Wednesday, March 10, 2010

Budak Gemuk Sibuk Nak Kurus!!

Ada sorang budak ni la kan.. badan chubby.. pipi tembam.. jari tangan bulat-bulat.. rendah lak tu.. dah mcm doraemon la..

Lepas tu sibuk berangan nak kurus.. kalau berangan then terus rajin bersenam x pe la gak.. ni rajin bersenam atas katil (membuta/tido).. sekadar berangan.. dah mcm mat jenin je..

Sapekah insan yg aku maksudkan tu?? doraemon ke?? mat jenin ke??

Sape lg kalau bukan AKU.. hehehehe

Rajin tgk biggest loser but still x kurus2.. mana x nya, mls bersenam!!! setakat control pemakanan but x senam, x de maknanya nak kurus cik zana oiiiii...

Be4 E-Day hr tu aku just turun 3kg jer.. tp lps E-Day diet trs musnah.. huhuhuhu.. now baru terhegeh2 nak diet balik.. tp diet tnpa bersenam.. hehehehe..

Smlm tgk final the biggest loser asia.. teruja aku.. sbb aku layan dr awal prtndgn lg.. stp hr Selasa manjang tkr siaran tv3 & astro 702.. sbb tv3 citer Tari Tirana, astro 702 the biggest loser asia.. nasib baik aku ddk umh sorang, so xdelah nak berebut remote dgn sesape.. hihihi.. mmg la astro tu akn ada ulangan, tp still excited nak tgk on time..

Smlm, dr pkl 9.15 sampai 12.15 aku dok ngadap tv layan show ni.. kononnya boleh kurus ke dgn tgk tv tu cik zana oiiii??

Ramai gak peserta yg mmg nampak dh kurus.. yg x bape nak nampak kurus pun ada.. tp dr awal prtndgn ni, aku sokong Carlo.. bila dia dpt masuk final, mmg aku sukeeeeee.. final smlm dia mmg nampak kurus & sht.. fit la kiranya.. dia turun 49kg.. tp dia just dpt no 2 & x dpt la jd the first biggest loser asia..

David from Indonesia dpt jd the first biggest loser asia.. mmg dia nampak kurus.. mana x nya, turun 87kg.. but, dia nmpk kurus yg x sht!!! muka cengkung & nmpk x bertenaga.. maybe dia x mkn kot.. ntahlah.. yang pasti, peserta dgn peratus penurunan berat bdn terbanyak akn menang.. congrats for David..

X lama lg ada ujibakat utk the biggest loser asia musim ke 2.. cik zana ni dh mula berangan nak masuk lak ke??? hehehehe..

Tapi rasanya if rajin bersenam, control cara pemakanan & amalkan cara hidup sht, xyah masuk prtndgn ni pun boleh.. yg pntg kena kuat semangat.. jgn angan2 mat jenin jer ( ni utk diri aku sendiri yg mmg suka berangan nak kurus tp pemalas nak bersenam!!!)

So, ada sesape nak gie ujibakat tu ke??
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. sokong carlo jgak!!!

    yeahhhh..king david nmpk x healthy compare to other...nmpk muka tua....huhuuh

    ReplyDelete
  2. N, if carlo menang, msti bestttttttttttttt..

    king david melampau sgt cengkungnya.. nmpk lembik je lak tu..

    ReplyDelete
  3. waaaa..bride to be jgk ni..:)sama la kita..sy pun nak kuruskan badan..tpi maikn naik lagi aderla..haaaa..susah tul nak kurus...

    ReplyDelete
  4. kalau saya nak pg rasanya diorang gelak kot. hahaha.

    ReplyDelete
  5. hazliena, yup dear.. B2B.. thanks sudi comment..

    mmg susah if nak trnkan berat badan ni.. smgt kena kuat..

    ReplyDelete
  6. faiz, gerenti awal2 dh kena reject kan??

    ReplyDelete
  7. adoi tngk die nyer trening pong nk muntoh ijo sbb asyik kne larikkk jek..nie kn plak nk g uji bakat...keh3

    ReplyDelete
  8. seb bek bce zna nye blog..xlarat woo nk tgu smpai kul 12 smlm..xsmpat tgk final 4 da tetidow..zana xla gemuk pn yg..

    ReplyDelete
  9. mrs ecam, training dia leh buat lemah lutut oooo..

    tp kalau berkesan ok la.. mmg nak kurus ni kena bersenam.. xleh mls2 mcm cik zana ni.. hehehe

    ReplyDelete
  10. mary, i pun ngantuk but tahan jer.. rugi lak rasanya x tgk sbb dr awal prtndgn dh layan kan..

    xgemuk?? u tipu i la yunk... i gemuksssss..

    ReplyDelete
  11. x..u xgemuk..!!!chubby sikit je...tp ttp comey...

    ReplyDelete
  12. chubby yg ke arah gemukssss la mary.. hehehe

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ