Monday, June 10, 2013

Usia Perkahwinan : Baru atau Lama?



Last week aku update 1 status kat FB tentang usia perkahwinan.. keluar status tu pun sebab ada persoalan daripada beberapa orang rakan baru yang kenal dekat blog then add dekat FB tentang dah berapa lama aku kahwin..

Aku biasanya akan jawab, "baru setahun", "baru 2 tahun" dan utk this year jawapan aku "baru 3 tahun"..

Kenapa aku jawab "baru 3 tahun" dan bukannya "dah 3 tahun"? sebab aku sentiasa rasa baru berkahwin dengan Encik Adiey.. aku rasa banyak benda lagi yang aku kena belajar tentang alam perkahwinan.. aku rasa setiap hari ada jer benda baru yang aku belajar tentang Encik Adiey tu..

Maybe bagi sesetengah pihak, 3 tahun tu dah kira lama.. tapi, ada jugak yang rasa 3 tahun tu baru.. x kisah baru atau lama, yang penting kita tau macam mana nak uruskan perkahwinan tu.. 

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

14 comments:

  1. samalah kita baru jer..terasa macam pengantin baru ;P

    ReplyDelete
  2. kadang x sedar pun dah lama kawin...sebab kadang tu masih ada perkara baru tentang suami/isteri yg kita pelajari hari-hari :-)

    ReplyDelete
  3. Betul2.. hari2 rasa baru kawin. w/pun dah lama kawin ;)

    ReplyDelete
  4. ati kena sentiasa muda...
    hubungan kena sentiase mesra..
    baru la sentiasa mcm pengantin baru ari2...setiap tahun...hihihihi~

    ReplyDelete
  5. hihihi depends pada bila org tu tanya... kalau awal tahun kita jawab baru nak masuk 6 tahun.. kalau akhir tahun jawab dah 6 tahun hihi baru nak masuk 7 tahun...aci tak jawapan gitu :)

    ReplyDelete
  6. saya pengantin basi...tapi jiwa sntiasa mudeee..so..pengantin muda:P

    baru ke lama ke...x penting kan...
    janji bahagia:))

    ReplyDelete
  7. js pengantin hurmmm dh lelama...
    oppss no no lelama tau...hikhik
    tp yg pasti msh berjiwa muda...
    hehe

    ReplyDelete
  8. nice sharing... lepas ni kalau orang tanya pun nak cakap baru 5 tahun la baru rasa cam pengantin baru je kan hihihi

    ReplyDelete
  9. kadang kadang tu ida jawab .. alaaa baru 3tahun.. mihmihmihhh ;p

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ