Tuesday, May 28, 2013

Bila Blog Terkena Virus Malware

Semalam dapat beberapa message daripada kawan blogger bagitau yang blog aku tak boleh bukak.. dah la time tu aku tengah ada discussion.. tak dapat nak tengok apa sebenarnya masalah blog aku tu.. dah tengahari baru boleh tengok blog..

Rupanya ada virus malware yang disumbangkan daripada salah seorang rakan blogger yang ada dalam bloglist aku.. dari tengahari aku cari sapelah punya blog yang bawak virus tu kan.. tapi, x jumpa la pulak.. 

Adik blogger Yaya & Ros bagi cadangan untuk buang jer bloglist tu.. katanya, lebih baik berkorban untuk buang bloglist daripada buang blog terus.. hukhuk..

Balik kerja try lagi cari blog tu.. tapi, x jumpa.. adoiii, semak kepala otak aku sekejap.. tapi, malas fikir panjang benda yang menyesakkan kepala ni.. terus semalam tak jenguk blog sampai la pagi ni..

Pagi ni sedaya upaya jejak jugaklah blog tu.. akhirnya, berjaya!!! berjaya jumpa link blog tu dalam bloglist aku! wah, happy sesangat!!!! terus laju2 aku removed link blog tu dari bloglist aku.. settle masalah!

Sorry la kepada adik blogger sorang tu.. bukan akk sajer2 nak delete yer dik, tapi dah blog awak tu terbawak virus ke blog akk.. tu yang akk terpaksa removed.. hukhukhuk...

TQ pada yang concern tentang blog aku yang tak boleh bukak semalam terutamanya Cik Pidah, Falsya, Yaya, Ros, Mila.. luv u guys!!

Hari ni ada Audit 5S waktu pagi dan mesyuarat bersama YB TMK pada waktu petang.. jadinya, tak sempat lar nak draft entry masa rehat sebab sibuk cikit.. take care guys!

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~


Photobucket

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

9 comments:

  1. Yeay blog akak dah boleh bukak :)

    ReplyDelete
  2. finally dh jmp jugak..problem solved..hehehe

    ReplyDelete
  3. patutlah semalam payahnya bukak blog zana, bukak kejap .. lps tu x sempat baca dah keluar melawer tu huhuhuhu ... tp skrg dah okkan.. alhamdulillah...

    ReplyDelete
  4. Macamana boleh terkena. Saya belum pernah melaluinya...harap2 cepat dibaiki ye..

    ReplyDelete
  5. patutlah semalam nieyl nak komen x leh...tapi lepas tuh nieyl bukak semula..boleh komen dah....:)

    ReplyDelete
  6. akak dari blog kte ke?sbb kte nye blog xleh bkk..
    td try bbrp kali bru leh bkk
    tp knp ea..ape yg kte ptt wat?

    ReplyDelete
  7. js pun dh lama tak BW..jadi xtau plak pasal ni..buka2 blh cam biasa je...hihi..
    agaknya serangan virus ni bermusim kot...

    ReplyDelete
  8. yeayyyyyy kak zana dah berjayaaaaa :)) maknanya akka kena trus berblog. hewhewhew

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ