Monday, February 24, 2014

New Me : Zana Si "Specky Girl"



 New me?

Sebenarnya dah lama rabun.. sejak zaman belajar kat UiTM dulu.. tapi masa tu hanya jadi specky girl bila dalam class.. sebab kalau tak pakai, tak nampak lecturer tulis apa.. hehehe.. keluar class bukak sebab rasa muka ni x sesuai untuk jadi specky girl.. plus, rasa macam tak selesa.. 

Masuk zaaman kerja. lagilah berlagak tak nak pakai langsung.. padahal hari2 mengadap PC & lappy.. masa ni rasanya power mata still sama cuma bila tak pakai, rasa kabur tu makin menjadi la kan..

Bila dah ada orang cop aku ni sombong sebab tak tegur perasan orang lain bila berjalan, mulalah aku rasa x best.. sebab kalau orang lambai2 & senyum2 dari jauh memang aku tak boleh perasan pun.. dah dekat2 baru perasan.. hehehe..

Spec lama ok jer lagi tapi since power dah turun so kenalah buat baru.. power turun tapi rasanya macam makin rabun.. camner tu? hehehe.. ada reason utama kenapa buat jugak spec walau rasa aku x sesuai jadi specky girl.. tapi, sebab utama tu sangat2lah penting untuk aspek keselamatan, so memang terpaksa buat jugak.. kalau tak sebab keselamatan rasanya memang aku tak pakai spec ni.. huhuhu..

Jenuh la jugak nak cari spec yang berkenan.. nak yang kecik & full frame sebab aku jenis lasak tak sesuai pakai half frame rasanya.. dah la bentuk muka ni booolat, lagilah rasanya macam susah nak cari yang berkenan.. yang ambik tu pun sebab Encik Adiey berkenan, so rembat jer lah.. dari elok2 ada orang nak belanja, kena bayar sendiri lak kang sebab cerewet sangat.. hahahah..

Tengah biasakan diri jugak pakai spec tu.. sebab dah biasa tak ada apa2 kat muka ni.. hehehe.. but untuk permulaan, kalau keluar jalan2 atau mengadap PC memang akan pakai.. kalau duduk rumah memang x pakai la.. 


Tak sure spec ni sesuai ke x dengan muka aku.. tapi yang penting aku rasa ok jer la kot.. cuma maybe untuk permulaan tu rasa macam segan gak la.. tapi bila pakai, pergh... terasa terangnyaaaaaa duniaaaa.. hihihihi..

So, siapa sudi cuba komen tentang aku yang dah jadi specky girl ni.. sesuai ke dengan muka aku? nampak pelik ke? nampak berusia sangat ke? hahaha..


- Salam sayang untuk semua -

Zana Adieyza 
"A Miracle is Another Word for Effort"
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

5 comments:

  1. Kita sama la pakai spek mata. Nak pakai spek mata ni mmg kena ikut kesesuaian muka, kalau tak nnti nmpk sngattt melucukan. Anyway, ok apa akak pakai spek? Not bad!

    ReplyDelete
  2. queen dh pakai spec sejak usia 14tahun lg... hehehe skrg umo pun dah tua.. hikhikhik

    ReplyDelete
  3. saya rabun dari sekolah rendah..huhu..takleh nak wat apa dahh..

    ReplyDelete
  4. rara pon mcm nk buat spec.drive malam dh mcm makin x nmpk ni.

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ