Thursday, March 18, 2010

PhoToGrapheR For LoVeLyDaY

Salam to all LoVeLy Readers..

Entry kali just nak citer ttg pakej jurugmbr yg aku dh tempah utk LoVeLyDaY nnti.. mula2 ada cdgn nak hire jurugmbr yg sama time E-Day hr tu jer.. but cik adiey kata try survey harga dulu kat mana2 jurugmbr.. so, aku pun mula survey sana-sini..

Time survey2 tu, aku terterjah 1 website PHOTOGRAPHER ni..


Mula2 tu, aku xtgk pakej lg.. bila baca blog tu rasa mcm tertarik sgt.. maybe cara jurugmbr tu olah/buat ayat yg membuatkan aku rasa dia memahami kehendak B2B.. plus, dia byk bg tips..

Then msg jurugmbr tu.. mntk quotation.. lps dpt quotation tu trs aku & cik adiey setuju.. then jurugmbr tu ajak jumpa utk discuss n tgk cth album2 yg dia prnh buat..

Then, aku & cik adiey set tarikh utk jumpa jurugmbr tu.. time jumpa 2, mmg best sbb dia friendly sgt.. time borak tu terasa mcm dh lama kenal.. xkekok langsung.. dia byk bg tips kat kitaorg.. bukan tips utk shoot bergmbr jer, tp tips utk mjlis kahwin pun dia bg.. seronok dpt deal dgn jurugmbr ni..

So, aku & cik adiey dh decided utk ambik pakej jurugmbr tu utk LoVeLyDaY.. pakej tu termasuk utk majlis nikah & berinai (Jumaat), bersanding & outdoor (Sabtu) dan majlis sambut menantu & outdoor (Ahad)..

Then jurugmbr tu bg special pakej utk pre wedding since aku & cik adiey dh ambik pakej 3 hr dr dia.. aku & cik adiey setuju.. insyaAllah sebulan be4 kahwin akn shoot utk pre wedding tu..

Hope semuanya seperti yg dirancangkan..

16 comments:

  1. hi dear..ok la tu kalau leh jimat ratus2..byk tu heheh cntik la pic E-day u..

    ReplyDelete
  2. hye dear.. thanks sudi drop comment kat blog zana..

    B2B mmg akn cuba try cr yg murah but kualiti tetap ada..

    cntk ye? thanks dear..

    ReplyDelete
  3. untuk wedding,memang kena cari photographer yg betul2 ok.
    gambar2 tu lah kenangan tuk masa depan nanti.
    kawen kan sekali je.mesti kita nak yg terbaik kan?

    ReplyDelete
  4. im here!thanks zana byk support..cant wait!!pre wedding cane ni??

    ReplyDelete
  5. dariee zurie, yup dear.. mmg kena yg btl2 terbaik.. plus kena hbgn yg baik dgn kita..

    zana untung dpt kenal jurugmbr tu.. so friendly..

    ReplyDelete
  6. adi, pre weed x decide lg la mcmne nak buat.. bg masa kat kitaorg k..

    zana lg x sabar.. hehehe

    ReplyDelete
  7. Hi Adi/Zana!
    Mmg betulllll... Kite terus tertarrek, menarrekkkk! Nak dis photographer jugak, nak nak nakkk!

    Thanx sbb inform! :)

    ReplyDelete
  8. adieyza, yg photographer ni based kat area mana?kl ker?

    ReplyDelete
  9. girlfriday, yup dear.. mmg murah n berbaloi2.. if u rasa pakej tu dh berkenan di hati, u leh ambik pakej tu..

    ReplyDelete
  10. zainur, adi tu ddk perak.. so if luar perak, dia akan caj pengangkutan but dia caj reasonable.. x main caj melulu jer..

    try la mntk quotation dr dia.. mana tau u berminat..

    ReplyDelete
  11. gulpss..jgn la puji lebey2..malu2..just do my best bg setiap job..girlfriday - mmg cantik gmbr2 phooooauraaa tu tp harga maybe too expensive...zainur - bt survey mana yg suka..apapun jgn lmbt..photographer byk da fullhouse thn ni..hee

    ReplyDelete
  12. wahh...booking da sume yunk...lps ni da sennag daa...siap pre-wedg gtu..N x ley wat..ibu abah x bg...huhuuh

    ReplyDelete
  13. Jap td awk kata dia dok kl..luar kl caj transport...skrg dah pindah blk perak ker pula? huhu...

    ReplyDelete
  14. zainur, cuba u tgk blk dear.. i bgtau yg dia bkn ddk perak.. so luar kl dia caj pengangkutan..

    ReplyDelete
  15. N, yup dear.. apapun, kena buat semuanya slowly & terancang..

    ReplyDelete
  16. zainur - adi duk perak...harap maklum..hehee

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...