Monday, February 18, 2013

Peplum Fever, Peplum Pink


Last week buat pertama kalinya aku pakai baju peplum.. orang lain dah berhelai-helai ada koleksi peplum, aku baru terhegeh2 nak membeli.. hehehe..

Selalu tengok orang jual online baju peplum ni.. tapi sikit pun aku x berani nak beli.. sebab aku sedar diri.. aku ni kan rendah (tapi ada yang lagi kasar panggil aku ni katik!.. saya tau awak baca blog saya.. huhuhu).. dah la rendah, demok lak tu kan.. so memang aku x berani nak beli online ni.. takut sampai baju tu aku nangis pulak sebab x muat.. hahahaha.. 

Tapi bila jumpa kedai yang jual baju peplum ni, aku sajer2 la singgah.. sajer2 tengok2.. sekali tu Encik Adiey suruh try.. oh, motif suruh saya try? nak belanja saya baju eh?? *tetiba jadi gedik ni nape zana oiiii??

Lepas try terus Encik Adiey kata sesuai.. plus, dia kata aku belum ada koleksi peplum tu.. oh, awak tau yer sekarang ni peplum fever?? *tetiba rasa suami saya skodeng model2 yang pakai peplum kat website online..notty eh!

Yang x menahannya, dah la kali pertama nak beli baju peplum, tapi beli sampai berhelai.. ntah mana datangnya nafsu membeli tu.. tapi dalam hati bercakap gak kalaulah baju tu sebenarnya x sesuai dengan aku, gerenti peram dalam almari jer la lepas ni.. hahaha..

Eh, saya beli murah jer tau! maybe sebab bukan beli kat boutique! hahahah.. saya x mampu.. saya beli dekat kedai downtown The Mines jer.. kan banyak kedai yang jual baju murah2 kat situ.. kedai yang kebanyakannya ambik stok dari GM Klang & Kenanga.. hehehehe.. lagi banyak beli, lagi banyak dapat kurang.. kalau beli online x leh kurang.. hahahahaha.. *motif tetiba ber"saya" pulak ni.. 

Perasmian baju peplum ni dipakai waktu first time nak ke IKEA bersama-sama kawan baik minggu lepas.. ye, aku ni ketinggalan.. orang dah bertahun2 ke IKEA, aku baru terhegeh2 nak ke IKEA.. orang kata x payah pergi IKEA sebab sekali pergi rasa nak pergi berkali2.. hahaha.. aku rasa macam betul jer pepatah tu.. entry ke IKEA kita buat entry lain la eh.. dah penat la menaip.. hihihi..

Siapa ada banyak koleksi peplum? korang selalu beli kat mana? kalau ada tempat yang jual murah, boleh la bagitau aku eh.. bukan nak beli sangat pun.. nak tengok2 jer.. hikhikhik..

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~aDieyZa~

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

14 comments:

  1. salam. sana sini peplum kan... hehe btw sis comel apa apa pakai peplum

    ReplyDelete
  2. huhuhuii.. cam kenai ja.. uhukss...
    lps ni akak takmo bli online dah.. nak bli kat times square ja.. atau pun gi je kenanga.. huwaaa....

    ReplyDelete
  3. Morning..cantik baju peplum dengan skirt duyung tu

    ReplyDelete
  4. Huhu. Teringin nak pakai.
    Tapi apakan daya, fizikal tak mengizinkan ;p
    Hahaha.

    ReplyDelete
  5. ok la zana, saila lagi teruk, langsung takde koleksi peplum..huhuhu..org lain dh pakai berzaman2 ye..huhuhu!

    ReplyDelete
  6. lum ade satu pun peplum..sebab rase cam tak sesuai..hehehe..
    tp cam best jer..
    peplum zana ni cantik la..

    ReplyDelete
  7. sesuai je pakai baju peplum tu..x nmpk janggal pun..ngee :p sbb keje area jln tar ni..so mmg shopping kat sini jelah..mmg la sgt bnyk org yg jual peplum kan :)

    ReplyDelete
  8. ade rs nk pakai tp mcm xsesuai je ngn diri ini..hihih..

    ReplyDelete
  9. zana, ni beli kat d/town?? mmg cantek ..
    d/town ni tmpat kita shopping2 jgak ni...hehhe
    ok je zana pakai...nmpk sweet :)

    ReplyDelete
  10. sm la kita ni....bumbum + katik gak....x brani nk pkai peplum tp teringin so apalagi grap 2 helai dan rs ok jek bl pkai...hahaha...

    ReplyDelete
  11. Ida takde peplum lagiii.. huhhuu

    ReplyDelete
  12. sy pun xda lg..tgh menjenguk2 kedai..hehe

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ