Monday, May 11, 2015

Bertabahlah Wahai Hati :)

Lama menyepi.. 


Di saat ramai yg menerima ucapan "Selamat Hari Ibu" semalam, hati berdoa semoga diri ini juga menerima ucapan yg sama bila tiba masa yg diizinkan Allah..

Melihat dan mendengar kebahagiaan mereka yg memilikinya.. Menumpang gembira di saat semua tersenyum gembira dengan pinjaman Allah yg amat berharga.. 

Mencari kekuatan hati setiap hari.. Memupuk jiwa redha setiap hari.. Mendidik hati setiap hari agar yakin ada hikmah di sebalik apa yg terjadi..

Setiap wanita mengimpikannya.. Setiap suami dan isteri menantikannya.. 

Tapi, Allah Maha Pemberi Rezeki.. Yakinlah, pasti ada hikmah yang tersembunyi.. Bila tiba masa yg sesuai, Insya-Allah dapat merasai nikmat rezeki pinjaman Allah itu.. Jika bukan di dunia, di akhirat kelak.. 

Allah sebaik-baik perancang.

*********************************************************************************

Antara salah 1 penyebab terbesar kenapa lama menyepi dari dunia blogging.. InsyaAllah, kembali semula dengan semangat baru dan kekuatan baru.. Semoga Allah permudahkan segalanya..

Salam rindu untuk semua teman2 blogger :)

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

9 comments:

  1. Sabar ye Zana.. eyza pun sama gak.. dalam group membe2 semua ucap Selamat Hari Ibu.. eyza dian jer.. tak tau nak bagi reaksi macam mana.. InsyaAllah, sama-sama la kita berdoa.. mudah2an kita semua dapat menjadi ibu satu hari nnt.. Amin..

    ReplyDelete
  2. in sha Allah...Alllah sebaik2 perancang... ape juga berlaku moga kita sentiasa dlm keberkatan Allah taala.....

    ReplyDelete
  3. i feel u.... InshaAllah, ada hikmah kan...Smg rezeki itu ada buat kita semua...Amin...

    ReplyDelete
  4. bersabar la dik..itu je mampu akak cakap kan..

    ReplyDelete
  5. Ada hikmah uols
    Takin lah DIA maha adil
    Be strong hug❤️

    ReplyDelete
  6. Always pray for you dan kawan-kawan serta saudara lain yang berada di tempat yang sama dengan Zana.

    Semoga ada rezeki untuk kamu semua dariNya, Insha Allah.
    =)

    ReplyDelete
  7. Ade hikmah akk comey... ade asben yg sgt sgt romantik tu.. semoga urusan n permintaan akk termakbul..aminnnnn..hugggssss

    ReplyDelete
  8. insyaallah masa itu akan tiba jua

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ