Thursday, June 10, 2010

HaRi BerSaMa PenGaPiT & LaGenDa BuDaK SeTaN


Semalam adalah hari bersama pengapit bg aku & cik adiey..

Kitaorg decide utk spent time masa bersama bakal pengapit kitaorg since diaorg merupakan org penting dlm majlis LoVeLyDaY nnti.. diaorg lah yg akan pastikan aku & cik adiey sentiasa ok sepanjang majlis tu nnti..

So smlm lps blk kerja, bakal pengapit nak mkn kat SR.. lps dh mkn & borak panjang, kitaorg terus balik rumah..
Dalam pkl 9 lebih, kitaorg kuar gie Alamanda since aku dah tempah tiket wayang utk aku & bkl pengapit..

Aku tempah tiket citer "LAGENDA BUDAK SETAN".. kitaorg mmg excited nak tgk citer ni.. sebab semua kata citer ni best..


Movie start pkl 10.30mlm.. movie yg membuatkan air mata mengalir.. hehehehe.. giler jiwang la aku & bakal pengapit ni kan..

Sepanjang citer tu ramai jer aweks2 yg teresak2.. masing2 pegang tisu ok.. cik abg kat sebelah bantai gelak sbb awek2 tangkap leleh tgk citer ni.. lantak la diaorg nak gelak ke apa, yg penting kitaorg feel ok tgk citer ni..

Kesimpulannya mmg x rugi la tgk citer ni.. berbaloi2..

Byk adegan romantis yg membuatkan hati perempuan berbunga2.. byk gak adegan2 sedih yg membuatkan jiwa perempuan terasa sayu.. kalau gie dgn bf, tunang or suami lg feel romantik kot.. hehehehe..

Cik adiey & bkl pengapitnya ada agenda & aktiviti lain.. mmg dh decide xmo kuar sama.. biar masing2 layan pengapit bak putera & puteri raja..

Aku & cik adiey pilih diaorg jd pengapit sbb diaorg mmg memahami kitaorg.. so, nnti diaorg xdelah mcm blurr jer bila nak jd pengapit kitaorg since masing2 dh faham perangai masing2..

Lgpun hr2 dh jumpa diaorg, so makin rapat la kan.. dh kata 1 office, so mstilah jumpa hr2 kan..

Korang pilih pengapit berdasarkan apa eh?? Sbb rumah dia dekat dgn rumah korang ke?? or sbb korang kwn baik?? or sbb diaorg tu sedara mara korang?? xpun sbb korang dh janji dr kecik yg kalau kahwin, msti dia yg jd pengapit korang??

Xkisah la sape pun yg akan jd pengapit kita kan.. yg penting kita selesa dgn org tu.. dan yg penting diaorg pun rela korbankan masa & tenaga semata2 utk pastikan hari bahagia kita berjalan lancar..

So, hargailah bakal pengapit anda!!!

6 comments:

  1. LBS lg....mcm i sorng je blom gi tgk..haishhh....bila nak ada masa g tgk ni!

    ReplyDelete
  2. ehhh kamu pun duk ptrajaya ek huhuhuhu dekat je la kan...

    ReplyDelete
  3. macam best jer citer tu! teringin nak tengok tapi ngak ade masa dong huhu

    akak tak tau ler sape pengapit nye.. jap ade orang jap tak de..huhu amek la sape2 nanti secara rawak haha

    ReplyDelete
  4. harzharun, try cr masa dear.. xpun tgh la mid night. hehehe..

    ReplyDelete
  5. farahfatihah, yup dear.. zana ddk putrajaya.. presint 15..

    hope 1 day kita leh jumpa..

    ReplyDelete
  6. jivebumz, akk tgh sibuk utk mjlis besar tu.. sbb tu x de masa kan.. hehehe..

    xpe lah kak, nnti msti ramai yg sudi jd pengapit akk punyalah.. ntah2 berebut nak jd pengapit nnti tau..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...