Monday, May 13, 2013

5S vs Kenduri Kahwin

Tajuk main belasah.. walaupun macam pelik, tapi aku dah kering idea nak letak tajuk apa.. jadi terima jer lah tajuk yang macam ntah apa2 tu.. 

Minggu ni boleh dianggap menguji ketahanan mental dan fizikal.. memerlukan aku makan Vitamin yang cukup! Vitamin apa? Vitamin Shaklee la!! hehehe.. 

Kat office kitaorang tengah sibuk buat 5S.. hari Khamis ni majlis besar-besaran untuk pensijilan semula 5S kat MOF ni.. dah masuk 4 tahun aku buat benda ni.. sampai rasa dah tak tau apa lagi yang nak di "5S"kan... hukhukhuk.. * ayat giler poyo macam teror sangat pasal 5S..

Sudut 5S di Bahagian aku

Patutnya, Khamis ni aku dah start cuti.. majlis nikah adik ipar hari Jumaat malam.. kalau ikut plan asal, Rabu lepas balik kerja dah terus balik kampung.. tapi sebab 5S ni, aku terpaksa balik Khamis tengahari lepas program selesai.. 

Ikut hati memang lantaklah program tu.. tapi, sebab aku memang handle 5S ni, so aku terpaksa korbankan cikit masa untuk make sure Bahagian aku perform on that day.. mana tau rezeki kitaorang menang pertandingan hari tu, dapat la RM3000.. Bahagian aku kecik babe, ada 23 orang jer.. kalau dapat RM3000 tu dah bersyukur sangat2.. kalau RM3000 tu dapat kat Bahagian yang ada 200 lebih orang tu maybe tak rasa best sangat kot.. hihihihi..

Balik kampung Khamis tengahari.. nikah hari Jumaat.. majlis kenduri kahwin hari Sabtu.. dah tentu2 aku  & family akan sibuk dengan majlis tu.. lagi2 ni majlis perkahwinan terakhir dalam keluarga.. so dianggarkan tetamu pun akan lebih daripada biasa.. insyaAllah.. semoga segalanya berjalan lancar..

Aku try untuk buat schedule entry kat blog ni.. ada banyak jer story.. tinggal sempat tak sempat jer nak update.. kalau senyap jer blog ni, korang faham2 la yer... sila jenguk blog2 lain dulu.. hehehe..

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

5 comments:

  1. majlis kenduri yg last/anak bongsu mmg selalunya meriah/besar besaran...maklumlah, penutup segala majlis ;)

    ReplyDelete
  2. sure meriah kenduri zana...last katakan..

    ReplyDelete
  3. oooo ida dari hari tu nak tanye nape zana balik kg? pastu lupe yang zana pernah bgtau ! hahahhhaa.... okay okay ida tunggu entry schedule itu.............. ;p

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ