Tuesday, June 11, 2013

Aktiviti Riadah Cuti Sekolah Bersama Anak Buah Tersayang

Cuti sekolah hari tu, rumah aku memang betul2 meriah.. ramai anak buah yang "berkampung" kat rumah tu.. bila ramai askar2 dalam rumah tu, dah tentu2 suara akulah yang paling banyak sekali kedengaran..


Nasib baik la ada bunga yang menyerikan di antara askar2 tu semua.. kan Alya? tapi yang perempuan pun sama melasak jugak.. budak baru dapat kaki ni tak reti nak rehat/tido.. asyik nak berjalan jer.. 


Lasaknya masing2.. menakutkan tengok diaorang main gaduh2 sampai tertonggeng2.. hehehe.. kakak2 aku asyik mintak maaf sebab anak2 diaorang menyepahkan rumah.. tapi, aku tak kisah pun pasal rumah berselerak tu.. sebabnya bukan selalu diaorang ada kat rumah aku tu.. budak2 tengah membesar memang rumah selerak.. normal la tu kan.. lagipun, boleh kemas pun.. 


Cumanya, jangan sesekali menconteng dinding & melompat atas sofa! tu memang aku tak berapa nak suka.. setakat ni semua anak2 buah tau peraturan tu.. baru nak lompat, mata Acu dia dah buntang dulu.. terus tak jadi buat.. hahahahaha..



Waktu riadah kat taman permainan & swimming pool memang seronok sangat2.. masing2 nak bermanja.. tapi, bukan manja dengan aku.. tapi manja lebih dengan Encik Adiey.. huhuhu.. 



Maklumlah, diaorang kata aku terlebih garang sedangkan Encik Adiey terlebih baik hati.. ye lah kan, Encik Adiey tu rajinlah melayan karenah diaorang.. aku ni, sibuk nak bergosip dengan kakak2 aku, jadi biarlah Encik Adiey jer yang melayan.. huhuhu.. 



Tu pun masing2 berebut nak tido sama dengan Encik Adiey.. dah, kalau korang nak tido sama dengan Pak Cu korang, Mak Cu nak tido mana??? atas sofa??? hukhukhuk..


Bila diaorang dah balik rumah masing2, memang sunyi sangat2.. terasa sangat.. bukan bermakna aku & Encik Adiey kat rumah diam membisu jer.. selalu jer main kejar2 dengan dia.. eh?? hahahah.. tapi, bila ada budak2 tu meriah dia lain macam kan.. kalau ada anak mesti meriah rumah aku tu.. *insyaAllah masanya akan tiba..

Nota Cinta: kadang2 cemburu bila anak buah lebih rapat dengan Encik Adiey.. tapi, rasa happy sebab dapat tengok sikap penyayang Encik Adiey kat budak2 tu.. 

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. mmg pun akak...mcm nieyl nie...lagi la...duduk dekat ngan mak...dgn adik beradik...umah dekat2...so,ari2 la meriah nyer...huhuhu~

    ReplyDelete
  2. Kalau ada budak² mmg meriah rumah dibuatnya, insyaallah kalau ada rezeki tak kemana... manalah tau dapat kembar nnt mesti meriah

    ReplyDelete
  3. besh kan ramai budak2 kat rumah..bile la nak ade baby ni..heheh

    ReplyDelete
  4. salam
    singgah pagi selasa
    sory sangat2 hari ini anum bz skit

    ReplyDelete
  5. seronok kan layan anak2 buah ni... x menang tgn...

    ReplyDelete
  6. memang meriah bila ada budak2 kat rumah..Sal pun sama macam Zana, tukang jerit..tapi en hubby melayan senyap sunyi..garang cam ner pun bebudak tu budak takut pun..

    ReplyDelete
  7. sama laa... anak2 sedara belah kite lagi rapat dgn pakcu dia bila dah beso ni banding dengan makcu, alasan, makcu garang dan kuat bebel, ada ke patut ckp kita camtu?? haahahah

    ReplyDelete
  8. Garang acu dia ni rupanya..hehe. Kalau Nita pun garang jugak! tapi tak serajin encik Adiey melayan kerenah bebudak.. Suka lagi nak bergosip dengan adik beradik.. haha

    ReplyDelete
  9. mesti gamat rumah zana kan!! hehehehe

    ReplyDelete
  10. rajinnya layan anak2 buah..nory pemalasss...hehehe...sbb anak2 buah nory hyper tahap suria gaban kuasa dua...mau terkeluar anak tekak kalau marahkan dorang...hehhee

    ReplyDelete
  11. hee..husband sue pun yang slalu byk melayan..hurmmm

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ