Tuesday, April 16, 2013

Edisi 4+1 : Hari Raya, Kursus, Exam PTD & Baju Sedondon

Edisi membebel di pagi hari..


- pagi ni breakfast nasi impit + kuah kacang + rendang ayam.. dah macam hari raya? sebenarnya rindu dengan rendang ayam mak.. dah dekat sebulan tak balik kampung..kononnya nak balik minggu ni, tapi dah alang2 nak pilihanraya x lama lagi, so balik masa tu jer la kot.. rindu suasana kampung!!



- semalam masuk office lepas habis berkursus 3 hari dekat PD.. kursus yang sangat2 best dan berguna.. Kursus Pengurusan Tatatertib.. nasib baik pegawai dan kakitangan kat office ni x banyak masalah.. maklumlah, keje dengan pegawai undang-undang a.k.a lawyer ni memang kuat gak disiplinnya.. semua nak ikut peraturan! good job! senang kerja nak pantau memantau ni..



- weekend hari tu kononnya nak berehat.. tapi hari Rabu dapat tau yang aku dapat panggilan exam PTD hari Sabtu tu.. mana sempat nak study!! dengan tengah kursus sampai Jumaat tu kan.. memang x sempat la aku nak menelaah.. tapi kalau tau awal pun macam la study sangat kan?? bab exam ni kita cerita nanti-nanti eh.. mana tau ada students nak jadikan panduan ke.. tips tu x ada la kot.. sebab ni kali kedua aku ambik exam tu ok!! nampak sangat tak pandai jawab exam!! hahahaha..

- sekarang ni, tengah misi mencari baju untuk majlis kahwin adik ipar.. majlis lagi sebulan tapi kitaorang masih terkial-kial nak cari baju.. cadangnya nak sedondon semua adik beradik dan ipar duai perempuan..  sape tau kedai yang jual baju anggaran RM100 sehelai dan boleh dibeli secara banyak dengan saiz berbeza-beza?? ke ada online shopping yang korang tau ada jual baju kurung dah siap dengan harga RM100.. banyak jer sebenarnyan kedai tu, tapi warna yang kitaorang nak tu susah cikit nak cari.. tema warna turquoise pink..  *harga nak murah jer.. kalau up RM150 maybe senang cikit nak cari kan?? huhuhu.. 

Dah, banyak sangat membebel kosong.. entry lain banyak dah taip tapi gambar x masukkan lagi.. so tunggu la eh.. *eh, ada yang tunggu ke?? hahahaha... 

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~

Photobucket


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

13 comments:

  1. adik sepupu lynn pun ada amek exam tu last week...susah ker exam tu?

    ReplyDelete
  2. ce zana cari kat Kenanga Whosale? Situ banyak kedai borong, pelbagai saiz. beli banyak dpt murahhh =)

    ReplyDelete
  3. kak try tengok kenanga wholesale kak ada kot !

    ReplyDelete
  4. K dulu masa kawin tema hijau+pink.. disebabkan susah nak cari kaler baju siap yang warna mcm tu, MIL cadang beli kain and tempah baju masing2.. nak baju kurung ke, dress ke, kebaya ke, kedah ke.. janji kain sama... heheh... rasa sempat kot lg kalo nak tempah...

    ReplyDelete
  5. tempat exam PTD kita sama la..tapi saya tak pergi..balik kmpg...ada hal...huhu

    ReplyDelete
  6. kenapa adik akak xpenah kena panggil eh??pelik nih..

    ReplyDelete
  7. Oh.. Zana g exam rupanya... akak dah lama tinggalkan zaman tu. Huhu. Sedih..tak dpt jadi PTD. Tak sesuai pun to be exact. Hihi.

    Oke. Yg baju sedondon tu why not carik yg berbeza dgn tema. Cam kiterang tu ari lah. Akak ipar akak nyer tema coklat, kami buat baju sedondon, satu kayu kaler grey. Mmg sng nak kenal lah. Lps tu yg adik ipar lak kawen kami pakai dot dot.. tak sama kaler, tp tema nyer cotton dot dot.. pun senang kenal. hihi :>

    ReplyDelete
  8. patutlah lama tak nampak..pegi kursus rupanya..hehe

    ReplyDelete
  9. adik akk ari jumaat br tau exam ptd tu...dpt baca sikit jer

    ReplyDelete
  10. sambung belajar beb? caiyok laaa

    ReplyDelete
  11. I pun baru selesai berkursus dua hari ni Zana. ;)

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ