Thursday, June 3, 2010

KaD KaHWiN DaH SiaP!!!


Macam x percaya bila tgk nama sendiri kat kad kahwin.. sgt teruja..

Mesti semua B2B pun teruja kan bila tgk nama sendiri & pasangan kat kad kahwin.. then mulalah rasa excited, berdebar, bahagia & takut utk menanti tarikh bersejarah tu..

Last week aku & cik adiey gie ambik kad kahwin, dgn ditemani oleh bakal adk ipar aku..

Mula2 diaorg tunjuk kad kahwin yg abh tempah.. check kad kahwin pihak aku semuanya ok.. cik adiey check kad kahwin utk pihak dia pun ok.. time ni dh lega sgt..

Bila diaorg kuarkan kad VIP, aku trs jd mcm confius.. cuba ingat blk betul ke aku tempah kad tu.. sbbnya cover depan dah sama.. cuma material kad tu mcm lain ckit..

Then aku ingat2 blk, mmg confirm material kad tu lain.. aku bgtau la kat vendor tu.. dia check blk resit.. rupanya mmg salah!!!

Even cover depan kad tu sama, but kualiti kertas tu lain.. sbnrnya ckit je beza, kalau btl2 x perasan pun.. but aku tetap kata xnak, sbb lain dr yg aku tempah..

So aku pun bgtau xnak kad yg dh siap tu sbb aku tempah lain.. even mmg xnmpk sgt beza but tetap nak mcm yg aku tempah tu..

Vendor tu ngaku dia salah.. then dia kata akn buatkan kad based on apa yg aku tempah sebelum ni.. tp kena seminggu.. aku ok jer.. sbbnya belum nak start edar pun..

But vendor tu tanya, kad yg salah buat tu mcmne??

Klau korang, korang buat apa?? sbbnya bukan salah kita kan..

Aku pun kata,

"kalau free nak la, sbb bukan slh saya"

Vendor tu jawab,

"oklah.. u ambik kad ni, saya simpan pun nak bg kat sape pulak, so u ambik & blh tmbh jumlah tetamu"

So, dpt la kad kahwin tu.. dlm hati suka lah sbb budget utk kad VIP just 400pcs jer.. but dpt 800pcs.. hehehehe.. syukur Alhamdulillah..

So bila kad VIP dh brtmbh, maka senarai baru nama tetamu utk edar kad kahwin VIP tu pun kena la tambah..

Nanti aku letak pic kad kahwin yg aku tempah tu k..

Then pd sesiapa yg nak kad kahwin aku tu & ada masa terluang utk datang majlis kahwin aku, aku akan buat entry khas utk mntk alamat korang ye.. tunggu k..

18 comments:

  1. waaa....banyak nyer jadi 800pcs.. free lagi tu.. i pon ngah sibuk pasal kad kawen ni.. but be careful key dear... kaLo u bagi jemputan 800 kad.. may be orang yang akan datang jadi 1600 orang..!! hope sumenyer ok... :)

    ReplyDelete
  2. wow 800 tu jumlah kad jmptn ms sye kwin dl total kwn2 abh sdara mara n kwn2 sye...rmainyer awk jmpt ek klu VIP sje dh 800...papepong yg pntg kad dh siap kn...tnggl nk edar jek heeeeeee

    ReplyDelete
  3. aty, thanks utk nasihat tu dear..

    so now kitaorg mmg tgh adjust balik utk jumlah tetamu.. hope semuanya berjalan lancar..

    ReplyDelete
  4. mrs ecam, maybe sbb zana ank bongsu so mak & abh jemput ramai ckit since last kenduri kahwin in my family..

    since kad VIP ada nama 2,2 belah pihak, so zana cadang nak bg kat bakal mertua if diaorg x cukup kad nnti..

    leh jugak bg kat kakak & abg ipar so that diaorg pun leh ajak member2 diaorg sekali..

    doakan semuanya berjalan lancar ye dear..

    ReplyDelete
  5. wah...mesti best kan...sngt teruja kad kawen nm kiter kan...
    untung la awak..ade sesetnagh vendor x nak ngaku salah...beruntung..boleh tambah undangan kan..:-)

    ReplyDelete
  6. wow..byknyee tetamu..nanti kene sediakan 800 table camnie..hehe

    ReplyDelete
  7. zana,
    bnyknya dh update psl prep nk kawin..k.nik ketinggalan...

    makin dekat, makin berdebar kan?

    nmpk mcm sumenya on track..so, okla tuh..

    so, slamat mmbuat persediaan

    ReplyDelete
  8. bestnye....rase cam happy je menunggu detik2 sebelum kenduri sambil wat persiapan kan...terus wawa rasa teringin nak kawin cepat ni =).....

    ReplyDelete
  9. byk nyeee...maknanye..sume pkai vip lar..hahaha

    ReplyDelete
  10. gee, yup my dear.. sgt teruja kan..

    mmg nasib baik kot dpt vendor tu..

    ReplyDelete
  11. ayie, zana bg pihak lelaki ckit kad tu.. xkan nak tmbh table byk sgt.. hehehe

    ReplyDelete
  12. kay, nasib i baik ckit kot.. alhamdulillah..

    ReplyDelete
  13. kak nik, if nmpk on track oklah.. kak nik kan ada pengalaman.. hehehe..

    makin berdebar & makin risau la kak nik..

    ReplyDelete
  14. wawa, jom kahwin.. hehehehe..

    ReplyDelete
  15. marry, blh diterima gak idea tu.. hehehehe.. marry tunggu kad dr aku k..

    ReplyDelete
  16. dak pink, thanks sudi singgah..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...