamBuT MeNanTu aDieyZa


Majlis Resepsi dibuat sehari selepas Majlis Persandingan memandangkan jarak antara rumah kedua keluarga x jauh.. lagipun nak jimat cuti & senang family x perlu balik 2 kali if buat majlis selang seminggu..

Majlis yang dikendalikan sepenuhnya oleh keluarga encik adiey ni sangat meriah seperti yg dijangka.. aku memang xnak terlalu banyak buat keputusan utk persiapan majlis resepsi ni.. aku lebih serahkan keluarga mertua utk uruskan..

Mula berarak pukul 12.30 tghr.. masa ni cuaca memang panas terik.. perasaan berdebar dah xde.. hehehe.. maybe sebab dah masuk hari ke 3 majlis.. aku & encik adiey pun dh byk belajar dr pengalaman 2 hr sebelum tu, so kuranglah debarnya..

Lepas berarak, terus ke meja makan beradab.. mmg adat family encik adiey, pengantin sampai trs ke meja makan beradab dulu.. hidangan kat meja beradab rumah encik adiey mmg terbaik!! sedap betul.. ramai yg puji..


Bila dah selesai makan & potong kek, barulah pengantin ke pelamin.. time ni serius berdebar.. sebab x tau mcmne rupa pelamin kat rumah encik adiey.. bila masuk jer dalam rumah, mmg hati brtambah bahagia saat mata ni terpandang pelamin tu..

Next, sesi bergambar dgn keluarga, sedara mara & kawan2 pun bermula.. memang meriah sangat waktu ni.. masa ni lah encik adiey sempat kenalkan ramai sedara mara dia kat aku.. even dah lama bercinta dgn encik adiey, but masih ramai lagi sedara mara dia yg aku xde peluang nak jumpa & kenal..





Tak lupa jugak utk bergambar bersama pengapit yg selama 3 hari bekerja keras utk pastikan pengantin sentiasa terjaga.. ramai puji 2 pengapit ni sebab berjaya jalankan tanggungjawab dgn baik.. siap ada yg puji nak buat menantu tu.. hihihi..

Lepas sesi bergambar dengan tetamu, mulalah sesi bergambar berdua.. masa ni penat sbb dh 3 hari berturut2 sibuk dgn majlis.. tp aku & encik adiey cuba bagi pose yg baik..




Bila dah selesai bergambar, kitaorg terus keluar utk jumpa tetamu kat khemah makan.. sempat bergambar dgn tetamu kat luar rumah.. masa ni tetamu masih x putus2 datang.. syukur Alhamdulillah sbb majlis resepsi menyambut menantu ni memang meriah..



Majlis yg dirancang sepenuhnya oleh keluarga mertua sememangnya sempurna di mata aku.. rasa bertuah sebab dapat keluarga mertua yg memahami apa yg kita suka..

Majlis berakhir pukul 4 ptg.. terus OP ajak utk sesi outdoor photoshoot.. masa ni memang serius penat!!! tapi kuatkan jugak semangat utk bagi yg terbaik.. senyum x henti2 bila suami tersayang ada kat sebelah even badan dah penat sesgt.. yg penting keluarga mertua dah adakan majlis resepsi yg sememangnya meriah utk aku & encik adiey.. terharu sgt..

Next update - Outdoor Photoshoot
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

2 comments:

  1. santek la wane biru turqoise yg zana pilih..belah husband,kiteorg wat kenduri doa selamat je.cos kt kg husband alim2 cket..hehe

    ReplyDelete
  2. nanie, thanks dear.. biru tu pilihan suami zana.. dia yg beria nak biru turqoise.. Alhamdulillah hasilnya mmg memuaskan hati zana..

    padahal x pernah try & tgk pun baju tu.. masa butik andam dtg trs risau if baju x muat.. nasib baik muat.. hihihi..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ