Monday, February 25, 2013

Berita Gembira - Setelah 3 Tahun

Hari pertama bekerja setelah  5 hari bercuti.. perasaan?? x payah nak cerita.. macam2 ada..

Patutnya, hari ni aku masih bercuti.. tapi sebab sebelum cuti aku dapat tau ada meeting hari ni, so aku datang jer lah keje hari ni.. tapi cuti masih belum cancel.. sekali, bila sampai office tengok memo atas meja bagitau meeting tangguh ke hari Jumaat.. perasaan????? serius aku sentap!! rasa nak balik rumah jugak time tu sebab cuti belum cancel lagi.. tapi dah alang2 aku dah sampai office & punch card semua kan, so pasrah jer lah...

Lepas breakfast, masuk laman web ANM untuk check payslip gaji.. maklumlah hari ni kan hari gaji.. hehehe.. sekali tengok, senyum lebar aku... syukur Alhamdulillah... bermula bulan ni, tiada lagi potongan KWSP untuk gaji aku.. 

Setelah 3 tahun lebih berkhidmat dalam sektor Kerajaan, aku pilih untuk "pencen" dan menolak "KWSP'.. rasanya memang kebanyakan penjawat awam memilih opsyen pencen ni.. aku hari tu terlupa bab ni lepas genap 3 tahun bekerja. dah dekat hujung2 tahun hari tu baru terhegeh2 nak uruskan untuk opsyen pencen tu..

Since aku lepas habis belajar terus bekerja, jadinya jumlah duit KWSP dalam akaun aku tu bukanlah berpuluh2 ribu.. kalau sebelum kerja ni aku dah kerja swasta, mesti lagi banyak kot duit dalam akaun tu.. hehehe.. tapi, syukur Alhamdulillah sangat2 sebab dapatlah menyimpan lebih cikit tahun ni.. terima kasih Ya Allah..

So, hari ni daripada mood marah dah bertukar menjadi mood happy.. jadi, marilah kita bekerja secara lebih tekun walaupun kalau ikutkan hati masih ada saki baki mood cuti2 tu.. hehehehe...

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~aDieyZa~

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

23 comments:

  1. alhamdulillah...dah ada jaminan hari tua kan...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah syukur dengan rezeki..

    ReplyDelete
  3. seronoknya..nanti boleh ambil duit belanja akak..hahahaha

    ReplyDelete
  4. syoknye org gomen ri ni.... hehe

    ReplyDelete
  5. alhamdulilah..memang bestkan, mak cik kayoo...

    ReplyDelete
  6. Tahniah dan alhamdulillah Zana....cepat2 menyimpan dua tiga tempat, yg paling penting ke tabung haji tu. Happy saving dear!

    ReplyDelete
  7. Bnyk syok...puan zana xde ke keje kosong..kontrak2 ke...noora tgh jobless ni...adehh..kalau ada email noora eh...yellowz_Putries@yahoo.com..tq dear=)

    ReplyDelete
  8. akk pun amek pencen dik... dah dapat duit pencen yang separuh tu blom?

    ReplyDelete
  9. selamat melalui "skim pencen"...:)

    Saya dah lama 'pencen' dari servis Gomen...hihihih

    ReplyDelete
  10. eke pun memilih skim pencen... ala eka pun tak sampai puluh2 ribu.sempat keje swasta kejap sgt zana. apa2pun alhamdulillah

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah...

    Sama ngan eamy jgk...amik pencen.. :)

    ReplyDelete
  12. tahniah zana.. alhamdulillah rezeki zana di masa depan..

    ReplyDelete
  13. lepas ni boleh keluarkan duit kat kwsp tu.... hihihihihihi.. takpalah x banyak.. sekurang² ada jugak duit kat situ kan...

    ReplyDelete
  14. wahhhh bestnyer dapat kuar duit kwsp....
    bestnyr jadi org gomen ni...huhu

    ReplyDelete
  15. waaaahh kayaaaaaaa......... hikhik

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah.....

    SAYA YANG MENURUT PERINTAH...kikiki

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah.. Lepas ni jadi pekerja contoh la.. HEHE

    ReplyDelete
  18. seronoklah.. maaf lama x singgah, lately busy sikit x sempat nak BW sangat

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ