Wednesday, November 18, 2009

Persiapan Bermula

Sekarang ni aku tgh bz melakukan persiapan awal utk majlis pertunangan aku.. misi mencari barang-barang keperluan dh bermula.. pening gak memikirkan persiapan ni semua..

Tapi aku dh lantik my lovely sis sbgai wedding planner aku.. so dialah yg bz dr aku.. asyik call tanya nak colour apa, design apa, materials apa.. tp memandangkan dia sgt kreatif, so semua tugas aku menjd lbh mudah..

Buat masa ni, aku dh confirmkan jurusolek & jurugambar utk majlis pertunangan aku nnti.. memandangkan 2 org ni teramat penting, so aku mmg dh tempah awal2 lg.. xnak last minute cari.. takut semua nnti dah fully booked..

Jurusolek aku akan guna khidmat butik La Rose yg mana dia pernah jadi jurusolek utk my sis.. so my sis la yg deal dgn kak rose tu.. ambik solekan & pelamin kecil dr butik kak rose, harga sgt berbaloi2 ye.. just RM400.. tp aku belum decide lg nak pelamin yang mana akan digunakan utk majlis tu nnti.. insyaAllah, raya haji nnti aku akan gie butik kak rose & decide which pelamin yang sesuai..

Jurugambar lak, aku guna khidmat kak moon.. ni pun setelah aku terpesona dgn hasil kerja kak moon.. mmg kak moon ni sgt baik hati ye.. senang je nak deal dgn dia.. kak moon akn shot utk 4 jam pd mjlis tu nnti.. dr pkl 10pg sampai 2ptg.. harga yg kak moon tawarkan sgt berbaloi2 ye.. just RM450 termasuk charge transportation..

Setakat ni, tu jer yg mampu aku siapkan buat masa ni.. wrna tema adalah gold.. manakalai dr pihak cik adiey adalah black & silver.. insyaAllah, balik cuti raya ni aku nak cari tabir bilik, baju tunang, lapik kain utk hantaran & set bilik tidur.. hope sempat la cr semua tu.. baju utk majlis tunang nnti pun aku x decide lg nk buat fashion mcmne.. xde idea lorrr..

Sabtu ni, insyaAllah akan spent time dgn keluarga bakal mertua.. hjg mggu ni mmg full dgn aktiviti.. so, mmg agak penat.. tp xpelah, asalkan dpt spent time dgn insan2 tersayang, rasa penat tu akan hilang.. so, kita ENJOY!!!!

4 comments:

  1. kak moon is the best photog..hehehhee..tergoda ek ngn hasil kerja beliau di majlis ann..heheh..hope kalau kawen nanti amek dia jugak k..

    ReplyDelete
  2. thanks dear sebab percayakan akak ...

    ReplyDelete
  3. marry : tq so much..

    kak ann : akk dh original cun.. hehe

    kak moon : mmg percaya sbb akk mmg meletoppp..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...