Friday, December 24, 2010

MaJLiS BeRiNai aDieyZa


Majlis Berinai dibuat pada sebelah malam, kiranya lepas majlis nikah.. mula make up lepas maghrib since majlis berinai mula pukul 9 malam.. time ni dah hilang semua perasan berdebar.. maklumlah, dh selesai majlis akad nikah..



Tapi, bila dgr bunyi kompang menandakan rombongan encik adiey dah sampai terus rasa berdebar balik.. hehehe..

Dalam debar tu, ada yang kelakarnya.. aku siap kena sound dgn tetamu sbb katanya pengantin perempuan jalan laju sangat.. aku rasa dah habis perlahan aku jalan tapi rupanya still laju jugak.. habislah kena usik kata pengantin perempuan x sabar nak jumpa pengantin lelaki.. hihihi..

Syukur Alhamdulillah, majlis berinai malam tu memang meriah..

Majlis tambah riuh sebab abah & abg ipar aku bakar bunga api.. aku kat pelamin risau jer kalau polis datang serbu rumah.. mana x nya, abah bakar stock bunga api yang macam nak sambut tahun baru tu.. kalau betul polis datang serbu, x ke haru jadinya?? hehehe..


Time posing atas pelamin memang segan.. semua dok pandang.. terus jadi kaku nak pose.. hihihi.. tapi kena gak cuba bagi pose yang terbaik sebab majlis sanding esoknya lagi ramai orang kan.. so kiranya malam berinai tu warm up dulu la..



Lepas majlis berinai, aku sempat tukar 3 pasang baju persalinan.. atas permintaan keluarga, so aku ikut jer..

First sekali, persalinan white dress.. dress ni encik adiey yang pilih.. dia pilih dress ni sebab dress ni je la yang sesuai dengan ketinggian aku.. dress lain semua stock2 untuk gadis tinggi lampai ok.. aku kan rendah so x bape sesuai la dress yg lain tu.. hehehe..

Persalinan kedua korea.. baju ni adik ipar yang pilihkan.. dia kata nampak comel jer.. persalinan kedua ni memang tepat.. sebab boleh cover aku yang chubby ni.. since baju ni besar so xde lah nampak bentuk tubuh aku yang chubby.. hihihi.. so selamat di situ..

Persalinan terakhir, persalinan jawa.. dah kata ada keturunan jawa, so wajiblah pakai persalinan ni kan.. persalinan terakhir ni memang seksa ok!! sebab time pakai cucuk2 sanggul kat kepala tu, rasa sakit kepala aku.. tapi muka kena maintain senyum even kepala tu dah sakit.. hihihi..


Majlis selesai pukul 12 malam.. memang penat.. tapi gembira sebab semua yang dirancang berjalan lancar..

Next update - Majlis Persandingan

11 comments:

  1. ai zana..dok kt pelaminan mmg malu gile kan?hehe..tp wat bdodo saje..cos our chenta hati is next to us rite..hehe

    ReplyDelete
  2. nanie, malu tapi dalam hati ada taman.. hehehe..

    time sanding jantung berdegup laju jer kan..

    tq sbb sudi komen ye..

    ReplyDelete
  3. tahniah selamat pengantin baru...terlambta nak wish coz baru jer jadi follower tadi...;)...btw, cantik sangat songket meroon tu..;)

    ReplyDelete
  4. yunk...sgtt cantek mlm berinai tu..merah di wktu mlm..cantek sgtt2...

    ReplyDelete
  5. zana : taman yang penuh dengan bunga kan?hehe

    ReplyDelete
  6. jihan, tq dear sbb sudi jd follower blog zana..

    pengantin lama la dear.. hehehe..

    songket maroon tu mak yang pilih.. zana ikut jer.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. n, tq dear..

    songket tu bkn zana yg pilih.. sbb zana mmg x pandai pilih songket.. hehehe.. so mak yg tlg pilihkan.. nasib baik ok kan..

    ReplyDelete
  8. nanie, betul tu.. kalah pesta bunga.. hihihi..

    ReplyDelete
  9. Seronokkan bila semua dah selesai... ada berdebar lagi tak? hehhehe.. malu tapi mahu..erk..

    ReplyDelete
  10. daleela, mmg lega sesgt dear.. syukur semunya seperti yg dirancang even majlis serba ringkas..

    malu tp mahu?? hihihi..

    ReplyDelete
  11. sweetnya..ingatkan sanding waktu malam tadi..rupanya majlis berinai yer??

    bila r saat dina lak nak naik pelaamin ek..dina tengah tunggu saat tu..

    doakan yg terbaik untuk dina yer..=)

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...