Thursday, November 19, 2009

Encik Adiey


Petang2 mcm ni xtau nak buat entry apa.. so, kita buat sesi memperkenalkan cik adiey.. memandangkan dia xpopular mana, sbb dia bukan artis, so aku rasa kat blog ni je lah leh tayang muka cik adiey & wat entry ttg dia..



xpayah la aku citer mcmne detik pertemuan antara aku & cik adiey sbb terlalu panjang kisahnya.. yg pntg, aku & cik adiey dah menjadi pasangan kekasih sejak 8 thn yg lalu.. kalau ditukar jalan citer kpd manusia, dh masuk darjah 2 budak tu kan.. hehe..

aku sendiri xsangka yg hbgn antara aku & cik adiey akan bertahan selama ni.. mungkin sikap penyabar cik adiey yg mbuatkan hbgn kami bertahan.. plus hbgn yg sememangnya mndpt restu keluarga sejak dr mula lg.. walaupun masa tu budak sekolah lg ye.. huhuhu.. sungguh menggediks ye ini budak.. kecik2 dh brcinta..


cik adiey ni mmg jenis yg penyabar.. semua ckp mcmne dia leh sabar dgn perangai aku yg sememangnya kuat merajuk, manja & kuat membebel.. bila soalan ni ditanyakan kat dia, dia hanya mampu memberikan senyuman yg seribu makna & sukar utk difahami..


dia xpandai wat kejutan tp selalu buat kejutan.. fhm x? hehe.. mksudnya, dia selalu try nak buat kejutan tp kejutan dia x mnjd sbb aku selalu leh tau kejutan apa yg dia nak buat.. selalu kantoi la senang citer..

cik adiey ni pemalu.. kalau dgn org yg dia xkenal, sgt susah nak dgr dia borak2.. tp kalau dh kenal, dia yg lg kuat menceceh dr aku.. ramai yg kata, krn sikap pendiam cik adiey ni lah yg buat kami bhgia sbb kalau 2-2 nak bercakap & kuat membebel, sape nak dgr kan?



perangai dia yg lain, xyah aku list kan sini kan.. nanti org kata aku perasan mcm aku sorang je de bf.. aku percaya semua pasangan akn mengatakan yg terbaik ttg pasangan diaorg kan? setiap org ada kelebihan & kekurangan masing2.. terima pasangan seadanya dia..

selama 8 thn kenal dia, byk yg aku pelajari ttg cinta, ksh syg, pengorbanan & kesetiaan.. masalah, dugaan & cabaran adalah lumrah dlm percintaan.. tp setakat ni aku & cik adiey dpt pertahankan hbgn ni.. bersama mengharungi susah senang demi hbgn yg sekian lama kami bina bersama..


hope hbgn yg aku bina bersama cik adiey akan kekal bhgia hgga akhir hayat.. andainya cik adiey yg tercipta utk aku, aku akan jaga serta bersama dia & terus menyayangi dia.. tiada kata di dunia ini yg dpt gambarkan betapa aku sygkan dia.. yg psti Allah sahaj atau betapa aku sayangkan dia :)


2 comments:

  1. tq N.. hope N pun akn terus bhgia hgga akhir hayat..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...