Wednesday, May 22, 2013

2 tahun tanpa MC.. Tapi akhirnya.........

Last MC pada 1 April 2011.. dan setelah 2 tahun sebulan tiada sebarang MC, semalam 21 Mei 2013 kesihatan aku betul-betul tak mengizinkan untuk aku bekerja.. jadi, terpaksalah menguburkan rekod "No MC" seperti tahun lepas.. 

Hari ni kesihatan beransur pulih.. cuma tinggal sakit tekak, selsema dan batuk jer.. kalau ikutkan badan ni masih sakit2 tapi sebab semalam aku betul2 rehat dan makan vitamin ikut jadual, jadinya hari ni rasa bertenaga cikit.. Alhamdulillah..

Sebelum ni ada jugak rasa tak sihat.. tapi masih larat lagi nak bangun pagi.. tapi semalam badan betul2 lemah.. 

Dah ditakdirkan memang Allah nak bagi demam.. nak suruh berehat.. nak suruh sentiasa beringat yang kesihatan tu salah satu nikmat hidup dan sakit tu salah satu ujian hidup..

Tapi salah satu punca lain yang boleh membuatkan aku demam adalah bila 4 hari aku tak makan vitamin.. selalunya memang aku ikut jadual makan vitamin, tapi balik kampung last week boleh pulak stok vitamin Shaklee aku tertinggal kat rumah.. memang badan rasa letih bila sibuk kenduri kahwin tapi badan tak dapat khasiat yang secukupnya..

Cuaca sekarang pun memang tengah panas membahang kan.. so, tu jugak salah satu faktor yang buatkan ramai rasa tak sihat kebelakangan ni.. so guys, banyakkan minum air masak yer.. kurangkan aktiviti luar if tak perlu.. sebab bila terdedah dengan cuaca panas terlalu lama, boleh jugak buatkan kita mudah demam..

Nanti ada masa aku update lagi k.. bulan ni memang masa dengan blog sangat2 kurang.. rasa kesian dekat blog sendiri.. orang lain update sehari 2,3 entry.. aku nak update entry sehari sekali pun payah.. hehehehe..

Take care guys!


Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. Semoga kak zana cepat sembuh yea...

    ReplyDelete
  2. get well soon ya kak :)

    pergh terbaik tak pernah MC! kalau saya, nak mc sesaja.. hiks

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum zana. semoga cepat sembuh ya. bagusnya pekerja contoh ni :D

    ReplyDelete
  4. hmm..kalau dah biasa makan vitamin tapi bila miss, mesti badan rasa lain macam kan..apapun moga cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  5. same kita tgh demam gak ni yang...get well soon eh sayang!=)

    ReplyDelete
  6. Take care sis. u get well fast ok!

    ReplyDelete
  7. yup..lebihkan air masak skrg nie..cuaca tak menentu..

    ReplyDelete
  8. tengah demam juga..
    suara dah macam ella...
    moga kembali sihat...

    ReplyDelete
  9. Tak mengapalah..rehat betul2....u deserved a rest..:)

    Speedy recovery ya...Insya Allah...

    Bagus pekerja macam awak, saya suka....sebab saya selalu dpt kes patient kaki MC ! haha

    ReplyDelete
  10. xpe kak, jnji akk bkn pura2 mc kan..kalo da sakit xbole elak dah...semoga cpt sihat ye kak..

    ReplyDelete
  11. takpalah lupakan blog sekejap.. berehat sampai dah pulih.. nanti barulah idea mencurah² keluar nak menaip tau.. silap 4 entry sehari..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ