Monday, August 11, 2014

Surprise Birthday Zana Daripada Soulsisters!

Semalam petang dapat surprise birthday daripada sahabat yang mulanya hanya kenal di blog tapi sekarang makin mesra dari hari ke hari.. terkejut sangat! sebab tak sangka diaorang nak sambut birthday aku sehari awal.. lagipun plan asal nak datang beraya jer.. pandai yer diaorang nak kenakan adik kesayangan diaorang ni.. hehehe..

Lepas zuhur semalam, siap2 penuh semangat nak beraya rumah parents Yannie (http://idreamoflittlebunnies.blogspot.com/).. niat utama nak tengok baby Sabrina.. *baru teringat entry baby Sabrina tak ada lagi yer.. nanti mama Zana buat entry tu untuk awak yer sayang.. dah alang2 tengok Sabrina, beraya sekali la kan.. 

PM untuk set time dengan Cinta (http://akubukanblog.blogspot.com/), Yana (http://leeyanaradhi.blogspot.com/) dan Nana (http://ainasuraya.blogspot.com/) untuk ke rumah Yannie.. mula2 elok jer semua respond nak datang.. tetiba semalam Nana senyap bila aku PM dia. rupanya dia bz since adik dia bertunang semalam.. diaorang kata boleh lak si Nana ni lupa semalam adik dia nak tunang.. hehehe.. 

Sampai rumah Yannie, makan2 borak2.. laki masing2 pun sama naik berborak.. dari citer Yannie belah perut nak bersalinkan Sabrina, cerita orang bersunat, cerita jalan jem sampailah cerita orang mabuk darah (siapalah agaknya yer.. hahahaha)

Time rancak borak, Yannie & Cinta masuk dapur.. Cinta kata nak tumpang bilik air.. sekali rupanya...



Surprise!!!!


(VIDEO DRPD YOUTUBE ADIEYZA ZANA)

Ya Allah, nak nangis pun ada tapi cover la kan.. laki masing2 ada kot.. nanti tak comel la kalau menangis depan diaorang.. hahahhaha.. 

Seronok sangat2 sebab tak sangka pun diaorang senyap2 plan nak sambut birthday aku semalam.. kek sangatlah sedap! tapi sampai sekarang aku tak tau siapa beli kek.. diaorang kata Uwan (Nenek Yannie), bibik Yannie dan Sabrina yang pergi beli.. hampeh betol tau diaorang ni.. orang nak tau sape beli kek pun tak nak bagitau.. surprise sangat la kononnya kan.. hehehe.. 


Potong kek pun menggigil2.. happy dan segan sebenarnya.. happy sebab diberikan rezeki dapat kenal dengan sahabat-sahabat yang baik.. segan sebab buat riuh rendah kat rumah Yannie.. nasib baik masa tu parents Yannie tak ada sebab pergi beraya.. kalau tak lagi segan aku..


Lepak makan sambil borak kemain lama.. masa berborak, sorang2 dok pangku Sabrina.. gelak kemain kuat memasing tapi Sabrina relakssss jer tidooo.. awak nak jadi ratu tido macam mama Zana jugak ke Sabrina?? hahahhaha.. tak apa, dia dah biasa kot dengar orang bising2 dari dalam perut.. sebab kitaorang kalau jumpa memang bising jerlah memasing kan.. 


Encik Adiey semalam melantak cempedak goreng kemain banyak.. mentang2 kesukaan dia.. masa nak balik, parents Yannie dah sampai kat rumah.. Rizal husband Yannie boleh lak cakap kat ayah Yannie yang Encik Adiey suka cempedak.. hambik ko, sebiji cempedak besar ayah dia bagi semalam.. hahahaha.. siap kata boleh la ikut pergi dusun ayah Yannie nanti.. amboiiiii, over tau!

So, semalam memang daripada rumah Yannie sampai Putrajaya senyum meleret jer la.. rasa bertuah dikelilingi mereka yang baik hati.. ramai kawan2 yang sentiasa menceriakan hati aku.. selalu berdoa agar Allah ramaikan teman2 & sahabat2 aku serta jauhkan aku daripada musuh2 & orang yang  tidak senang dengan kehidupan aku.. semoga Allah memakbulkannya.. insyaAllah..

Yannie, Cinta, Nana & Yana, TQ SO MUCH untuk segalanya.. hanya Allah yang mampu balas jasa baik korang semua.. 
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

4 comments:

  1. sonoknye de surprise dari geng2 kamcing...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..
    seronok tengok persahabatan dari blogger TTC ke alam realiti

    selamat hari lahir zana
    semoga dikurniakan rezeki yang melimpah ruah
    dan berkat
    semoga dianugerahkan kesihatan yang baik
    semoga kita sama2 naik pangkat tahun depan :-)

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ