Thursday, May 22, 2014

Percutian Di Langkawi - Dataran Lang & Taman Lagenda Langkawi


Lepas dah seronok dan menangis naik cable car, kitaorang teruskan perjalanan ke Pekan Kuah.. nak ke mercu tanda Langkawi.. rugilah kan kalau datang Langkawi tapi tak bergambar dekat burung helang yang besarrrr tu..


Perjalanan dari Langkawi Cable Car ke Dataran Lang ni agak jauh.. nasib baik kereta sewa kitaorang baru.. so, memang best la kan.. sampai dekat Dataran Lang tengahari.. matahari tengah terpacak kat atas kepala time tu kiranya.. panas? ye, Langkawi memang cuacanya agak panas time tu..



Tapi bila pergi tengahari, kuranglah orang.. so nak bergambar tu macam oklah cikit.. sebab kan selalu tempat ni sentiasa penuh jer kan.. sampai tu ada la beberapa orang gadis yang bergambar kat situ.. ada jugak mintak diorang tolong ambikkan gambar tapi sedih gambar berdua tak menjadi.. hehehe.. nampak tulisan Langkawi tapi helangnya tak nampak.. alarrr dik, tulisan tu tak penting.. helang tu yang penting.. hahahha.. tak pelah, pasrah jer.. sape suruh malas bawak tripod & DSLR kan? hihihi.. 



Disebabkan sedih gambar berdua tak menjadi, kita guna monopod jer lah bang oii.. lagi senang.. gerenti puas hati.. kalau tak puas hati jugak, next time kita holiday hire jurugambar la.. hihihihi..





Tengah syok posing, ramai pulak yang datang.. terus suasa sunyi jadi meriah! lokasi Dataran Lang ni dekat dengan jeti so banyak kapal2 kat sekitar jeti tu.. bunyi ombak pun agak kuat kat sini.. depan tugu helang ni, terbentang luas laut.. pemandangan yang cantik!




Lepas dah puas bergambar kat Dataran Lang, memang nak terus ke destinasi seterusnya.. tapi kat sebelah Dataran Lang ni ada Taman Lagenda Langkawi pulak.. so singgah la ambik gambar buat kenang-kenangan.. 




Mula2 dah plan nak masuk kat dalam taman tu, tapi sebab aku dah letih sangat so ambik gambar kat luar jer lah.. so, maaf lah tak dapat nak share apa yang ada kat dalam taman tu yer.. cuma kalau korang nak ke sini memang tak jauh pun dari Dataran Lang tu.. jalan kaki tak sampai 5 minit la kiranya.. 



Next entry kita cerita tentang tempat kesukaan Encik Adiey - Langkawi Wildlife Park ;)

Photobucket


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

3 comments:

  1. Langkawi dulu & sekarang rasanya masih x bosan nak ke sana lagi. Dah lama tak pergi...1 langkawi pun tak pusing habis lagi.

    ReplyDelete
  2. suweetnyeeeee lahai..;)

    dh lama dh xke langkawi..bile la dpt gie lg..

    ReplyDelete
  3. nak puji psl baju... lawa la zana..nape bila kita pkai dress mcm tu nmpk tak elok..tgk zana pakai nampak comel je..huhu

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ