Monday, March 22, 2010

Jusco & Pameran Haiwan

Miss this blog & miss u all LoVeLy ReaDers..

Entry kali ni bukan ttg persiapan LoVeLyDay.. but ttg aktiviti hujung mggu antara aku & cik adiey.. Sabtu hr tu x ke mana.. mengemas LoVeHoMe jer.. lgpun cik adiey xbape sht hr tu.. so, kitaorg xdelah jumpa..

But, smlm cik adiey call.. ajak kuar since dia dh rasa sht ckit.. but dia kata, kuar jln2 jer tau.. xmo jln2 nak melibatkan persiapan B2B sbb dia kata takut penat since dia baru jer sht.. aku on jer..

So kitaorg just gie Jusco then shopping baju2 jer.. tgh SALE!!!

Then, ptg tu cik adiey ajak gie tgk Pameran Haiwan Mamalia kat area umh aku tu.. kalau sape yg kenal cik adiey, mmg tau sgt perangai dia.. bab haiwan ni, mmg menarik minat dia.. bayangkanlah, sambut anniversary pun kat Taman Burung KL tau!!

Tapi aku x kisah, dh tu minat dia.. sampaikan fmly aku ckp, nnti stp mggu bwk anak2 gie zoo ye.. cukup anak umur 3 thn, dh hbs hafal smua spesis haiwan kat dunia ni.. hahahaha..

Pameran ni dh sebulan lbh, but still ada lg.. sbb dpt sambutan dr sekolah2, parents & pelancong yg dtg kat putrajaya.. byk info yg blh kita tau kat pameran ni.. sbb kdg2 kita ni tau nama haiwan tu, but xtau details ttg haiwan tu..






Cik adiey dh mcm cikgu sek tadika, bgtau aku ttg sejarah haiwan2.. hehehe.. hbs semua info kat situ dia baca & terangkan blk kat aku..


Cik adiey kata, kitaorg "Dating Sambil Belajar".. hehehe..

8 comments:

  1. hai..samelah..sama lah sy pun baru pi muzium tu..tp xbyk sgt pameran tu..tp dah ckup untuk tmbah ilmu kiter..

    jemput singgah..saya blogger baru
    suhaidasupalio.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. ni la dating yg bermanfaat..hehe..

    ReplyDelete
  3. N, mmg brtmbh ckit la ilmu di dada ni.. sesekali yunk..

    ReplyDelete
  4. suhaida, yup dear.. byk lg yg kita x tau rupanya but lps gie pameran tu, ada gak lah ilmu yg blh kita dpt..

    ReplyDelete
  5. marry, cik adiey bab haiwan ni mmg dia minat!!

    kalau gie zoo dr pagi sampai mlm pun x hbs round sbb smua dia nak round & tau.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. wah lawa nyer la...x tahu pon pasal pameran nie..:-)

    ReplyDelete
  7. Gee, mmg cntk dear..

    if u berminat, gie la kat Presint 15, Putrajaya.. dh sampai sana blh la singgah umh zana.. hehehe..dekat sgt tau!

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...