Monday, March 15, 2010

AnDaMaN For LoVeLyDaY


Miss this blog.. Miss all readers & followers..

Bermula kisah persiapan untuk LoVeLyDaY!!

Perkara pertama yang aku fikir & booking adalah pakej andaman untuk LoVeLyDaY.. sbb takut andam dh fully booked dgn B2B yg lain..

Mengikut perancangan awal, aku nak ambik pakej andaman dr andam yg sama utk 3 hr terus iaitu dr hari nikah & mlm berinai (jumaat), persandingan & outdoor (sabtu) serta majlis sambut menantu (ahad).. sbb mmg if ambik 3 hr terus boleh jimat RM200-RM300 gak la..

But, family ada bg cadangan utk ambik pakej dr andam yg berbeza.. katanya hasil solekan mungkin berbeza.. lain org, lain cara solekannya.. trs setuju dgn idea family tu..

Kak long suggest ambik andam yg sama time majlis kahwin dia dulu, YATIE ANGGUN.. wedding planner lak suggest ambik andam yg sama time aku tunang, LA ROSE BOUTIQUE.. aku setuju.. tp aku x tau mana 1 yg sesuai utk majlis kat umh aku & mana 1 yg sesuai utk majlis kat umh cik adiey..

Lepas dh dpt tau pakej harga dr kedua2 andam, terus aku mntk idea cik adiey & family.. harga lebih kurang sama but pakej yg diberikan berbeza.. buntu nak buat kptsn.. tp kena gak buat sbb nak booking tarikh secepat yg mungkin..

Akhirnya, aku dpt buat keputusan.. pilihan dibuat berdasarkan pakej terbaik yg mampu diberikan.. hope pilihan aku tepat.. but kali ni terpaksa over budget RM300 since aku ambik pakej andaman dr 2 andam yg berbeza..

So, skrg dh booking tarikh.. baru sempat discuss ttg wrna tema & pakej.. x discuss ttg design baju & pelamin yg aku nak.. balik kg next month akn discuss semula..

Selesai utk pakej andaman.. next pakej jurugambar pulak..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

10 comments:

  1. bestny...dh nak kawin....xpe...plan baik2 k..
    gigi cam mn...dh cabut ke =D

    ReplyDelete
  2. best tp penat gak la nak fikir mcm2.. thanks ye dear..

    gigi x cabut sbb doc kata better buat rawatan akar kat klinik swasta..so akn cr klinik yg ada buat rawatan akar..

    ReplyDelete
  3. da booked sume..lega sket yunk..x ya risau2 da lps ni kan...pk bnde len plaks..

    ReplyDelete
  4. Dah nak kahwin da ye cik yang baru bertunang ni..Congrats cik zana:)

    ReplyDelete
  5. N, betul.. if dh booking lega ckit rasanya..

    ReplyDelete
  6. ayda, yup dear.. insyaAllah bulan 7 ni..

    ReplyDelete
  7. Da dekat asernye my friend neh nk jd isteri en adi..hehe

    ReplyDelete
  8. marry, dh dekat eh? hehehe.. zana mls nak tgk tinggal bape lama sbb nnti makin takut!!!

    ReplyDelete
  9. bkn takot r zana..heppy!!!hehe

    ReplyDelete
  10. mmg happy tp takot.. berdebar2.. hehe..

    doakan semuanya berjalan lancar ye dear..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ