Thursday, February 4, 2010

1001 Perasaan...

Minggu ni aku cuba utk tenangkan diri.. dah dekat2 nak E-Day ni, 1001 perasaan ada kat diri aku ni.. aku x nak serabutkan kepala aku dgn mslh remeh2.. so, kalau ada yg sakitkan hati aku pun, aku akn sabar jer.. sbb aku x nak emosi mengawal diri aku..

Setakat ni hbgn aku & cik adiey bertambah bhgia.. dr awal thn sampai skrg, Alhamdulillah xde gaduh lg.. kitaorg pun mmg jarang gaduh sbb bila aku marah or bebel pun cik adiey buat x layan jer.. penat oooo bebel sorang2..

Persiapan E-Day mcm biasa.. lgpun, majlis tu sederhana jer.. cuma aku harapkan semuanya berjalan lancar..

Bulan lps mmg duit mengalir laju sesgt.. sbb persiapan nak masuk LoVeLyHoMe serentak dgn persiapan E-Day.. tp setakat ni, semua masih within budget..

Last week tempah kek utk hantaran.. kali ni pilihan bukan dr aku tp dr kakak & abg ipar aku.. aku ikutkan jer.. sesekali ikut pilihan org lain ok gak..

Isnin hari tu set bilik tidur dah sampai.. memandangkan aku bertunang x lama, so set bilik tidur tu juga akan digunakan utk wedding aku nnti.. plus, blh la jugak jimatkan budget.. xkisah la org nak kata kedekut ke, xde beza tunang & kahwin ke or xmeriah ke.. kalau nak ikut semua apa yg org kata, mmg huru haralah hidup kita kan??

Yg pntg aku beli semua kelengkapan mengikut kemampuan aku & cik adiey.. sedaya upaya aku & cik adiey xnak susahkan family dlm persiapan majlis kami berdua.. dr kecik harapkan family, xkan la nak kahwin pun nak harapkan family kan.. sorry la ye, ni pandangan aku.. setiap org kan ada pandangan yg berbeza2..

Tapi mmg bakal suami terpaksa mengeluarkan budget yg lebih.. so bakal isteri, kenalah usahakan supaya persiapan kahwin nnti sesuai mengikut kemampuan bakal suami & tdk terlalu bergantung pd family sgt.. sekadar nak mntk tlg ckit2 tu xsalah..

So, aku berharap if sesiapa read blog ni berdoakan agar semua yang aku & cik adiey rancang berjalan lancar.. lu u all!!!

6 comments:

  1. N, tido mmg cukup.. just letih sbb byk keje kena siapkan be4 cuti..

    ReplyDelete
  2. biasala..dekat2 nk majlis ni, lg mcm2 pk...

    as long as sumenya on track, xperlu risau2 sgt...k!

    ReplyDelete
  3. kak nik, thanks utk nasihat tu.. luv u..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...