Monday, June 17, 2013

Pengalaman Ke Kelantan

Badan masih letih dan sedikit lesu.. perjalanan ke Kelantan untuk majlis perkahwinan adik ipar yang membuatkan seluruh urat badan ni lenguh2.. orang tak biasa jalan jauh gitu la gamaknya kan..

Selalu balik kampung sejam setengah dah boleh sampai.. kalau gerak dari office pukul 5.00 petang hari Jumaat tu, pukul 6.30 petang dah boleh sampai.. ada masa setengah jam kat luar rumah untuk teman abah siram pokok bunga & teman mak bersembang kat atas buaian.. hahahaha..




Tabik pada yang kampung jauh2 tu.. mesti lagi penat kan.. aku ni yang naik bas pun rasa letih melampau.. macamlah aku yang bawak bas kan?? padahal dalam bas banyak tido jer.. bak kata biras2, "yelah, kak ngah boleh tido lena sebab peluk angah.. kitaorang tak leh tido lena sebab bawak anak2".. hehehe.. 




Biras2 bawak anak kecik, kena bagi perhatian lebih cikit.. sebab tak nak bagi diaorang bosan & menangis kat atas bas tu.. bapak2nya masing2 boleh main game candy crush.. hahaha.. mak2 jugak yang berkorban jaga anak.. tapi nasib baik budak2 kecik tu ok.. ada lah nangis cikit2.. 


Kitaorang sampai Gua Musang sebelum Subuh.. sementara nak tunggu kenduri tengahari, semua bantai tido dekat rumah penginapan yang disediakan.. masa ni rasa nikmatnya dalam melunjurkan badan.. hehehe..


Pak cik driver tu bawak laju betul time nak pergi tu.. aku pegang kuat2 tangan Encik Adiey.. nak tido pun tak berapa nak lena.. time balik tu ok cikit la.. maybe sebab separuh perjalanan waktu siang kan.. 

Time balik tu, pak cik driver pasang filem Karak time lalu kat highway Karak.. adoiiiiii, sajer la pak cik driver ni tau!! seram!


Alhamdulillah perjalanan dipermudahkan Allah.. nanti ada masa aku cerita la cikit majlis kahwin adik ipar aku.. masalahnya, majlis kahwin adik ipar yang kahwin bulan 8 tahun lepas pun aku x update lagi, ni kan pulak nak update cerita adik ipar yang baru kahwin bulan ni.. ntah tahun bila aku nak update.. hahahah..

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

5 comments:

  1. tak pernah ke kelantan lagi...
    letihnya badan sebab menempuh perjalanan yang jauh zana...

    ReplyDelete
  2. jauh perjalanan luas pemandangan banyak pengalaman

    akak setahun sekali mesti balik kelate, kg mak kat sane...

    ReplyDelete
  3. hahaha.. updatee jgn x tak update... biar lambat janji ada di update ceritanya...

    ReplyDelete
  4. Kalau pi bercuti, gagah lagi travel jauh2, tapi kalo sebab kenduri kahwin, tobat dah. Adik dulu kawin dgn org Tgganu pun bila pergi jauh kan main

    ReplyDelete
  5. ida pun tak lame lagi ke kelate.. ehem~ orang baruuu dlm family ida.. hehehehhee

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ